2022. június 11.
Elképesztő feltámadás után bajnok az U17-es csapatunk!
A mieink kétgólos hátrányból felállva döntetlent játszottak a Honvéddal és ezzel meglett az aranyérem.

Az utolsó fordulót rendezték az U17 Kiemelt bajnokságban, amely előtt a Ferencváros korosztályos csapata kettő ponttal vezette a tabellát a szombati ellenfél, a Honvéd előtt, így a Fradinak egy döntetlen is bajnoki aranyérmet jelentett volna, amelyre 2015 óta nem volt példa egyetlen fiú utánpótlás korosztályban sem. Az első félidőben Korolovszky Gábor fiai előtt több nagy gólhelyzet is adódott, ám egyikkel sem éltek, majd egy büntetőgyanús szituáció után a játékvezető sípja néma maradt. Végül a Honvéd a 44. percben, lélektanilag talán a legrosszabbkor kihasználta a lehetőségét és megszerezte a vezetést, így a szünetben 1-0-ra a vendégek vezettek és ebben a pillanatban ők voltak a bajnokok.

A fordulás után aztán az FTC gondjai tovább fokozódtak, miután ellenfelünk az 55. percben ismét betalált, így egyre jobban távolodott az aranyérem… Azonban a mieink nem adták fel és a lehetetlen helyzetben is jöttek előre a gólért, gólokért. Egyre csak vezették a fradisták a szebbnél szebb támadásokat, majd a 70. percben a zöld-fehér nyomás meghozta eredményét: egy mintaszerű jobb oldali beadás után Gágyor Domán Szilárd találatával 1-2-re módosult az állás.

Nem tört meg a mieink lendülete, továbbra is vitte őket előre a Fradi-szív és tíz perccel később a csereként beálló Varga Zétény két védőt átverve visszahúzta a labdát a rövid sarokba - a 2-2-vel már a mieink álltak jobban. Elképesztő feszültségben zajlottak az utolsó percek, de újabb gól már nem született, így az FTC U17-es csapata lett a korosztály bajnoka egy ponttal megelőzve a Honvédot.

A lefújás után az öröm pillanatai közepette csapatunk vezetőedzője, Korolovszky Gábor értékelt.

- Nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben nagyon magas szintű játékot mutattunk be, volt két hatalmas helyzetünk, amikkel nem éltünk, illetve véleményem szerint egy tizenegyest sem kaptunk meg, míg a másik oldalon sikerült gólt szereznie az ellenfélnek. Nem könnyű ilyenkor visszaállni a meccsbe, 0-2-ről pedig pláne. A mi srácaink elképesztő munkát tettek bele a meccsbe a második félidőben, szívvel és koncentrációval, ami igazán méltó volt a Ferencvároshoz. Így aztán sikerült felállnunk ebből a rossz helyzetből. Mindenki aki pályára lépett, még aki a legkevesebbet játszotta az egész idényben, az is nagyon tud most örülni ennek a sikernek. Két U16-os fiú is nálunk játszott, ők is magas szinten futballoztak. Ez egy kiváló közösség. Sajnos ez az utolsó napom velük, de ennél szebb utolsó napot el sem tudnék képzelni. 

Akadémiánk igazgatója, Palásthy Norbert szerint egy hosszú folyamat érett be ezen a szombati napon. 

- Egy hosszú folyamat után jutottunk el idáig, hogy egy országos bajnokságban sikerült bajnoki címet szereznünk, ez utoljára 2015-ben sikerült. Tavaly is közel voltunk ehhez, több korosztályban is. Tiszta szívemből gratulálok a szakmai stábnak, a gyerekek pedig igazi hittel, akarással játszottak, egy pillanatig nem adták fel. Az alapszakaszt az ötödik helyen zártuk, úgy mentünk bele a tavaszi küzdelmekbe. Elképesztő szériát produkált a csapat, hogy idáig eljusson, hogy bajnoki döntőt játszhasson. Én itt nevelkedtem a Fradiban, tudom, milyen ezért a klubért küzdeni és épp ezt az akaratot, ezt a Fradi-szívet láttam a fiúkon. Nagyon kevés csapat tudna egy bajnoki döntőben kétgólos hátrányból felállni. Utánpótlás-szinten ez egy szenzációs mérkőzés volt. Igazi fradista aranyérem született, ami az akaratról és a szívről szólt, valamint a srácok játékban is megmutatták, hogy ebben a korosztályban ők az ország legjobb csapata. 

A csereként beállt, egyébként U16-os Varga Zétény két csel után mesterien lőtte ki a bal alsó sarkot és ez a gól kellett ahhoz, hogy a csapat bajnoki címet nyerjen.

- Általában mindig így csinálom ezt a lövést, örülök, hogy jól sült el. Ez a csapat sikere, nem adtuk fel, ahogy máskor sem, ez jellemző ránk. Fantasztikus, ami itt ma történt!

Cikkajánló

Újabb szerződést kötöttünk fiataljainkkal

Három fiatal labdarúgónk továbbra is a Ferencváros kötelekében bizonyíthat.

Arjen Robben és nemzetközi szereplés az UP évzárón

U11-es labdarúgócsapatunk Horvátországban, míg az U10 Németországban játszott a hétvégén.

Remek eredmények a düsseldorfi nemzetközi tornán

U14-es fiataljaink 36 csapat közül lettek ezüstérmesek, de U11-es csapatunk is remekül szerepelt.

Győzelemmel búcsúzott az U21-es válogatott

Az FTC játékosa, a kölcsönben a Vasast erősítő Iyinbor Patrick végigjátszotta a lettek elleni meccset.

U12 – Mörfeldeni nemzetközi torna

Fiatal labdarúgóink kiválóan szerepeltek az 50 csapat részvételével rendezett tornán.

Négygólos vereség Németországban

Fiatal védőnk, Iyinbor Patrick végigjátszotta az U21-es Eb-selejtezőt.

U17-es csapatunk továbbra is harcban a bajnoki címért

Négy labdarúgó-korosztályban befejeződött a bajnokság, U17-es csapatunkra még két mérkőzés vár.

Rangos olasz tornán szerepelt U13-as csapatunk

Fiataljaink az olaszországi Emilia-Romagna régióban életük első nagypályás tornáján szerepeltek.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin