2022. április 20.
Jó eredmények, aranyat érő tapasztalatokkal
Az U13 és az U14-es együttesünk is Olaszországban szerepelt nemzetközi tornán.


Ahogy arról beszámoltunk, U11-es és U15-ös csapatunk remek napokat élt át az olaszországi tornája során, de mellettük az U13-as és az U14-es együttesünk sem tétlenkedett. Ez a két korosztály az Udine Pordenone körzetében megrendezett Gallini Cup-on mérette meg magát. Mind az U13, mind pedig az U14 több nemzetközi, rangos viadalon lesz érdekelt még az idei évben, ezekre pedig remek felkészülésül szolgált a Gallini Cup, amelynek köszönhetően fiataljaink megtapasztalhatták a nemzetközi labdarúgás tempóját, valamint ők is megmutathatták, hogy mire képesek.

Mind a két csapatunk sikerrel vette a csoportkörös küzdelmeket. Az U14 4-0-ra legyőzte az UC Montecchio Maggiore csapatát, majd ugyanilyen arányban múlta felül a Casarsa együttesét, zárásképpen pedig 0-0-t játszott a Domino Bratislavával. Az egyenes kieséses szakaszban a svéd IKF Sollentuna megállított minket, amely 1-0-ra nyert, így az 5-8. helyért játszhattunk tovább, itt azonban az Udinese 1-0-ra legyőzött bennünket és ezzel a hetedik helyet szereztük meg a 24 csapatos mezőnyben.

- Köszönjük szépen a vezetőinknek a lehetőséget, hogy egy nemzetközi tornán tudtuk magunkat megmérettetni. Több ország csapataival játszottunk, minden játékosunknak tudtunk játéklehetőséget biztosítani. A srácok érezhették, hogy milyen más ország játékstílusával találkozni. Sok tapasztalatot gyűjtöttünk és jól szolgálta ez a torna a következő, nagyon erős düsseldorfi nemzetközi tornára is a felkészülésünket - mondta Ódor Zoltán, az U14-es csapatunk vezetőedzője.

Az U13-nak szintén nem jelentett gondot a csoportból való továbbjutás. Igaz, az első meccsen 2-0-ra kikaptunk az ASD Caorle La Salute csapatától, ezt követően az ASD Liventinát 3-0-ra, a Libertas Ceggia 1910-et pedig 12-0-ra legyőztük. Jöhetett a negyeddöntő, ahol a Pordenone ellen 2-1-re nyertünk, így érkeztünk el az elődöntőhöz, ahol viszont az Udinese 2-0-ra legyőzött minket és mivel a bronzéremért nem rendeztek mérkőzést, az U13 megosztott dobogós lett a 16 együttest felvonultató tornán.

- A Gallini Cup egy kiváló lehetőség volt játékosaink számára hogy megmérettessék magukat nemzetközi szinten. A torna szellemisége és az ott szerzett szakmai tapasztalatok beépítése meghatározó szerepet tölthetnek be egy-egy játékos labdarúgóvá válásának folyamatában. A játékosaink emberileg és szakmailag is jelesre vizsgáztak a pályán és a pályán kívül is - nyilatkozta Papp Ármin, az U13 vezetőedzője.

Cikkajánló

Négy győzelem a hétvégén

Összes pályára lépő utánpótlás labdarúgócsapatunk győzni tudott.

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin