2023. április 11.
Nagysikerű partnerkapcsolati tornát rendeztünk
Több mint 400 gyerek gyűlt össze és vett részt az április 11-i népligeti tornán.

A húsvéti időszakból kilépve kedden tökéletes futball idő fogadta azt a közel 400 gyermeket, akik izgatottságtól csillogó szemmel várták, hogy végre labdába rúghassanak a Népligetben a már hagyományossá vált partnerkapcsolati tornán.

A focizni imádó gyerekek két korosztályban (U9 és U11) mérették meg magukat, bár ilyenkor még nem ez a legfontosabb, ahogy azt korábbi magyar bajnok labdarúgónk, a keddi esemény egyik szervezője, Vén Gábor is elmondta.

- Ezeken a tornákon rendszeresen részt veszünk fiatalabb korosztállyal, így az U9-esek között U8-as, míg az U11-esek között U10-es játékosok is szerepelnek. Ebben az életkorban, ebben az életszakaszban az a legfontosabb, hogy a gyerekek önfeledten tudjanak játszani. Ilyenkor az egyéni képességeik kerülnek előtérbe, itt megmutathatják kreativitásukat, tehetségüket. Ezeken a tornákon mi is inkább ezekre a tulajdonságokra figyelünk, hiszen alapvetően a fiatal gyerekeknél nem várhatjuk el, hogy olyan kombinatív játékot mutassanak, mint a nagyok. A ma megjelentek létszámából is jól kivehető, hogy nem csak mi, de a partnercsapatok is szeretik ezeket a tornákat. Nagy öröm, hogy ilyen sokat voltak, talán rekordot is döntöttünk.

Az FTC utánpótlás akadémia-igazgatója, Palásthy Norbert elmondta, hogy miután sikerült kialakítani ezt a partnerkapcsolati hálózatot, azóta minden évben tartanak oktatási, elméleti napot, de emellett az U9-es és az U11-es korosztálynak egy tornát is, ahol a kisebbek is megmutathatják mire képesek.

- Az ilyen eseményekkel - mint amilyen a mai is volt - tudjuk fenntartani azt a rendhagyó partnerkapcsolati viszonyt a csapatokkal, amelyeket az elmúlt években kialakítottunk. Ezekkel biztosítjuk az egyesületeket, hogy ez egy élő kapcsolat, folyamatosan beszélünk, kommunikálunk, segítünk egymásnak. A mai napon az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, hiszen már kora reggeltől verőfényes napsütésben érkeztek és fociztak a gyerekek.

Cikkajánló

Négy győzelem a hétvégén

Összes pályára lépő utánpótlás labdarúgócsapatunk győzni tudott.

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin