2022. május 27.
Rangos olasz tornán szerepelt U13-as csapatunk
Fiataljaink az olaszországi Emilia-Romagna régióban életük első nagypályás tornáján szerepeltek.

Immáron 19. alkalommal rendezték a Memorial Flavio Protti nevet viselő utánpótlás tornát, amelyre az olasz élvonal kiemelkedő klubjai (Milan, Inter, Roma, Fiorentina, Empoli, Bologna, Atalanta, Juventus) mellett más európai futballkultúrák képviselői, így a Fradi korosztályos csapata is meghívást kapott.

Az Emilia-Romagnában megrendezett torna sajátossága az volt, hogy a kiemelt klubok az U13, míg mások az U14-es korosztályukkal vehettek részt, így igazi kihívás volt a mieink számára életük első nagypályás tornáján szerepelni!

- Az utánpótlás korosztályokban a  legfontosabb célunk az, hogy a gyerekek organikus fejlődési folyamatait figyelembe véve és követve minden időszakban biztosítsuk az optimális fejlesztést – kezdte az FTC utánpótlásának szakmai igazgatója, Kiss-Baranyi Sándor. - A versenyeztetés, a tornák és mérkőzések jelentősége is óriási, de csak akkor, ha mindenki a helyén kezeli a felkészítési folyamat ezen eszközeit. A mérkőzések jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy az edzések során gyakorolt játékelemeket a fiatalok változó körülmények között, aktív ellenfelek ellen, a verseny okozta egészséges stressz jelenlétében is pontosan, magas minőségben tudják alkalmazni. Ebben a tanulási folyamatban óriási lehetőség, hogy már a legfiatalabb korosztályok is nemzetközi mérkőzéseket játszhatnak a Ferencváros színeiben – zárta gondolatait Kiss-Baranyi Sándor.

Utánpótlás szakmai igazgatónk mellett U13-as csapatunk vezetőedzője, Papp Ármin is beszélt az Olaszországban szerzett tapasztalatokról.

- A nemzetközi mérkőzések során szerzett szakmai és pedagógiai tapasztalatok nagyon értékesek, mert kiértékelve és jól hasznosítva tovább optimalizálhatjuk a felkészítési folyamatot. A tornán jó volt viszontlátni azokat a játékelemeket, amelyeket az szezon során gyakoroltunk. Örömteli volt látni, hogy játékosaink frusztráció nélkül, felszabadultan, az idősebb és fizikailag erősebb gyerekek környezetében is a saját játékstílusunk jegyei mentén futballoztak. Az igazi referenciát a Bologna U13 elleni mérkőzés képe jelenti számunkra - mondta Papp Ármin vezetőedző.

Cikkajánló

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

UP: Két győzelem, egy döntetlen

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin