2020. január 15.
Rangos tornán U14-eseink, az Intert is legyőztük!
Együttesünk helytállt a nemzetközi tornán, amelyen döntetlent játszott a Bayernnel és legyőzte az Intert.

A Munkácsi Dávid vezetőedző által felkészített U14-es csapatunk rangos teremtornán vett részt január 11-12-én Hartbergben, Ausztriában. A magyar bajnoki folytatást a tabella második helyéről váró, 15 őszi mérkőzéséből tizenhármat megnyerő, az idényben eddig csupán 10 gólt kapó FTC a Styrian U14 Indoormasters elnevezésű tornán osztrák, német, cseh, olasz és szlovén sztárcsapatok korosztályos együtteseivel mérkőzött meg.

A mieink január 11-én, szombaton a későbbi győztes Rapid Wien elleni 1-0-s vereséggel kezdték meg a meccsek sorát, majd a házigazda Hartberg 3-0-s legyőzése után 1-1-es döntetlent értek el a Bayern München ellen! A jó kezdés után kisebb megtorpanás, egy-egy siker és iksz mellett, két vereség következett, így a csapat ötödikként zárt a maga nyolcas csoportjában (a 32 gárdát négy, egyenként nyolccsapatos csoportra osztották), azaz vasárnap a 17-20. helyért játszhatott.

A január 12-i folytatásra négyes csoportokra osztották a mezőnyt, a Fradi az Eintracht Frankfurt, az Internazionale és az NK Olimpija Ljubjana ellen lépett pályára. A szlovének elleni 2-1-es vereséget követően a frankfurtiakkal 1-1-re végeztünk, zárásként viszont 2-0-ra legyőztük a világhírű Intert, így noha négyes holtverseny alakult ki, pozitív gólkülönbségünkkel és 4 pontunkkal a kvartettet megnyerve a 17. helyen zártunk!

- Szokatlan körülmények fogadtak minket, hiszen hasonló kispályás tornákat Magyarországon nem szoktak rendezni, örömmel fogadtuk el a szervezők meghívását. Az eredmények kapcsán az egyik szemem sír, a másik nevet, hiszen bár döntetlent értünk el a Bayern és a Frankfurt ellen, az Intert pedig legyőztük, vasárnap csak az alsóházban szerepelhettünk – kezdte Munkácsi Dávid. – Szombaton még tapasztaltam hiányosságokat, vasárnapra viszont maximálisan felvettük a tempót, mindenki teljesítményével elégedettek voltunk. Tanulságos volt ez a torna, hiszen a gyerekek láthatták, mennyire fontos, hogy minden pillanatban koncentráljanak, kispályán különösen kiütközött, hogy egy-egy megingásért mekkora árat kell fizetni.

Korosztályos csapatunk ezen a hétvégén már itthon folytatja a munkát, szombaton az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban edzőmérkőzésen fogadja a DVTK-t.

Cikkajánló

Edzőmérkőzésekkel indul utánpótlásunk éve

A hétvégén valamennyi korosztályos labdarúgócsapatunk pályára lép.

UP: két csapat az élen, három a dobogón telel!

Szép őszön vannak túl utánpótlás-labdarúgócsapataink, lássuk, hogyan teljesítettek!

U19-eseink három gólt lőttek egy félidő alatt

Sajnos ezúttal nem a győzelmeké volt a főszerep, de a legidősebb korosztály fontos három pontot szerzett.

A Honvéd és a Puskás vár UP-csapatainkra

Négy korosztályos labdarúgócsapatunkra is bajnoki vár a héten.

UP-csapataink remekeltek a Kisvárda ellen

A Honvéd ellen sajnos három találkozón sem sikerült győznünk, de a kisvárdaiakat kétszer is megvertük.

Négy győzelem a hétvégén

Összes pályára lépő utánpótlás labdarúgócsapatunk győzni tudott.

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin