2022. május 9.
U19-es lányaink Győrben, az U15-ösök Pécsett nyertek
A felsőházi rájátszásban három forduló után mindhárom utánpótlás csapatunk vezeti a tabellát.

U19

Zöld-fehér összecsapás várt vasárnap délelőtt U19-es lányainkra, akik a rájátszás harmadik fordulójában az ETO vendégeként léptek pályára. Motiváltan, remekül kezdtük a találkozót, és az első percek fölényét sikerült is gólra váltanunk a 10. percben, méghozzá László Henriettának köszönhetően. Az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, villámgyors, tetszetős támadásokat vezettünk, és mindössze 10 perccel később Czellér Dorottya révén meg is dupláztuk előnyünket, ennek köszönhetően pedig 2–0-s Fradi vezetéssel vonulhattunk a pihenőre.

A szünet után is megmaradt a mezőnyfölényünk, és helyzetekben sem volt hiány, de ennek ellenére harmadik találatunkat tizenegyesből szereztük.  A jogosan megítélt büntetőt Szőke Flóra Fruzsina érvényesítette a 63. percben. A játékrész további részében is dominálni tudtunk, a negyedik és egyben utolsó gólunkat Barta Viktória szerezte meg, így három ponttal távozhattunk az ETO Parkból.

- Nagyon jó felfogásban kezdtük el a mérkőzést és ez meg is látszódott, hamar vezetést is szereztünk. Nagy gratuláció a lányoknak, mert megint gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, csináljuk tovább a dolgunkat, és megyünk előre a bajnoki címért - mondta Szeitl Szilvia a mérkőzés után.

U15

U15-ös lányaink is a PMFC otthonában léptek pályára a felsőházi rájátszás harmadik fordulójában vasárnap délután 13 órakor. A tabella és a pontszám alapján esélyesebb csapatként utaztunk Pécsre. Jól kezdtük a mérkőzést, már az 5. percben vezetést szereztünk, Farkas Panna beadását Gégény Petra váltotta gólra. Mindössze negyedórával később érkezett is a második találatunk, ezúttal Farkas Panna volt eredményes. Az első félidőben több helyzetünk is adódott, de gólra már egyiket sem tudtuk váltani.

A pihenő után mindössze hét perc kellett egy újabb gólhoz, Csizmadia Jázmin adott remek passzt Kovács Petrának, aki megszerezte a Ferencváros harmadik találatát. Az 56. percben ismét Csizmadia Jázminhoz került a labda, de ezúttal nem passzolta le, hanem egy óriási távoli bombát jegyzett a neve mellé. A mérkőzés utolsó Fradi-gólját Gágyor Zille szerezte, ezzel beállítva az ötgólos különbséget.

U15-ös csapatunk ezzel a győzelemmel jelenleg 61 ponttal magasan vezeti a tabellát.

- Gratulálok a lányoknak! A hosszú út és a szokatlan pálya ellenére is rendkívül motiváltan és magabiztosan játszottak a leginkább futballozni akaró ellenfél otthonában. Külön öröm, hogy tudatos gólokat rúgtunk. Azt fájlalom, hogy sok lehetőséget így is kihasználatlanul hagytunk, viszont megint nem kaptunk gólt. A gyerekek hétről hétre lépnek egy kicsit előre egyénileg és csapat szinten is. Továbbra is ez a legfontosabb - értékelte a látottakat Szanyi Mária vezetőedző.

A következő fordulóban mindhárom utánpótlás csapatunk a Puskás Akadémia otthonába látogat, az U15-ös és az U17-es lányok május 15-én 10 órától, míg az U19-es együttesünk déltől játszik majd.

Leány Országos bajnokság, U19, Felsőház, 3.forduló
ETO FC Győr– FTC-Telekom 0-4 (0-2)
FTC: Horváth Katalin, Hevesi Rebeka, Szőke Flóra Fruzsina, Horváth Zóra, Czakó Zoé, László Henrietta, Szijártó Eszter, Németh Diána, Czellér Dorottya, Rapp Alexandra Csenge, Fehértói Dorina
Cserék: Jakab Zsófi, Kovács Laura, Balogh Zsófi, Turza Melitta, Orosz Eszter, Tóth Mercédesz, Barta Viktória
Vezetőedző: Szeitl Szilvia
Gólszerzők: László Henrietta, Czellér Dorottya, Szőke Flóra Fruzsina, Barta Viktória

Leány Országos bajnokság, U15, Felsőház, 3.forduló
PMFC– FTC-Telekom 0-5 (0-2)
FTC: Nagy Dina, Hanász Vanda, Gégény Petra, Bozsik Frida, Csizmadia Jázmin, Czenter Dóra, Kovács Petra, Egyed Kata, Matyi Krisztina, Farkas Panna, Sági Panna
Cserék: Szabó Nóra Éva, Tóth Adél, Barkász Hanna Jázmin, Jákri Dóra Éva, Gágyor Zille, Kratochwill Zoé
Vezetőedző: Szanyi Mária
Gólszerzők: Gégény Petra, Farkas Panna, Kovács Petra, Csizmadia Jázmin, Gágyor Zille

Cikkajánló

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

UP: Két győzelem, egy döntetlen

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin