2020. november 17.
Fedezze fel virtuálisan a Fradi Múzeumot!
Egy különleges technológiának köszönhetően, akár otthona kényelméből is bejárhatja a Fradi Múzeumot.


2014. augusztus 7-én nyitotta meg kapuit a Groupama Aréna földszintjén a Fradi Múzeum, amelyben a Ferencváros legfontosabb ereklyéi, emlékei, kupái és történetei tekinthetőek meg. A drukkerek szinte egy időutazáson vehetnek részt, megidézve Magyarország egyetlen aranylabdásának, Albert Flóriánnak a nagyságát, vagy a 25 évvel ezelőtti, Bajnokok Ligája-menetelés eseményeit. 

Ezek mellett nemrégiben egy új kiállítás is megnyílt háromszoros olimpiai bajnokunk, Kárpáti György életéről, aki egész pályafutását a Fradiban töltötte, mely idő alatt ötször lett magyar bajnok. A Ferencváros számára nagyon fontos, hogy szurkolóinkat a jelen körülmények között is maximálisan kiszolgálhassuk. A Fradi Múzeum pedig mostantól az Ön otthonában is elérhető válik. 
 
Virtuálisan ugyanis sétát tehet a múzeumban, amely a 3D technológiának köszönhetően teljesen valósághű érzést kölcsönöz a múzeum online felfedezéséhez. Egy linkre kattintás után, a billentyűzet nyilacskáit, valamint az egeret kell használnia, hogy bejárhassa a teljes múzeumot, hozzájusson minden adathoz, történethez, évszámhoz és emléktárgyhoz. A Fradi Múzeum igazgatója szerint minden innovatív megoldásra nyitottak, hogy a Fradi Múzeum minél több emberhez eljuthasson a világban.

- Ez már a jövő, illetve a közvetlen jelenünk. A virtuális múzeumi séta elősegíti, hogy a fővárosi szurkolóink mellett a vidéki, valamint a külföldön élő drukkereink is bejárhassák a múzeumot. Lesz egy link, amely a múzeum honlapján lesz elérhető a szurkolóinknak. Itt kiválaszthatják majd, hogy milyen nézetben kívánják megtekinteni a múzeumot, valamint a drukker döntheti el, hogyan kívánja bejárni a múzeumot. Minden tárgyat a legapróbb részletességig megcsodálhatnak, továbbá a kristálytiszta, éles képnek köszönhetően minden feliratot elolvashatnak. Emellett nagy sikerrel megtörtént a Fradi Múzeum első videós tárlatvezetése Argentínában, amely során az ottani magyarokat vezethettem körbe. Biztos vagyok benne, hogy ennek is lesz folytatása - nyilatkozta Tobak Csaba a fradi.hu-nak.
 
A virtuális múzeum kivitelezője, Hajdú Dénes megtiszteltetésnek vette, hogy a Ferencvárossal dolgozhatott együtt, segítségével a FradiMédia stábja is megismerhette ennek a különleges technológiának a lényegét.

- Ez nem egy kamera és nem is fényképezőgép, hanem egy Matterport nevű gép, amely szkenneli a teret. A lényege, hogy másfél méterenként kell elhelyezni a készüléket és ezáltal a pontok által hozza létre a teret, amiben később a szurkoló virtuális sétát tehet. A termek szűkössége és a sok vitrinfelület okozta tükröződés következtében kihívásokkal teli munkafolyamat volt, de korábbi ferencvárosi lakosként és szurkolóként nagy megtiszteltetés volt, hogy ebben részt vehettem - nyilatkozta Hajdú Dénes.
 

A virtuális Fradi Múzeumról részletesebben a jövő heti Fradi TV-ben részletesebben is beszámolunk!
 

Szurkolóink azonban már most körbesétálhatnak a múzeumban, ehhez kérjük, kattintsanak IDE

 

Cikkajánló

Portrék az FTC olimpiai bajnokairól - ÍME, A SOROZAT

A Fradi Múzeum jóvoltából klubunk ötkarikás aranyérmeseinek történeteivel hangolódhatunk a tokiói játékokra.

Profi fotók az FTC serlegeivel – fontos infók

A Múzeumok Éjszakáján a Fradi Múzeum a színes programok mellett extra lehetőséget is kínál a szurkolóknak.

Fontos információk a Múzeumok Éjszakájáról

Így vehetnek részt ingyenesen az eseményen az egészségügyi és a szociális dolgozók.

Információk a Múzeumok Éjszakájáról

Június 12-étől megvásárolhatóak a karszalagok a Múzeumok Éjszakája programsorozatunkra.

Múzeumok Éjszakája – a Fradi Múzeum ismét csatlakozik!

Tárlatvezetéssel, stadionlátogatással és egy új kiállítással várjuk önöket június 26-án!

Újra kinyit a Fradi Múzeum

A Groupama Arénánál található Fradi Múzeum május 5-én 10 órától várja látogatóit.

Mostantól virtuálisan is felfedezhető a Fradi Múzeum!

Mindössze egy linket kell megnyitnia, hogy saját otthonában is bejárhassa a teljes Fradi Múzeumot.

Ideiglenesen bezár a Fradi Múzeum

A Groupama Arénánál található Fradi Múzeum határozatlan ideig zárva tart.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most