2023. szeptember 28.
Először volt eredményes az NB II-ben Varga Zétény
Fiatal tehetségünk szereplése pozitív visszaigazolása a Fradi utánpótlásképzési programjának.

Harmincöt perc – mindössze ennyi időre volt szüksége a Ferencváros 17 éves labdarúgójának, Varga Zéténynek ahhoz, hogy gólt szerezzen új csapatában, az NB II-ben szereplő „kis Fradiban”, a Soroksárban. A korábban utánpótláscsapatainkban és a harmadosztályú FTC II-ben futballozó támadó szeptember 24-én, vasárnap a Budapest Honvéd ellen 9 percet játszva debütált a másodosztályban, szeptember 27-én, szerdán pedig a félidőben becserélték, majd a 72. percben már be is talált a Szombathelyi Haladás kapujába.

Varga Zétény gólja 2:32-től látható

- A kollégáim nevében is mondhatom, hogy nagyon örülünk, hiszen ezzel a klub utánpótlásképzési, azon belül is a játékosok egyéni, individuális fejlesztésének programja kapott egy pozitív visszaigazolást – kezdte Kiss-Baranyi Sándor, az FTC utánpótlásának szakmai igazgatója. - Az elmúlt időszakban szerencsére több ilyen visszajelzést is kaptunk. A leginkább szembetűnő példa Lisztes Krisztián teljesítményének alakulása, de megemlíthetném Kaján Norbit, Manner Balázst és Tóth Alexet is, akik szintén hasonló pályán vannak. Ebben a folyamatban a következő generáció képviselője Zétény. Nála nagyon tudatos karrierépítési lépcsőket próbálunk tartalommal megtölteni. Örülünk, hogy az elképzeléseinket a gyerekek a pályán nyújtott teljesítményükkel visszaigazolják.

Varga Zétény pályaképe eddig a Ferencvárosnál már bevált metódus szerint zajlik. A 2006-os születésű futballista az FTC utánpótlásában kezdte, így a 2022/2023-as idénytől felkerült az FTC II-höz, ahonnan megnyílt az út számára első csapatunk edzései felé. Teljesítményének jutalmául 2022. szeptember 18-án, a Bicske elleni MOL Magyar Kupa-mérkőzésen bemutatkozhatott a felnőttek között is, valamint az idén januárban ő is az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjére készülő kerettel tarthatott a spanyolországi edzőtáborba! Noha a 23/24-es idényt még tartalékcsapatunknál kezdte, további fejlődése érdekében feljebb léphetett a Soroksárhoz, ahol rövid időn belül letette névjegyét.

Varga Zétény az FTC II egy korábbi mérkőzésén

Pászka Lóránd vagy éppen Lisztes Krisztián már megmutatta, hogy aki méltó rá, az Soroksárról is ki tudja vívni a helyét a magyar bajnoki címvédő és nemzetközi csoportkörös Ferencvárosban. Varga Zétény számára is ez lehet a végső cél.

A fiatal játékosunkkal felálló Soroksár október 1-jén, vasárnap 15.00-tól lép pályára legközelebb, akkor hazai pályán az ETO FC Győr lesz az ellenfél.

Cikkajánló

Leány up: idegenben zárult a felsőházi rájátszás

U15-ös lányaink döntetlent játszottak a PMFC-vel, míg U17-es csapatunk kikapott az MTK otthonában.

Az utolsó fordulókat játszották utánpótlás csapataink

Egyedül U16-os labdarúgóinkra vár még egy mérkőzés.

Két győzelem, egy döntetlen

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

Legyőzte az Újpestet az U19

Az U17 döntetlent játszott, U14-es labdarúgóink kikaptak a hétvégén.

Egy döntetlen, két vereség

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

"Méltón meg emlékeztünk Albert Flóriánra"

Az FTC utánpótlásának szakmai igazgatója méltatta az Albert-tornát.

Albert-torna: a jövő a pályán

U9-es labdarúgócsapatunk ezüstérmet szerzett az immár hagyománnyá vált eseményen.

Két győzelem, egy döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin