2024. április 8.
Április 18-ig látható a Rákosi 85 kiállítás
A klublegendánkról szóló tárlat április 18-ig tekinthető meg a Fradi Múzeumban.

2023 szeptemberében nyitotta meg kapuit a Fradi Múzeum időszaki kiállítása Rákosi Gyula 85 címmel. A tárlat Rákosi Gyula pályafutását a Fradi Múzeum látogatóinak címzett személyes üzeneteken túl Gyula bácsi gyűjteményének 58 sportrelikviáján keresztül mutatta be. A relikviák között helyet kaptak a Fradiban elért legfontosabb sportsikerek tárgyai, így az NB I-es éremkollekció, a nemzetközi sikerekhez kapcsolódó emléktárgyak és egyéb klubhoz köthető relikviák, amelyek közül néhányhoz izgalmas történet is köthető. A ferencvárosi pályafutás emlékei mellett a kiállításon szerepeltek a válogatotthoz kapcsolódó sportsikerek tárgyai is, valamint az edzőként elért eredmények néhány tárgyi emléke is. A kiállítás nem csupán egy példaértékű sportpályafutás bemutatására törekedett, hanem közvetíti azt az emberi nagyságot is, mely méltó a Ferencvárosi Torna Club jelmondatában foglaltakhoz: Erkölcs, Erő, Egyetértés, és folyamatosan emlékeztet arra, hogy „küzdeni mindig, feladni soha!”

Klublegendánk a pályán elért sikerei mellett arra is nagyon büszke, hogy 70 éve a Ferencváros kötelékébe tartozik. 70 évem a Fradiban címmel könyv jelent meg az életéről, s a 70 perces, 70 év a Fradiért című dokumentumfilm is elmeséli, feleleveníti életútját.

A Rákosi 85 kiállítás 2024. április 18-ig lesz látható, a Fradi Múzeum tehát vár minden kedves érdeklődőt, aki még szeretné megtekinteni a kiállítást!

A legendánk életművét bemutató tárlat átadja helyét a klub 125 éves fennállásának alkalmából 2024. május 3-án megnyíló „125 év titkai” kiállításnak.

A klub 125 éves fennállásának ünnepségsorozata miatt május 3-án a Fradi Múzeum zárva tart, stadiontúráink is szünetelnek.

A Fradi Múzeum tárlata és időszaki kiállítása hétfői nap kivételével minden hétköznap 10 és 18, hétvégén 16 óráig tart nyitva. Mérkőzésnapon a mérkőzés kezdetéig, bérlettel/jeggyel rendelkező nézőink féláron léphetnek be. Fontos információ, hogy stadiontúrára mérkőzésnapon továbbra sincs lehetőség. Stadiontúrákra időpontot foglalni a fradimuzeum@fradi.hu email címen lehet.

Cikkajánló

Fradi Shop: Jelentős kedvezmények a Múzeumok Éjszakáján

A kulturális esemény napján kihagyhatatlan akciókkal várjuk szurkolóinkat a Fradi Shopban.

Új FTC Napló - 1926

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1926-os év történéseit dolgozza fel.

Múzeumok Éjszakája: Színes programok neves színészekkel

A Nemzeti Színházzal karöltve különleges programok várják a résztvevőket a Fradi Múzeumban június 22-én.

Új FTC Napló – 1925

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1925-ös év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló – 1924

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1924-es év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló – 1923

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1923-es év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló - 1922

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1922-es év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló - 1921

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1921-es év történéseit dolgozza fel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin