2022. szeptember 7.
Fradi-győzelem a Puskás Aréna tövében
Sétafocistáink megnyerték Magyarország első közönség előtt szervezett klubközi sétafocitornáját.

Már korán reggel nagy nyüzsgés volt vasárnap a Puskás Aréna Nyugati Parkban. Még javában tartott a tereprendezés a Családi Mozgásfesztivál nyitására a vendégektől elzártan, amikor már nagyszámú fradista had gyülekezett küzdelemre készen a betonfocipályán a nemzeti labdarúgószentélyünk monumentális látványával a háttérben, amely korábbi formájában számos sportágat látott már, de ilyet még soha. Összességében a negyedik, idehaza, azonban még csak a második sétafocitornához gyülekezett a 40-es, 50-es, 60-as, valamint a 70-es évek legelejének fiatalsága. Noha új csapatot ezúttal nem sikerült bevonni, de a debreceni Józsa Kickers részvétele ezúttal sem lehetett kérdés.

A torna négycsapatos volt, a Fradi-szurkolókból toborzott ferencvárosi sétafocicsapat pedig közel 40 fős létszámmal, háromfelé lett osztva: Albert csapatra, amelynek magját a szeptember végi leverkuseni Európai Sétafoci Ligába nevezettek adták, a Varga csapatra, amely többségében a 65 pluszos „régi motoros” magból állt össze, valamint a nagyrészt még 50-es újoncokból összeállt Nyilasi csapatra.

Nagy akarattal és elszántsággal indítottak a csapatok, talán túlságosan is. Így esett meg, hogy a nap első gólja csak a minden második meccs közé beiktatott „bulimeccsen” esett, ahol a szépszámú érdeklődőknek is alkalma nyílt beszállni a játékba a kevesebb játékidőt kapó sétafocistáink mellett. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lettek volna tétmeccsen éles helyzetek, hiszen például a Varga csapat női csatárduója többször szép játékkal forgatta meg kíméletlenül a védekező urakat, csak a befejezésnél voltak túl „illedelmesek” – üres kapura nem illik ugyebár. De aztán csak beindultak a gólok, majd a 3. körre jöttek győzelmek is. A csoportot az 5 pontos Kickers nyerte jobb gólkülönbségének köszönhetően a Nyilasi csapat előtt, akiket az Albert, majd a Varga csapat követett 2-2 ponttal.

Következhetett a rájátszás, ahol már becsületbeli ügy lett, hogy ne játsszuk el ismét a jó házigazda szerepét, a tavalyi tornához hasonlóan átengedve a győzelmet a debrecenieknek – akik egyébként sportszerűen méltatták a mieinket amiért nagy fejlődésen mentek keresztül. Itt aztán dobbant a Fradi Szív, a csoportutolsó, időközben két távozó játékos következtében menetközben öregedő „sétafoci-veteránjaink” 0-0 után egy izgalmas bűntetőpárbajban 2-1-re kiütötték a Kickerst. Volt is nagy hangoskodás, buzdító Hajrá, Fradi!-k mellett, majd beleremegtek az Aréna maratoni kapui is. A másik ágon ugyancsak büntetők után 2-1-gyel ment tovább a főként 50-es újoncokból álló Nyilasi csapat a nemzetközi tornára készülő Alberttel szemben, akik a 3. helyért menő ütközetben ugyancsak legyűrték a Kickerst 1-0-ra. Az elsőből tehát utolsó lett, kérdés csak az volt, lesz-e utolsóból első. Noha a Varga csapat minden dicséretet megérdemel, végül ez nem jött össze, az ellenfelük is legalább ennyire hajtott, beleértve a „veterán” tagokat is, akik közt volt, aki úgy játszott a labdával, mintha kicserélték volna. Jött is azonnal az oldalvonalmenti fricska, hogy a labdával való barátságot az elmúlt két évben vajon miért titkolta… A tornagyőztes 2-0 után tehát a Nyilasi csapat lett.

A fradisták még egyszer megzengették egy Fradi indulóval a Puskás Aréna falait, aztán bő két órán keresztül ment kötetlenül a játék. Az eredményen túl azonban az igazi győzelem, hogy mindenki jól érezte magát, beleértve a rendezvény többi programján is aktív családtagokat is, valamint, hogy jó két csapatra való érdeklődővel sikerült megismertetni a sportágat.

Eredmények

Nyilasi csapat–Varga csapat 0:0
Albert csapat–Varga csapat 0:0
Józsa Kickers–Nyilasi csapat 2:2
Albert csapat–Józsa Kickers 1:1
Albert csapat–Nyilasi csapat 0:1
Józsa Kickers–Varga csapat 3:1

Csoport végeredménye

1. Józsa Kickers 5 pont
2. Nyilasi csapat 5 pont
3. Albert csapat 2 pont
4. Varga csapat 2 pont

Elődöntők

Józsa Kickers–Varga csapat 0:0, büntetők után 1:2
Nyilasi csapat–Albert csapat 0:0, büntetők után 2:1

Bronzmeccs 

Józsa Kickers–Albert csapat 0:1

Döntő

Varga csapat–Nyilasi csapat 0:2

Cikkajánló

„Elérem a 80-at és akkor abbahagyom”

Sétafocicsapatunk évzáró tornáján jártunk – VIDEÓ!

ÚJABB TOBORZÓ A SÉTAFOCICSAPATUNKNÁL!

Várjuk az 50 év feletti fradista érzelmű nők és férfiak jelentkezését.

Közösség született

Egy projektként indult, de önálló életre kelt a ferencvárosi sétafoci program.

Újabb mérföldkő sétafociban

Három egyesület, összesen 40 játékosának részvételével zajlott a 3. klubközi sétafocitorna a Népligetben.

5. hely a Bayer Leverkusen otthonában

Sétafocistáink bravúros eredménnyel végeztek a Walking Football League 18-csapatos mezőnyében.

Próbáld ki vasárnap a sétafocit a Puskás Arénánál!

Sétafociprogramunk szeptember 4-én a Családi Mozgásfesztiválon várja az érdeklődőket!

Bíró a fia, így mindenki focistánkat akarta

Sétafocistáink hangulatos körmérkőzésekkel és egy új játékossal zárták a szezont - VIDEÓ

CSATLAKOZZON ÖN IS SÉTAFOCICSAPATUNKHOZ!

Várjuk az 50 év feletti fradista érzelmű nők és férfiak jelentkezését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin