2023. április 12.
Újabb olimpiai aranyérem került a Fradi Múzeumba
Olimpiai bajnok vízilabdázónk, Székely Bulcsú további két érmét is megcsodálhatják a szurkolók.

Újabb értékes relikviával bővült a Fradi Múzeum. A 2000-ben Sydneyben olimpiai bajnok vízilabdázó, Székely Bulcsú az ötkarikás játékokon megnyert aranyérmét adományozta a Ferencvárosi Torna Club Groupama Arénában található múzeumának. A Fradival magyar bajnoki címet és KEK-et nyerő korábbi klasszisunk az olimpiai érme mellett az 1997-ben Sevillában és az 1999-ben Firenzében szerzett Európa-bajnoki aranyát, illetve az olimpiai győzelméért kapott Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét is felajánlotta a Fradi Múzeumnak.

„Nagyon nagy örömmel ajánlottam fel, és most, hogy így látom, hogy milyen helyre került, illetve látom az egész múzeumot, hogy mennyire fantasztikus, most még boldogabb vagyok és azt gondolom, hogy itt van méltó helyen. Soha nem tagadtam, hogy mennyit köszönhetek ennek a fantasztikus klubnak, illetve úgy kerültem a Ferencvárosba játékosként, hogy már öt-hat évvel előtte még szurkolóként a B-Középben ugráltam gyerekként. Az én szívemben is egy olyan helyen van a Fradi, úgyhogy tényleg nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fantasztikus relikviák közé kerülhettek az érmeim” – mondta Székely Bulcsú.

„A Fradi Múzeum élete folyamatos kutatás és a kincsek begyűjtése. A Ferencváros 124 éves történelme során hemzsegett az olimpiai bajnokoktól, világbajnokoktól, Európa- és magyar bajnokoktól, és most pedig Székely Bulcsú, a Fradi olimpiai bajnoka, kétszeres Európa-bajnoka és a klubbal számos címet szerző korábbi klasszis vízilabdázója ajánlotta fel érmeit a múzeumnak, hogy a szurkolók is megcsodálhassák ezeket a fantasztikus relikviákat” – tette hozzá a Fradi Múzeum vezetője, Tobak Csaba.

Hogy honnan került elő az aranyérem és mit jelent még most is Székely Bulcsúnak, arról többet megtudhat a Fradi TV jövő keddi adásából.

Cikkajánló

Új FTC Napló – 1923

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1923-es év történéseit dolgozza fel.

Április 18-ig látható a Rákosi 85 kiállítás

A klublegendánkról szóló tárlat április 18-ig tekinthető meg a Fradi Múzeumban.

Új FTC Napló - 1922

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1922-es év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló - 1921

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1921-es év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló - 1920

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1920-as év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló - 1919

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1919-es év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló - 1918

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1918-as év történéseit dolgozza fel.

Új FTC Napló - 1917

A Fradi Múzeum sorozatának legújabb része az 1917-es év történéseit dolgozza fel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin