2021. június 21.
„A végére egészen összeállt a csapat”
Évértékelő sorozatunk első részében az országos bajnokságban ezüstérmes U16-os együttest vizsgáltuk.

Mérlegen utánpótlásunk szezonja – a következő napokban megjelenő cikksorozatunk részeiben a főszereplők segítségével felidézzük, hogyan szerepeltek a legsikeresebb korosztályaink. Először az országos U16-os bajnokság kiemelt csoportját megnyerő, majd a tavaszi folytatásban az A-csoport második helyét megszerző U16-os együttesünk idényét vettük górcső alá.

A tavasszal többen már az U17-esek között bizonyíthattak

- Sok megpróbáltatáson ment keresztül az utánpótlásunk a koronavírus miatt, igaz ez az U16-os csapatra is – kezdte értékelését az FTC utánpótlás akadémia-igazgatója, a képünkön látható Palásthy Norbert. – A vezetőedző, Korolovszky Gábor 2020 telén vette át a csapatot, ám a covid-helyzet miatt hamar véget ért az előző idény, így nagyon hosszú felkészülés előzte meg a 2020/2021-es szezon kezdetét. Ennek ellenére sikerült hétről hétre megfelelő játékminőséggel és mennyiségben pályára lépni. Számunkra az U15-ös eredmények után nem okozott nagy meglepetést, hogy az őszi szezont elsőként zártuk, hiszen tudtuk, hogy jó képességű gyerekek alkotják a keretet.

Fiataljaink az ősszel imponáló teljesítményt nyújtottak, 11 meccsen mindösszesen háromszor fordult elő, hogy nem szerezték meg mindhárom pontot. A közvetlen riválisokat sokgólos meccseken tudták legyőzni: a ETO FC Győrt 4-3-ra, a későbbi bajnok Honvéd-MFA-t 4-1-re, a Vasas Kubala Akadémia csapatát pedig 3-0-ra verte meg Korolovszky Gábor együttese, amely azáltal, hogy a pontverseny első helyén zárt, a maximálisan megszerezhető 6 pontot vihette tovább a tavaszi folytatásra.

- A tavaszi idény előtt a gyerekek továbbfejlődését is figyelembe vettük, így több olyan játékosunk is volt, aki már az U17-esek között is bizonyíthatott. Éppen ezért nem mindenáron az elsőség megtartása volt a célunk – folytatta Palásthy Norbert. – Nem lehetünk csalódottak a második hely miatt. Az edzői csapat remek munkát végzett, a srácok egy csapatként működtek az egész idény során, ebben a Korolovszky Gábor és dr. Tóth János alkotta edzői párosnak nagy szerepe volt. Boldogok vagyunk, amiért sikerült egy országos kiemelt bajnokságban ezüstérmesként végezni.

A szezon februártól folytatódó szakaszában kiemelkedett a Honvéd-MFA, amely megelőzte a Fradit, csapatunk viszont így is figyelemreméltó eredményeket ért el. Rögtön az első idei meccsen öt gólt rúgva, 5-1-re vertük meg idegenben az MTK Budapestet, egyszer-egyszer újra legyőztük a harmadik-negyedik helyen záró Vasast és Győrt, ebben az időszakban ráadásul sikerült egy négymeccses győzelmi szériát is felépíteni. A mieink végül a DVSC vendégeként elért 1-1-es döntetlennel fejezték be szereplésüket az országos bajnokság A-csoportjában.

 

„A végére összeállt a csapat”

- Elsőként fordultunk az őszi bajnokság végén, ez szerintem elképesztő teljesítmény – jelentette ki az U16-os csapat vezetőedzője, a vezető képünkön látható Korolovszky Gábor. – Szerencsénk is volt, hiszen az első meccstől kezdve összejöttek a dolgok, ráadásul a rangadókból is jól jöttünk ki, az MTK és a Győr ellen például kétszer is vesztes helyzetből fordítottunk, ez sokat jelentett a srácoknak. Ezek után a tavaszi folytatás egy kicsit keserűen alakult, hiszen „csak” a meccseink felét tudtuk megnyerni, igaz, az 50 százalékos arányt sem nevezném rossznak. Összességében úgy érzem, jól sikerült a tavaszunk, a végére egészen összeállt a csapat, volt, hogy egymás után négy meccset is megnyertünk jó játékkal. 

A tréner szerint nem kizárólag az ezüstérem megszerzése az évad legfőbb pozitívuma.

- A mutatott játék és mentalitás egyaránt biztató, utóbbit nem titkoltan szeretnénk visszacsempészni a Ferencváros-játékosokba. A srácok most kicsit magukkal szúrtak ki, hiszen elég magasra tették a lécet, legalább ezt a szintet várjuk el tőlük jövőre, már az U17-ben is.

 

Lisztes Krisztián: „Nem mindig volt könnyű visszajátszani”

Az utánpótlás-csapataink közötti „átjárásra” remek példa korábbi kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes, a Fradival 1995 őszén a BL csoportkörében is szereplő játékosunk, Lisztes Krisztián fia, a 16 éves ifjabb Lisztes Krisztián, aki 20 U17-es mérkőzése mellett többször pályára lépett az U16-os együttes színeiben is. A teljes idényt tekintve 34 mérkőzésen 17 gólig jutott, ebből tízszer az U16-osok között volt eredményes.

Ifjabb Lisztes Krisztián és Palásthy Norbert

- Az őszünk nagyon jól kezdődött, én is gólokkal tudtam segíteni az csapatnak – mondta U16-os szereplésével kapcsolatban ifjabb Lisztes Krisztián. – Ezt követően egy kis formahanyatlás következett, de az egész éves teljesítményünk szerintem nagyon jó volt. Kiemelném a csapategységet, mindenki egymásért küzdött, ez sokat számított, szerintem nagyban hozzájárult az eredményességünkhöz. A két korosztály között persze volt különbség, más az iram, de a játékosok itt is, ott is nagyon jók, szóval nem mindig volt könnyű visszajátszani. Nem volt egyszerű megszokni ezt a helyzetet, de úgy érzem, sikerült megoldanom a feladatot. 

                                                      

A kapitány a csapategységet emelte ki

Korolovszky Gábor együttesének csapatkapitánya, az U16-osok között 23 alkalommal játszó, hatszor eredményes, emellett az U17-esek között is szereplő Manner Balázs szintén pozitív érzésekkel tekintett vissza a szezonra.

- Én úgy érzem, hogy az őszünk és a tavaszunk is elég

 jó volt. Az ősszel be tudtuk húzni az első helyet, a tavasszal pedig bár másodikak lettünk, nincs okunk búslakodni. Ha visszagondolok arra, hogy mennyi munka van a csapat mögött, nagyon jó érzés, hogy ezüstérmesek lettünk – mondta a képen látható 16 éves Manner Balázs, aki érdeklődésünkre kiemelte a sikeresség titkát is. – Remek játékosok alkotják ezt a csapatot, amelynek legnagyobb erőssége szerintem a csapategység volt. Csapatként játszottuk le az összes meccset, küzdöttünk egymásért, szerintem ez volt a legfőbb oka annak, hogy sikeresek tudtunk lenni.

Cikkajánló

Négy győzelem a hétvégén

Összes pályára lépő utánpótlás labdarúgócsapatunk győzni tudott.

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin