2021. szeptember 6.
Nemzetközi siker, harmadikok lettünk
U15-ös együttesünk a Bécsben rendezett rangos nemzetközi eseményen, a VARTA Tornán szerepelt.

FC Barcelona, SK Rapid Wien, FK Austria Wien – ezekkel a csapatokkal szerepelt egy csoportban, a B jelű négyesben a Ferencváros utánpótláscsapata a hétvégi, Ausztriában rendezett tornán. Az A-csoport sem volt gyengébb, ott a Juventus, a Red Bull Salzburg, az SK Sturm Graz és az FC Flyeralarm Admira szerepelt.

A csoportmérkőzéseink során jól vettük az akadályokat.

Együttesünk a Rapid Wien 1-0-s legyőzésével nyitott (gólszerzőnk Sulyok Gergely volt), majd 1-0-ra kikapott az FC Barcelonától. Ezt követően Gólik Benjámin, Hajdu Bálint és Knáb Zsombor találatával a másik bécsi csapatot, az Austria Wient is legyőztük (3-1-re), így két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zártunk a csoportban, azaz bronzmérkőzésre készülhettünk. Ezt vasárnap a Rapid Wien csapatának otthont adó Allianz Stadionban játszották le, a Ferencváros U15-ös gárdájának ellenfele az A-csoport második helyezettje, az Admira volt.

A harmadik helyért zajló párharcban végül Gólik Benjámin duplája döntött, 2-1-re nyert a Fradi az Admira ellen.

- A Covid helyzet után örültünk, hogy újra nemzetközi meccseken tudtunk pályára lépni, ez sajnos az előző évben kimaradt a képzésünkből. Ezeken a mérkőzéseken olyan körülményekkel és olyan stílusú csapatokkal találkoztunk, amelyekhez foghatót kevés hazai mérkőzésen tapasztalhatunk. Mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobb teljesítményt nyújtottunk. A torna nyitómeccsén a Rapid ellen kicsit idegesebben játszottunk, ahogy ez az első mérkőzéseken lenni szokott, több technikai hibát vétettünk, ugyanakkor megvolt rá az esélyünk, hogy nagyobb arányú győzelmet arassunk. A Barcelona elleni találkozón többször mélyebben kellett védekeznünk, próbáltunk lezárni a területeket, a legtöbb esetben jól kisegítettük egymást és kontratámadásokkal próbáltunk veszélyeztetni. Az utolsó csoportmérkőzésünket az Austria Wien együttese ellen játszottuk, gyönyörű gólokat szerezve magabiztos győzelmet arattunk, ezzel megszerezve a csoportmásodik helyet – kezdte értékelését a csapatot felkészítő edző, Máté Roland. - A bronzmérkőzésen az Allianz Stadionban léptünk pályára, ahol több helyzetet kidolgozva jó játékkal szereztük meg a harmadik helyet. Összességében hasznos tapasztalatot szereztek mind a játékosok, mind pedig a szakmai stáb. A gyerekek a saját bőrükön tapasztalták, hogy mi az, amiben fejlődniük kell az európai elitfutballhoz képest. Továbbá mi is igyekszünk beépíteni a megszerzett tapasztalatokat az edzésmunkába, szeretnénk ezt a felfogást a bajnoki szezonra is átmenteni.

A torna gólkirályi címét csapatunk támadója, Gólik Benjámin nyerte el.

- Nagyon jó érzés, hogy egy ilyen nemzetközi tornán, egy évvel idősebbek között én lettem a gólkirály és örülök, hogy ezzel hozzá tudtam segíteni a csapatot a harmadik hely megszerzéséhez. Szeretném megköszönni a csapatársaknak és az edzőknek is ezt, mert nélkülük nem ment volna. Hálás vagyok a családomnak is, hiszen az első meccstől kezdve szurkoltak nekem.

Az élményekkel és önbizalommal telve U15-ös csapatunk a hévégén megkezdi bajnoki szereplését, a nyitányon hazai pályán, a Puskás Akadémia ellen lépünk pályára.

Labdarúgás, U15, VARTA Torna

Az FTC eredményei

 

Csoportkör

SK Rapid Wien–FTC 0-1

Gólszerző: Sulyok Gergely

FC Barcelona–FTC 1-0

FTC–FK Austria Wien 3-1

Gólszerzőink: Gólik Benjámin, Hajdu Bálint, Knáb Zsombor

 

Bronzmérkőzés

FC Flyeralarm Admira–FTC 1-2

Gólszerzőnk: Gólik Benjámin 2

Cikkajánló

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

UP: Két győzelem, egy döntetlen

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin