2022. május 4.
Az ötödik helyen végeztünk a VII. Albert-kupán
A 2013-as korosztálynak kiírt nemzetközi utánpótlástorna győztese a Rapid Wien lett.

Jó hangulatban, verőfényes napsütésben rendezték meg az idei, VII. Albert-kupát a Ferencváros Sárosi Györgyről elnevezett edzőpályáján. A tornán idén is 16 U9-es csapat vett részt. A kupáért 12 hazai klub (Ferencváros, Újpest, Budapest Honvéd, Zalaegerszeg, Illés Akadémia, Pécs, Sopron, Debreceni Olasz Focisuli, MOL Fehérvár, KTE, Győri ETO valamint a Nyíregyháza), két határontúli csapat (DAC, Topolya), illetve az osztrák Rapid Wien és a horvát Krpan Babic Akadémia növendékei mérhették össze tudásukat.

A Ferencváros a Debreceni Olasz Focisulival, a Topolyával, valamint az SC Sopronnal került az A jelű négyesbe. Az első mérkőzésen Sokalopulos Andonis tanítványai rendesen megnyitották a gólcsapot a debreceni csapat ellen, a mérkőzést 8-1-re nyerte a Fradi. A második mérkőzésen becsúszott egy vereség a Topolya ellen, de a Sopront sikerült legyőzni, így továbbjutottak a srácok a kieséses szakaszba.

A tornára szép számú közönség látogatott ki, akik közül többen megjegyezték, hogy mennyire elégedettek a szervezéssel. Ugyanezt emelte ki a tornán először részt vevő Rapid Wien utánpótlás edzője is, akik remek játékkal nyerték meg a C csoportot. „Örülünk, hogy itt lehetünk, korábban még nem vettünk részt Magyarországon futballtornán. Az eddigiekkel elégedett vagyok, remélem, így folytatjuk a továbbiakban is.” – tette hozzá az osztrák szakvezető.

A csoportkör után az első kettő a nyolcaddöntőben, a második kettő pedig az Ezüst-ágon folytathatta. A következő meccsen a Fradi a Kecskeméttel került szembe, a meccsből pedig a lilák jöttek ki jobban, akik a 2-0-s győzelmükkel továbbjutottak, ám a zöld-fehéreknek sem ért véget a torna, hiszen folytathatták az ötödik helyért. A Dunaszerdahelynek sem jött össze a negyeddöntőbe jutás az Újpest ellen, edzőjük így értékelt: „Sokadik alkalommal veszünk részt az Albert-kupán, mint minden évben, idén sem lehet panasz a szervezésre. Nincs késés, gördülékenyen jönnek egymás után a meccsek. Sajnos kiestünk, de nem is ez a lényeg, hanem hogy focizzanak egy jót a gyerekek.”

A kiesés nem szegte a fradista srácok kedvét sem, akik nagy elszántsággal vetették bele magukat a küzdelembe. A MOL Fehértvárt meggyőző játékkal 7-1-re verték, majd a „mini-döntőben” a Topolyát 3-2-re, így végül az ötödik helyen végzett a Ferencváros. Sokalopulos Andonis maximálisan elégedett volt a látottakkal. „Próbáltunk a képzési célok szerint játszani, de pár dolog szokatlan volt még, például, hogy nagy a pálya és be lehet lőni a labdát a védelem mögé. Ezekre jövőre helyezünk csak nagy hangsúlyt, így emiatt még voltak hibáink, de ezzel nincs is semmi probléma. Azokat a szakmai alapelveket, amelyek mentén dolgozunk, viszont láttam a pályán, két-három játékosunk között pedig nagyon szépen alakult az összjáték, aminek külön örültem. A meccseink többségén domináltunk, főleg labdával. A labdanélküli játékunkon kell majd még fejlesztenünk. De nem az eredmény a fontos, hanem hogy a srácok mosolyogtak, jól érezték magukat.”

A Topolya edzője is elégedett volt a hatodik hellyel. „Voltak jobb, voltak gyengébb meccseink, de remek csapatok vesznek részt idén ezen a tornán. Először hívtak minket, de le vagyunk nyűgözve, mind a szervezéstől, mind a játékvezetők munkájától. Reméljük, jövőre is kapunk meghívást” – értékelt a vajdasági csapat vezetője.

A legjobb négybe a KTE és a Honvéd, valamint a Rapid Wien és az UTE kerültek be. Az aranyéremért végül a Rapid Wien és a Budapest Honvéd, míg a bronzéremért a két lila csapat csaphatott össze. A bronzmeccs nagyon szorosra sikerült, 3-3 után végül büntetőkkel nyert az UTE. „Ezekkel a szabályokkal most először találkozunk, próbáltunk alkalmazkodni hozzájuk, de összességében szerintem jól játszottunk. Jó volt a szervezés, jók voltak az ellenfelek is. Címvédőként érkeztünk, bronzérmesként távozunk, szóval elégedettek lehetünk” – értékelt az Újpest edzője.

A döntő szintén jó játékot és izgalmakat hozott, hiszen hiába tudott kétszer is vezetést szerezni a Budapest Honvéd, végül a Rapid Wiennek sikerült fordítania 3-2-re, és megnyerte a kupát. A kispestiek szakvezetője szintén mind a szervezéssel, mind pedig a látott játékkal elégedett volt. „Sajnálom, hogy nem jött össze a győzelem, a srácok le vannak törve, volt, aki el is pityeredett. De holnapra ezt elfelejtik, és csak a szépre fognak emlékezni. Jövőre összejön majd a győzelem!” – tette hozzá az edző.

Köszönjük minden csapatnak a részvételt, jövőre találkozunk!

A VII. Albert Flórián kupa végeredménye:

Az Ezüst-ág győztese: Nyíregyháza Spartacus
Harmadik: UTE
Második: Budapest Honvéd
Győztes: Rapid Wien
Legjobb kapus: Borsodi Andor (Budapest Honvéd)
Gólkirály: Lénárd Zalán (Nyíregyháza) – 7 gól
Legjobb játékos: Bern Alled (Rapid Wien)

Cikkajánló

Négy győzelem a hétvégén

Összes pályára lépő utánpótlás labdarúgócsapatunk győzni tudott.

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin