2022. május 10.
Visszatérők a sétafocicsapatban
Két korábbi játékost köszönthetettek ismét soraikban a sétafocisták.

A sétafoci az egyik legkönnyedebb szórakozás, eltérő életkorú és eltérő fizikai állapotú emberek is remekül tudnak csapatban játszani. A korral azonban nehéz dacolni, minél távolabbról szemléli valaki a fizikai állapot szempontjából gondtalan húszas éveit, annál nagyobb eséllyel fordulnak elő sajnos olyan esetek, amikor a puszta talpra állás is komoly kihívást jelent, és az éltető játék helyett az élhető mindennapokért, vagy a puszta létért való küzdelem kerül előtérbe. Ha sétafociról van szó, sajnos ez is a „játék része”. Sokszor pedig nem csak azokat vagyunk kénytelenek nélkülözni, akiknek a teste nem engedi a játékot, vagy már az égi lelátókról buzdítják a Fradit. Szerencsére viszont ezúttal nem búcsúztunk, hanem köszöntöttünk.

Kedden végre visszatért az esti jó idő a Népligetbe, végre pólóban, rövidgatyában gyülekezhetett a csapat. A jó idővel együtt pedig jött egy régi csapattag is, a 2021 őszén csatlakozó Szemler István, aki aktív tájfutóként kifogástalan egészségi állapotnak örvendhet, de barátja, Szabó Lászó eltávozásával ő is elmaradt a kibővített sétafociprogramunk tavaszi foglalkozásairól. Szerencsére a csapat korelnökének, Balla Gergelynek az invitálására ismét visszatalált a Fradi kis közösségébe, ahol mindenki örömmel fogadta. Csak aztán a korelnök bosszankodott picit egy széles mosoly társaságában, mikor kiderült, hogy István az idősebb. De annyi baj legyen, remélhetőleg egy hamar nem rendeződik ez a „probléma” közöttük!

Csütörtökön már egy olyan csapattagot köszönthettünk viszont, aki komoly betegség után tért vissza. Budai László közel egy év után rúgott ismételten labdába, miután igen súlyos küzdelmet folytatott a gégerákkal, de a Jóisten segedelmével, aki úgy gondolta, hogy itt még bizony szükség lehet rá, felgyógyult. Az első viszontlátáskor az erős, rekedtes hangú, teltarcú félóriást könnyedén új jövevénynek nézték a régi ismerősök. Közel 50 kilót és hangjának nagy részét sajnos elvesztette, de szerencsére a humorérzéke és barátságos kézfogása semmit sem változott. A napvégi edzések egyelőre még nem igazán fekszenek az egészségi állapotának, a régi formához, azért még idő kell, így a fokozatosságot szem előtt tartva, csak a bemelegítés erejéig vette kezelésbe a labdát, amiért járt is számára a taps a régi és új társaktól. Meg aztán a hétvégén nősülni is készült, akadt még hát elég kihívás neki a hétvégére a meccsek nélkül is. Jobb később, mint soha, éljen soká az ifjú pár!

A szerényebb létszám ezúttal kevesebb mérkőzést tett lehetővé, a jóhangulatú, de küzdős mérkőzéseket hozó kis tornát pedig ezúttal az Albert csapat nyerte.

Eredmények:
Albert csapat–Varga csapat 1:0
Albert csapat–Fenyvesi csapat 1:0
Fenyvesi csapat–Albert csapat 0:1

Tabella:
1. Albert csapat 6 pont
2. Varga csapat 3 pont
3. Fenyvesi csapat 0 pont

 

 

Cikkajánló

Bíró a fia, így mindenki focistánkat akarta

Sétafocistáink hangulatos körmérkőzésekkel és egy új játékossal zárták a szezont - VIDEÓ

CSATLAKOZZON ÖN IS SÉTAFOCICSAPATUNKHOZ!

Várjuk az 50 év feletti fradista érzelmű nők és férfiak jelentkezését.

Rangos európai klubokat előzve lett 7. a sétafocicsapat

Nagynevű klubok részvételével zajlott Bredában az Európai Sétafoci Liga 16 csapatos tornája.

Készülés az Európai Sétafoci Ligára

A játék élvezete mellett a tudatosságról is szóltak az elmúlt heti sétafoci-foglalkozások.

Gólkirálynők a sétafocicsapatban

Egyéni női sikerekkel színesített héten vannak túl sétafocistáink.

Mozgalmas hete volt sétafocistáinknak

A sportolás mellett a szurkolás terén is aktívak voltak a héten sétafocistáink.

Kerethirdetésre várva

Folyamatosan fejlődő csapatkohézió mellett folytatódik a sétafoci program.

Sétafocitorna a sport és a közösségépítés jegyében

A csapatok a meccsek után együtt tekintették meg a Ferencváros-Debrecen OTP Bank Liga-mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most