2019. február 18.
Szakosztályok az Arénában
Labdarúgócsapatunk hazai meccsein a szakosztályok is megmutathatják magukat a Groupama Arénában.

Hóesésben kézilabdáztunk, kánikulában birkóztunk, az őszi hűvösben vívtunk.

Még 2017 októberében, egyfajta „úttörőként” települt ki a jégkorong-szakosztály a Groupama Arénába, akkor a hokisok az Újpest elleni derbire hangoltak a stadionban. A kitelepülés nagy siker volt, ezen felbuzdulva született meg 2018 első tavaszi mérkőzésén a Szakosztályok az Arénában programsorozat, aminek első ciklusát a curling szakosztály zárta 2018 utolsó decemberi mérkőzésén. Az akció célja az volt, hogy a kevésbé reflektorfényben levő szakosztályok is bemutatkozhassanak a labdarúgó-közönségnek, ami révén a szurkolóink is megismerkedhetnek sportolóinkkal, és a lehetőségekhez mérten az adott sportágat is megismerhetik. Mivel az FTC összes szakosztálya folyamatosan toboroz, ezért a másik fontos cél az volt, hogy minél több gyermek tapasztalatot szerezzen a ferencvárosi sportágakról

Időjárástól és lehetőségektől függetlenül

A férfi kézilabdázók még hóesésben, téli kabátban is tanították kézilabdázni a gyerekeket, míg a nyári melegben már rövid nadrágban és pólóban birkóztak a gyerekek a szőnyegen. Öt olyan sportágunk volt, ami víz nélkül nem űzhető, ezért a kitelepülés lehetőségei is korlátozottak voltak. Ilyen volt a kajak-kenu, az úszás, a triatlon valamint a vízilabda. A jóból azonban nem maradtak ki a gyerekek: a kajak-kenu, a triatlon és az úszás esetében egy speciális ergométerrel szimulálhatták a legkisebbek az adott sportág mozdulatsorait, a szinkronúszók száraz bemutatón demonstrálták páratlan egységüket, míg a vízilabdázóink egy különleges, megemelt kapuval oldották meg, hogy a gyerekek a szárazföldön is kapura lőhessenek. Jeges sportok is speciális megoldást igényeltek, de ez sem volt akadály, szárazon is hokiztunk és curlingeztünk.

A példaképek

Bár a programsorozatnak nem része, a legnagyobb sikerekkor szokásos tiszteletkörre a 2018-as tavasz folyamán kétszer is sor került, ráadásul mindkét alkalommal egy szakosztály, a férfi vízilabdázók érdemelték ki ezt a jogot. Kitelepülésük napján a frissen megnyert Euro Kupával vonultak körbe a pólósok, míg az utolsó 2018-as, hazai tavaszi bajnokin már az OB I-es serleggel élvezték ki bajnokaink a győztesnek járó tapsot. Őket 2019 tavaszán jégkorongozóink követték, akik egyszerre 4 serleget hordoztak körbe: a magyar bajnoki trófeát, az Erste Liga trófeát, az Erste Liga alapszakaszgyőzeleméért járó Bíró László Vándordíjat és a Vígh-Balázs Kupát.

Összesen kilenc olimpiai bajnok sportoló tisztelte meg jelenlétével a Szakosztályok az Arénában programsorozatot a 2018-as esztendőben. A férfi tornászok kitelepülésére a sportág ikonja, az FTC kétszeres olimpiai bajnoka, Magyar Zoltán is ellátogatott, míg a birkózóknál Sike András képviselte az ötkarikás aranyérmeseket. A prímet ebben a kategóriában is a vízilabdázók vitték, hiszen a csapat hét olimpiai bajnokkal tette tiszteletét szurkolóink között: Varga Zsolt vezetőedző mellett Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras Norbert, Slobodan Nikic, Stefan Mitrovic és Nikola Jaksic is olimpiai bajnokként népszerűsítette a pólót. Olimpiai bajnokok mellett a „csak” világbajnokokból sem volt hiány: Bácsi Péter birkózó, Vámos Márton és Csehó-Kovácsné Kasó Orsolya vízilabdázók, Botházy Péter és Kovács Gábor tekézők is tiszteletüket tették a világelitből.

A 20 szakosztályból eddig több mint félezer fő képviseltette magát a helyszínen, és igyekezett azért tenni, hogy minél több gyermek szerezhessen tapasztalatot a sportágakról. Ők azok a sportolók, sportvezetők, gyerekek és szülők voltak, akik a kitelepüléstől függetlenül is azzal töltik mindennapjaikat, hogy dicsőséget szerezzenek az FTC-nek, szakosztályuknak.

A Szakosztályok az Arénában programsorozat a 2018-as évben összesen 900 percen, azaz 15 órán keresztül zajlott a családi, azaz a D-szektor alatt.

Szakosztályaink folyamatosan toboroznak, a sportágak legfontosabb elérhetőségeit, és toborzó adatait ITT találják meg.

2017/2018 – tavasz

FTC-Honvéd 5-2 – Férfi kézilabda

FTC-Balmazújváros 5-0 – Atlétika, triatlon

FTC-Mezőkövesd 3-0 – Kajak-kenu

FTC-Paks 2-2 – Ökölvívás

FTC-Haladás 2-1 – Férfi vízilabda

FTC-Vasas 1-1 – Férfi torna, úszás

FTC-DVTK 4-0 – Birkózás

 

2018/2019 – ősz

FTC-DVTK 4-1 – Női vízilabda

FTC-Haladás 3-1 – Akrobatikus torna

FTC-Paks 1-1 – Női torna

FTC-Vidi 2-2 – Női kézilabda

FTC-Újpest 1-0 – Vívás

FTC-DVSC 2-2 – Kerékpár

FTC-Kisvárda 2-0 – Teke

FTC-Mezőkövesd 3-2 – Curling

2018/2019 – tavasz

FTC-Honvéd 1-0 – Jégkorong

FTC-PAFC 4-0 - Triatlon

FTC-DVTK 7-0 - Futsal

FTC-Haladás 2-0 - Kajak-kenu

FTC-Paks 3-0 - Atlétika

FTC-Vidi 4-1 - Birkózás

FTC-Újpest 2-1 - Férfi kézilabda

FTC-DVSC 2-1 - Kerékpár

 

2019/2020 – ősz

FTC–Kaposvár 1-0 – Úszás

FTC–DVTK 1-0 – Férfi torna

FTC–Kisvárda 1-0 – Birkózás

FTC–Újpest 1-0 ­– Női labdarúgás

FTC–Mezőkövesd 1-1 – Jégkorong

FTC–Zalaegerszeg 3-2 – Teke

FTC–Puskás Akadémia 2-2 – Korcsolya

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin