2022. március 5.
UP: Erről szólt az év első szakmai konferenciája
2022-ben is szorosan együttműködik az FTC a partnercsapataival.


A napokban már az utánpótlásban is folytatódtak a bajnoki küzdelmek, azonban nem csak a pályákon, hanem a háttérben is zajlanak az események. Március 3-án, csütörtökön az FTC megtartotta idei első szakmai konferenciáját a klubunkkal szorosan együttműködő partnercsapatainak. Az eseményre közel 60 szakember, az utánpótlásban dolgozó edző és klubvezető jött el. A konferencia részeként az egyesületek képviselői betekintést nyerhettek a Fradi utánpótlásában folyó mindennapi munkába.

- A konferencia első felében a játékosok egyéni fejlődésének futballszakmai nyomonkövetése szerepelt. Bemutattuk azokat a folyamatokat, ahogy itt a Fradiban a gyerekek szakmai (taktikai, technikai), élettani, mentális, valamint szociális előmenetelét monitorozzuk, valamint bemutattuk az ehhez kapcsolódó tesztelési protokollokat. Továbbá beszéltünk a játékosok egyéni fejlesztésének programjáról, amely az előbb említett monitorozás alapján szerzett objektív adatokra épül. Az esemény második részében pedig a résztvevők betekintést kaptak az itt folyó gyakorlati munkába, amelynek fókuszában a három játékos együttműködésének az építése volt. A nap végén pedig a partnercsapataink képviselői kérdezhettek és megoszthatták az észrevételeiket – mondta Kiss Baranyi Sándor, klubunk utánpótlásának szakmai igazgatója.

- A konferencia célja az volt, hogy bemutassuk az utánpótlásunkban folyó szakmai háttérfolyamatokat, mint például az erőnléti, illetve a mentális felkészítés. Emellett egy U13-as bemutatóedzést is megtekinthettek a résztvevők. Abszolút pozitív a kép, amit az együttműködésről eddig kaptunk. A partnercsapatok képviselői nagyon érdeklődően vesznek részt a közös munkában. Most közel 60 szakember volt jelen a konferencián, de rengeteg a külsős érdeklődő. Az utánpótlásban folyó edzéseinket már közel 100 edző tekintette meg. Télen ugyan nem jellemző, hogy játékost igazolnánk, ám a novemberi és decemberi időszakban több, mint 20 játékos járt nálunk edzésen a partnercsapatainktól és közülük többeket is leigazoltunk. Ebből is látszik, hogy a partnerségi együttműködés remekül működik, hiszen az általunk bemutatott képzési metódusokat a partneregyesületek szakemberei is beépíthetik a mindennapi munkába, míg a gyerekeknek lehetőségük van egy olyan nagy klubhoz kerülni, mint a Ferencváros – mondta Vén Gábor utánpótlásunk társadalmi kapcsolatokért felelős szakembere.

A mostani konferenciát követő időszakban is napi szintű lesz a kapcsolattartás az FTC és a partnercsapatai között, hogy a klubok felhasználhassák saját játékosaik fejlesztéséhez azokat a szakmai tapasztalatokat, amelyeket a Fradival való együttműködés során szereztek.

Cikkajánló

Négy győzelem a hétvégén

Összes pályára lépő utánpótlás labdarúgócsapatunk győzni tudott.

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin