2019. február 2.
A Fradi nyerte az V. Novák Dezső Emléktornát!
U13-as labdarúgócsapatunk elképesztő izgalmak után megnyerte az V. Novák Dezső Emléktornán – VIDEÓ!

Tapolcán már ötödik alkalommal rendezték meg az öt éve elhunyt klublegendánk, Novák Dezső emlékére szervezett utánpótlás labdarúgó tornát. Az idei viadalon az FTC U13-as együttese a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával, a Dunaújvárossal, a szombathelyi Illés Akadémiával, a Mosonmagyaróvári TE-vel, a házigazda Tapolcával, a Veszprémmel és a Zalaegerszeggel játszott a csoportkörben 12 perces mérkőzéseket.

Az első találkozón 9-0-ra kiütöttük a Dunaújvárost, majd nagy nehezen, de legyőztük a Mosonmagyaróvárt. A házigazdák ellen 17-ig meg sem álltunk és újabb kapott gól nélküli meccset hoztunk le. A rangadón a ZTE-t 4-2-re vertük, majd újabb kétgólos (2-0) sikert arattunk a Bene Ferenc LA ellen. Az Illés Akadémiával játszott csatánk elképesztő végjátékot hozott, ugyanis 20 másodperccel a vége előtt a szombathelyiek egyenlítettek, azonban Szűcs Zsombor a lefújás előtti pillanatban ismét betalált, így 2-1-es Fradi-siker született. Az utolsó csoportmeccsen, már biztos elsőként és döntősként a Veszprémmel játszottunk 1-1-es döntetlent.

A többi eredmény úgy alakult, hogy végül a Zalaegerszeg végzett a második helyen, így a Fradi a döntőben ismét összecsapott a ZTE-vel.

A 20 perces fináléban mindkét kapu folyamatosan veszélyben forgott, nagy helyzetek és nagy védések jellemezték a párharcot. A rendes játékidőben azonban nem született gól, így a szabályok értelmében csapatonként három-három hétméteres következett. Egyik fél sem rontott, a negyedik körben viszont mindkét csapat hibázott. A kilencedik párharc igazán pikánsra sikeredett, ugyanis kapusunk, Ulviczki Balázs előbb megfogta egerszegi kollégája lövését, majd a sajátját a jobb alsó sarokba vágta, ezzel az FTC aranyérmes lett!

A mindent eldöntő hetespárbaj

A tornagyőztes csapat névsora:
Ulviczki Balázs (kapus), Komáromi Bálint, Lakatos Csongor, Bán Gergő (csapatkapitány), Herczeg Botond, Kövesdi Szabolcs, Miskolczi Domonkos, Varga Zétény, Bende Tihamér, Szijártó Balázs, Szűcs Zsombor, Bossányi Zétény.
Edzők: Balázs Péter, Ujfalusi Attila.

EREDMÉNYEK
CSOPORTKÖR
FTC-Dunaújváros 9-0
FTC-Mosonmagyaróvár 2-1
Tapolca-FTC 0-17
ZTE-FTC 2-4
Bene Ferenc LA-FTC 0-2
FTC-Illés Akadémia 2-1
FTC-Veszprém 1-1
DÖNTŐ
FTC-ZTE 0-0 – hétméteresekkel: 8-7

Ulviczki Balázs – Miniinterjú

- Szívből gratulálunk, de mindenekelőtt meg kell kérdeznem, hogy vagy, hiszen a döntőben volt egy csúnya ütközésed az ellenfél egyik játékosával.
- Köszönöm, szerencsére jól vagyok. Jött egy magas labda és az ellenfél csatárával egyszerre értünk hozzá és véletlenül összefejeltünk, de most már minden rendben.

- Rendkívül izgalmas mérkőzés volt, helyzetek mindkét kapu előtt, nagy védések, végül a hétméteresek döntöttek.
- Úgy készültünk, hogy a csoportmeccsünkből nem szabad kiindulna, hiszen ez még is csak egy döntő. Ilyenkor minden csapat nagyon felszívja magát a Fradi ellen, de erre fejben is készültünk. Úgy gondolom, hogy nem mindent tudtunk megcsinálni, amit kért tőlünk az edző, de nagyot küzdöttünk és meglett az eredménye.

- Az utolsó körben ráadásul előbb védted a másik kapus lövését, majd eldöntötted a finálét.
- Ehhez nagyon kellettek a csapattársaim, hiszen amellett, hogy védtem, ők belőtték a sajátjukat én pedig ezzel a plusszal tettem hozzá a közös sikerünkhöz és nagyon örülök neki.

Cikkajánló

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

UP: Két győzelem, egy döntetlen

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin