2023. május 23.
Vereséggel búcsúzott az Eb-től az U17-es válogatott
Korosztályos csapatunk az írekkel szemben maradt alul kedden, így nem jutott tovább a kontinenstornán.

Harmadik, utolsó csoportmérkőzését játszotta kedden, Írország ellen a magyar U17-es labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörében. Belvon Attila szövetségi edző kezdőcsapatában kapott helyet az FTC játékosa, Varga Zétény is, Szabó Szilárd és Bagi Ádám a kispadon kezdett.

Előzetesen tudható volt, hogy a korábban Wales-t legyőző, ám a lengyelektől vereséget szenvedő korosztályos együttes számára a döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz, ám a meccs nem kezdődött jól: az írek szerezték meg a vezetést a felcsúti Pancho Arénában, miután az 5. percben Luke Kehir középről, tíz méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). Öt perccel később jött az újabb ír gól, ám abban több örömöt lelhettünk, Jake Grante ugyanis közelről a saját kapujába fejelt. Az öngóllal 1-1-re alakult az állás!

Varga Zétény küzdelme a labdáért az írek elleni mérkőzésen

Az egyre inkább rákezdő esőben Mason Melia találata révén a 24. percben tovább növelte előnyét Írország, amely még az első játékrészben megszerezte a harmadik gólját is: a 31. minutumban újra Mason Melia vette be a kapunkat, kialakítva a félidő 3-1-es végeredményét. A lefújás előtt volt még egy vitatott szituáció, Varga Zétényt buktatták a büntetőterületen belül, ám a játékvezető ezért nem adott tizenegyest.

A szünetben a Ferencvárost erősítő Szabó Szilárd is beállt, majd hamarosan, az 52. percben egy szabálytalanságért sárga lapot kapott. Hattal később ő próbálkozott távolról, de lövése elkerülte a kaput, nem úgy, mint az írek negyedik gólját szerző Luke Kehiré, aki a 61. percben egy 17 méterről szerzett - amúgy szép - találattal 4-1-re módosította az állást.

Az FTC felnőtt csapatának vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov (képünkön jobbra) is a helyszínen követte a meccset. A fotón nem látszik, de Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója is ott volt

Háromgólos hátrányban sem adta fel a házigazda magyar csapat, amely Kern Martin szöglet utáni fejesének köszönhetően szépített (4-2). Ekkor még mindig kettőre voltunk a továbbjutáshoz minimálisan szükséges döntetlenhez, ráadásul ahogy teltek a percek, úgy fogyott az esély. A hajrában Varga Zétényt lecserélte Belvon Attila, a magyar együttes pedig már csak lehetőségekig jutott, 4-2 lett a vége.

A második vereség végképp megpecsételte a magyar válogatott sorsát, a rendező ország nélkül folytatódik az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság. 

U17-es labdarúgó Európa-bajnokság

Írország–Magyarország 4-2 (3-1)

Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Karaoglan (török)

Magyarország: Yaakobishvili – Girsik, Umathum, Kaczvinszki, Hornyák (Burghart, 76.) – Varga Zétény (Demkó, 86.), Fenyő (Szabó Sz., a szünetben), Kern, Németh H. (Somfalvi, 76.) – Simon B., Molnár Cs. (Vidnyánszky, 76.). Szövetségi edző: Belvon Attila

Gólszerzők: Grante (10., öngól), Kern (71.), illetve Kehir (5., 61.), Melia (24., 31.)

Cikkajánló

Négy győzelem a hétvégén

Összes pályára lépő utánpótlás labdarúgócsapatunk győzni tudott.

Négy győzelem, egy vereség

Az U17 és az U14 is kiütéses győzelmet aratott a hétvégén a labdarúgó utánpótlásban.

Jelentkezz, játssz a Fradiban!

Több korosztályba is várjuk a jelentkezőket a Ferencvárosi Torna Club labdarúgó utánpótlásába.

Népszerű volt az áprilisi Telekom Toborzó

Hatalmas sikert aratott a Telekom Toborzó, klubunk labdarúgás utánpótlás kiválasztó eseménye.

Készen állsz a nyárra? Vár a Fradi focitábora!

Három héten keresztül a labdarúgásé lesz a főszerep a 7 és 13 év közötti gyermekeknek.

Két győzelem, egy vereség a hétvégén

Három utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára.

U13: Rangos tornagyőzelem Olaszországban

Korosztályos labdarúgócsapatunk egy rangos nemzetközi tornán végzett az élen.

UP: Három döntetlen, egy vereség

Négy utánpótlás labdarúgócsapatunk lépett pályára a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin