2022. május 3.
Gólkirálynők a sétafocicsapatban
Egyéni női sikerekkel színesített héten vannak túl sétafocistáink.

Szomorú, de lélekemelő pillanatokkal indult sétafocistáink hete. A Rákospalotai Köztemetőben végső búcsút vettek játékosaink egykori kapitányuktól, Szabó Lászlótól. A temetésen szép számmal gyűltek össze játékosaink – aktív és már nem aktív játékostársak, valamint némi meglepetésre jelent volt új arc is, akinek nem volt lehetősége Lacival közösen játszani.

A jelenlévőknek nem volt évtizedes kapcsolatuk, másfél éves sem volt ez a kis sétafocicsapat, mikor Laci távozott, de kétségkívül különleges helyet foglal el ez a kis csapat a zöld-fehér szíveikben. Az évtizedes barátok, kollégák és a közeli hozzátartozók társaságában általában elhalványul a jelentősége az ilyen fiatal ismeretségnek. Megható volt hallgatni a gyászbeszédben, hogy mégis milyen fontos és meghatározó lett néhai játékosunk számára nem csak a Ferencváros, hanem maga a társaság is. Sok-sok legendája, ikonja és számtalan kiváló sportolója van e klubnak, akikért maguk is rajongtak egy életen át, mégis egy adott ponton, a távoli Szófiában úgy esett, hogy Ők közösen voltak a Ferencváros, ami egy megfizethetetlen élmény. Picit sem túlzás tehát a csapat korelnökétől, Balla Gergelytől, hogy a közös koszorút a Fradi Sétafoci Család nevében helyezte el a végső nyughelyre egy üzenettel: „Kapitány! Búcsúzunk, de nem feledünk!”

A kedd esti gyakorláson a szokottnál némileg kisebb létszámban jelent meg a csapat. A délelőtti események szerencsére picit sem nyomták rá a bélyeget a kedélyekre, az egyik legjobb hangulatú foglalkozásnak bizonyult az eddigiek során.

A csütörtöki mérkőzésnap ezúttal formabontó volt, a Horváth Roland – Ódor Zoltán edzőpáros a négy csapattal ezúttal két kört játszatott, 12 rövidebb mérkőzéssel, ami határozottan jót tett a versenynek, hiszen gólszámban nem volt észlelhető az időbeli változás – ez persze nem elhanyagolható részben a fejlődésének is köszönhető, ami a jobb helyzet kihasználásban tükröződött leginkább. A tornát ezúttal a Sárosi csapat nyerte, amelynek ez volt az első jó szereplése, de az eredménynél sokkal inkább említésre méltó, hogy bár csak két hölgy volt jelen a foglalkozáson, de mindkettő a csapata legeredményesebb játékosának bizonyult. Álljon itt a házigólkirálynők neve is: Maticza Katica, aki az egész mezőny legeredményesebbje is volt 5 góljával, valamint Mayer Éva.

Ha sportról beszélünk ritkán van lehetősége mindkét nemnek egyformán érvényesülni, de a sétafoci tényleg egyformán mindenkié. Fiatalok és szépkorúak, férfiak és nők egyaránt azonos mértékben lelhetik meg benne a játék örömét. Ezért szeretjük igazán!

Június végén megduplázzuk az FTC sétafocicsapataink számát, már most várjuk az 50 év feletti jelentkezőket a setafoci@fradi.hu címen!

Végeredmény:
Sárosi csapat 11 pont
Albert csapat 9 pont
Fenyvesi csapat 8 pont
Varga csapat 5 pont

Eredmények:
Sárosi csapat–Varga csapat 0:1, 0:0
Albert csapat–Fenyvesi csapat 2:1, 0:1
Varga csapat–Albert csapat 1:5, 1:3
Sárosi csapat–Fenyvesi csapat 1:0, 0:0
Fenyvesi csapat–Varga csapat 1:0, 2:2
Sárosi csapat–Albert csapat 4:2, 1:0

Cikkajánló

Bíró a fia, így mindenki focistánkat akarta

Sétafocistáink hangulatos körmérkőzésekkel és egy új játékossal zárták a szezont - VIDEÓ

CSATLAKOZZON ÖN IS SÉTAFOCICSAPATUNKHOZ!

Várjuk az 50 év feletti fradista érzelmű nők és férfiak jelentkezését.

Rangos európai klubokat előzve lett 7. a sétafocicsapat

Nagynevű klubok részvételével zajlott Bredában az Európai Sétafoci Liga 16 csapatos tornája.

Készülés az Európai Sétafoci Ligára

A játék élvezete mellett a tudatosságról is szóltak az elmúlt heti sétafoci-foglalkozások.

Visszatérők a sétafocicsapatban

Két korábbi játékost köszönthetettek ismét soraikban a sétafocisták.

Mozgalmas hete volt sétafocistáinknak

A sportolás mellett a szurkolás terén is aktívak voltak a héten sétafocistáink.

Kerethirdetésre várva

Folyamatosan fejlődő csapatkohézió mellett folytatódik a sétafoci program.

Sétafocitorna a sport és a közösségépítés jegyében

A csapatok a meccsek után együtt tekintették meg a Ferencváros-Debrecen OTP Bank Liga-mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most