2022. április 15.
Sétafocitorna a sport és a közösségépítés jegyében
A csapatok a meccsek után együtt tekintették meg a Ferencváros-Debrecen OTP Bank Liga-mérkőzést – VIDEÓ!

Egyre népszerűbb a Ferencvárosi Torna Club sétafoci projektje. Klubunk először rendezett minitornát, amelyen szépkorú sportolóink mellett már egy debreceni csapat is elindult, s természetesen a FradiMédia kamerája is jelen volt.


2020-ban kezdtük el a sétafocit, amikor rajtunk kívül még csak két másik klub indult, a Levszki Szófia és a Lazio egy EU-s kis projekt keretein belül. Aztán annyira összekovácsolódott a csapat, láttuk, hogy nagy a fogadókészség és jelentkeztünk egy másik programra, amiben most már olyan klubok is részt vesznek, mint korábbi csoportellenfeleink, a Bayer Leverkusen, vagy a Real Betis, de például nagyon népszerű a sétafoci Németországban a Schalke 04-nél – mondta Máté Bálint, az FTC nemzetközi projektmenedzsere. – Ez az első torna, amit Magyarországon csinálunk, egy kis minitorna. Alapvetően az a célunk, hogy ebben a projektben, etaponként egyre több szurkoló csatlakozzon, akár ferencvárosi szurkoló, de próbálunk inspirálni más klubokat is, hogy csatlakozzanak. Ezért is örülünk, hogy erre a mai tornára Debrecenből is jöttek szurkolók, összeállt egy csapat. Azt kell tudni, hogy ez a mai torna, a Ferencváros-Debrecen OTP Bank Liga-meccsnek a napján van, s ezután résztvevők átmennek megnézni a meccset, miután egy kicsit szocializálódtak, meg lement a torna. Igazából az egészségmegőrzés mellett van egy nagyon komoly közösségépítő funkciója is ezeknek az összejöveteleknek.”



A sétafoci sajátossága, hogy itt szabálytalan, ha valaki fut.


„A szabályok: 20x40-es pályán játszunk, most 2x1 m-es kapura, de egyébként 3x1 m-es kapura játsszák a nemzetközi tornákon. Van egy 1x5 m-es gólzóna, ahova nem lehet belépni senkinek sem, támadó- és védőjátkosnak sem. Gólt csak ez ellenfél térfeléről lehet elérni. Nincs benne magas labda, amikor egy méternél magasabbra pattan, azt meg kell állítani, s onnan jön a másik csapat egy szabadrúgással – árulta el Horváth Roland, aki Ódor Zoltánnal közösen edzi a Fradi sétafocistáit. - Csak sétálni lehet, tehát futómozgás nincs benne, az egyik lábnak mindig a földön kell lennie. Oldalról berúgod a labdát és a szögletnél is be kell rúgni a labdát a sarokból. 3 méterre állhat tőle a védekező játékos. Ezek a legfontosabb és legegyszerűbb szabályok, illetve, ami még nagyon fontos, hogy nincs kontakt benne.”


A csapatot eleinte a 65 évnél idősebbeknek szervezték, de ezt a korhatárt már kiterjesztették az 50 év felettiekre, s immáron női tagjai is vannak a keretnek.


Cikkajánló

„Elérem a 80-at és akkor abbahagyom”

Sétafocicsapatunk évzáró tornáján jártunk – VIDEÓ!

ÚJABB TOBORZÓ A SÉTAFOCICSAPATUNKNÁL!

Várjuk az 50 év feletti fradista érzelmű nők és férfiak jelentkezését.

Közösség született

Egy projektként indult, de önálló életre kelt a ferencvárosi sétafoci program.

Újabb mérföldkő sétafociban

Három egyesület, összesen 40 játékosának részvételével zajlott a 3. klubközi sétafocitorna a Népligetben.

5. hely a Bayer Leverkusen otthonában

Sétafocistáink bravúros eredménnyel végeztek a Walking Football League 18-csapatos mezőnyében.

Fradi-győzelem a Puskás Aréna tövében

Sétafocistáink megnyerték Magyarország első közönség előtt szervezett klubközi sétafocitornáját.

Próbáld ki vasárnap a sétafocit a Puskás Arénánál!

Sétafociprogramunk szeptember 4-én a Családi Mozgásfesztiválon várja az érdeklődőket!

Bíró a fia, így mindenki focistánkat akarta

Sétafocistáink hangulatos körmérkőzésekkel és egy új játékossal zárták a szezont - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin