2021. március 9.
Partnerkapcsolati megállapodást kötöttünk a KTE-vel
A Kecskeméti TE is hivatalosan az FTC utánpótlás-partnercsapata lett.

Partnerkapcsolati megállapodást kötött egymással a Ferencvárosi Torna Club és a Kecskeméti Testedző Egyesület. A KTE nem az első csapat, amellyel hasonló együttműködésre lép klubunk utánpótlása az elmúlt hónapokban. Ahogyan Kiss Baranyi Sándor, az FTC utánpótlásának szakmai vezetője korábban elmondta, a cél az, hogy a Fradi utánpótlás-képzésében jelen lévő módszertani és pedagógiai munka hatással legyen a Ferencváros tradícióit és kultúráját befogadni és ápolni képes partnerek szakmai tevékenységére is. A partnerek kiemelkedő képességű játékosai számára pedig folyamatos a belépési lehetőség az FTC csapataihoz.

A Ferencvárost Palásthy Norbert akadémiaigazgató, Kiss Baranyi Sándor utánpótlás szakmai igazgató és Szűcs Mihály társadalmi kapcsolatokért felelős vezető képviselte, míg a kecskeméti klub részéről Dr. Filus Andor ügyvezető, Czéh László klubigazgató (az FTC korábbi magyar bajnok labdarúgója) és Tóth Ákos sportigazgató vett részt az eseményen.

- A kecskeméti klub komoly hagyományokkal és értékekkel, ugyanakkor hatalmas fejlesztési potenciállal rendelkezik – kezdte Kiss Baranyi Sándor, az FTC utánpótlásának szakmai igazgatója. - Kecskemét földrajzi elhelyezkedése optimális, így több szempontból is izgalmas kapcsolat előtt állunk. Szeretnénk, ha a kecskeméti képzés tovább erősödne, ezzel pedig biztosítaná, hogy 13-14 éves korukig az ebben a térségben élő gyerekek a család-iskola-sport hármas egységét megtartva harmonikusan fejlődhessenek mind szakmailag, mind emberileg. Az itt kiemelkedők további fejlődését tudjuk biztosítani a Ferencvárosban, ahová a partnerkapcsolati program eredményeinek köszönhetően, egy számukra immáron mint ismert környezetbe érkezve magabiztosan léphetnek be. Itt egy kiemelt és intenzív képzést biztosítva szeretnénk a bennük rejlő potenciált teljesítménnyé alakítani. A KTE esetében a képzési folyamat utolsó szakasza is előtérbe kerül a partnerség tekintetében, hiszen reményeink szerint a nyártól ismét a másodosztályban szerepelhet majd a felnőtt csapat. Fontos szempont számunkra, hogy az FTC II-be fiatalon, olykor már 17 évesen is bemutatkozó és ott domináns teljesítményre képes játékosaink a másodosztályban is tapasztalatot szerezhessenek. Ennek érdekében a jövőben a Soroksár mellett a Kecskemét is lehetőséget tud biztosítani a Fradiból érkező és a profi futballba tartó fiatal tehetségeknek, akik így az arra alkalmas pillanatban éretté válnak a magas szintű felnőtt teljesítményre – zárta gondolatait Kiss Baranyi Sándor.

Cikkajánló

UP: a hajrában győztük le az Újpestet!

Öt mérkőzésen egy győzelem, két döntetlen és két vereség utánpótláscsapataink hétvégi mérlege.

UP: két meccs, két győzelem a hétvégi mérleg

U17-es csapatunk 1-0-ra a Vasast, míg U14-es együttesünk 3-1-re az MTK-t győzte le hétvégi fordulóban.

Két csapatunk is legyőzte a Vasast

Öt korosztályos együttesünk lépett pályára a mögöttünk hagyott hétvégén – összefoglaló!

Így lehet az utánpótlásból bekerülni a felnőttekhez

Jelenlegi és korábbi labdarúgónk is mesélt, hogyan élte meg a debütálását a felnőttek között.

Redzic-gólpasszok, magyar siker Románia ellen

A magyar U18-as válogatott 2-1-re legyőzte Romániát a Debrecenben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Így zajlott az FTC és a partnercsapatai konferenciája

Az előadások során az FTC utánpótlásának működésével ismerkedhettek meg a partnercsapatok képviselői.

Két fradistával játszott döntetlent a válogatott

Az U18-as magyar együttes kapuját Őri Levente védte, mellette védőnk, Nagy Olivér is végigjátszotta a meccset.

Kiütöttük a DVTK-t; hatgólos iksz a Kisvárdával

Mozgalmas hetet zártak utánpótlás labdarúgócsapataink: öt győzelem és két döntetlen a mérleg.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most