archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. március 20.
Bajnokcsapat
Az FTC női ifjúsági tekecsapata hétvégi győzelmének köszönhetően megnyerte a magyar Szuperligát!

Hétvégén rendezték a tekézők Szuperligájának 18., utolsó fordulóját. A női ifjúsági bajnokságban listavezető Ferencváros úgy lépett pályára Tatabányán, hogy amennyiben győz, míg a legnagyobb rivális BKV Előre nem, akkor magyar bajnok lesz. A Barkóczi Klára (a képen balról az első), Hári Boglárka (a képen középen), Hegedűs Tímea összeállítású FTC hozta a kötelezőt és remek játékkal 4:0-ra idegenben, míg fővárosi riválisa 3:1-re kikapott Győrben, így csapatunk 18 mérkőzésen elért 16 sikerével és 32 szerzett pontjával magyar bajnok lett!

Az FTC legutóbb a 2003/04-es szezonban nyert aranyérmet a Szuperligában, akkor felnőtt női együttesünk végzett az élen.

„Az utolsó előtti fordulóban a szezon legizgalmasabb mérkőzésén legyőztük a BKV Előrét, így lépéselőnybe kerültünk velük szemben. Az utolsó fordulóban sikerült nyernünk Tatabányán, így biztossá vált a bajnoki címünk és azt is kiemelném, hogy csak két vereséget szenvedtünk az idény során. Amikor elgurítottuk az utolsó golyót, felhangzott a „bajnokcsapat”, ami hihetetlenül jól esett! Nekem ez volt a harmadik szezonom a Fradiban és nagyon örülök, hogy végre összejött az arany, mivel az első két évben csak ezüstérmesek lettünk. Úgy érzem, nagyot küzdöttünk azért, hogy idén már az ezüstnél fényesebb érem kerüljön a nyakunkba” – mondta a mieink játékosa, Hegedűs Tímea.

„Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsoroltak, így előnyből várhattuk az utolsó fordulót, hiszen korábban legyőztük a BKV Előrét. Tatabányai győzelmünkkel és riválisunk győri vereségével viszont még biztosabb sikert arattunk. A lányok tavaly is ott voltak a dobogón, így egyértelműen nagy előrelépés ez az aranyérem. Azt gondolom, hogy ez az eredmény is mutatja, hogy a Fradinak remek az utánpótlása, hiszen az ifjúsági világbajnok Hári Boglárka már a felnőttek között is rendszeresen játszik, a világkupa-győztes Hegedűs Tímea és Barkóczi Klára pedig korosztálya egyik legjobbja” – tette hozzá szakosztályvezetőnk, Mátraházi István.


Cikkajánló

Kiváló eredmények az Országos Serdülő, Ifjúsági...

Az FTC tekései serdülő és ifjúsági korosztályban, a lányoknál és a fiúknál is remek eredményeket értek el a...

Tekések az Arénában

A Kisvárda elleni találkozón Teke szakosztályunk települ ki a Groupama Aréna Családi szektora alá.

Fantasztikus sorozatban

Férfi tekecsapatunk sorra szerzi a győzelmeket és remek eredményeinek köszönhetően a hátralévő fordulóktól...

Hét érem

Teke szakosztályunk három arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárta a IV. Fradi Teke Kupát.

Ezüstös kupadöntő

Az FTC férfi tekecsapata a második helyen zárta a Magyar Kupa egri négyes döntőjét, ezzel egy hajszállal...

Trófeáért tarolnának

Férfi tekecsapatunk szombaton Egerben küzd a Magyar Kupáért és a nemzetközi kupaindulásért – interjú a...

Irány a döntő

Az FTC férfi tekecsapata bejutott a Magyar Kupa június 23-i egri döntőjébe.

Aranyérmes tekés

Az FTC tekézője, Tóth Andrea aranyérmes lett a nők egyéni, sprint és összetett országos bajnokságán!

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most