archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. március 20.
Bajnokcsapat
Az FTC női ifjúsági tekecsapata hétvégi győzelmének köszönhetően megnyerte a magyar Szuperligát!

Hétvégén rendezték a tekézők Szuperligájának 18., utolsó fordulóját. A női ifjúsági bajnokságban listavezető Ferencváros úgy lépett pályára Tatabányán, hogy amennyiben győz, míg a legnagyobb rivális BKV Előre nem, akkor magyar bajnok lesz. A Barkóczi Klára (a képen balról az első), Hári Boglárka (a képen középen), Hegedűs Tímea összeállítású FTC hozta a kötelezőt és remek játékkal 4:0-ra idegenben, míg fővárosi riválisa 3:1-re kikapott Győrben, így csapatunk 18 mérkőzésen elért 16 sikerével és 32 szerzett pontjával magyar bajnok lett!

Az FTC legutóbb a 2003/04-es szezonban nyert aranyérmet a Szuperligában, akkor felnőtt női együttesünk végzett az élen.

„Az utolsó előtti fordulóban a szezon legizgalmasabb mérkőzésén legyőztük a BKV Előrét, így lépéselőnybe kerültünk velük szemben. Az utolsó fordulóban sikerült nyernünk Tatabányán, így biztossá vált a bajnoki címünk és azt is kiemelném, hogy csak két vereséget szenvedtünk az idény során. Amikor elgurítottuk az utolsó golyót, felhangzott a „bajnokcsapat”, ami hihetetlenül jól esett! Nekem ez volt a harmadik szezonom a Fradiban és nagyon örülök, hogy végre összejött az arany, mivel az első két évben csak ezüstérmesek lettünk. Úgy érzem, nagyot küzdöttünk azért, hogy idén már az ezüstnél fényesebb érem kerüljön a nyakunkba” – mondta a mieink játékosa, Hegedűs Tímea.

„Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak, így előnyből várhattuk az utolsó fordulót, hiszen korábban legyőztük a BKV Előrét. Tatabányai győzelmünkkel és riválisunk győri vereségével viszont még biztosabb sikert arattunk. A lányok tavaly is ott voltak a dobogón, így egyértelműen nagy előrelépés ez az aranyérem. Azt gondolom, hogy ez az eredmény is mutatja, hogy a Fradinak remek az utánpótlása, hiszen az ifjúsági világbajnok Hári Boglárka már a felnőttek között is rendszeresen játszik, a világkupa-győztes Hegedűs Tímea és Barkóczi Klára pedig korosztálya egyik legjobbja” – tette hozzá szakosztályvezetőnk, Mátraházi István.


Cikkajánló

Bronzérem a Magyar Kupában

Női tekecsapatunk a harmadik helyen zárta a Magyar Kupa Pápán megrendezett négyes döntőjét.

Bajnok az ificsapat, ezüstérmes a felnőtt

Női tekecsapataink két éremmel zárták a Szuperliga 2023/2024-es szezonját.

Kiváló tekéseinket díjazták

2023-ban az év felnőtt és U23-as női tekésének is ferencvárosi sportolót választott a MATESZ.

Öt játékosunk lehet ott az Európa- és világbajnokságon

Négy női és egy férfi tekézőnk került be a magyar utánpótlás-válogatottak bő kereteibe.

Tarolt a Fradi! Két korosztály, három magyar bajnok!

Nem győztük ünnepelni a korosztályos magyar bajnokainkat a tekézők országos bajnokságán.

Vereség az első BL-meccsen

Női tekéseink Szerbiában kezdték meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában.

Emléktáblát avattunk Csányi Béla tiszteletére

Világbajnok tekézőnk nevét emléktábla őrzi a Népligetben.

Európa-kupa: bronzérmes női tekecsapatunk!

Női tekéseink bejutottak a legjobb négy közé a Boszniában zajló viadalon, ahonnan éremmel jöhetnek haza.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin