archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. november 1.
Fantasztikus sorozatban
Férfi tekecsapatunk sorra szerzi a győzelmeket és remek eredményeinek köszönhetően a hátralévő fordulóktól függetlenül bejutott a felsőházi rájátszásba.

Már hét fordulót lejátszottak a tekézők női és férfi felnőtt, illetve ifjúsági Szuperligájában. Mátraházi Istvánnal, az FTC szakosztályvezetővel körbejártuk az elmúlt hónapok eredményeit a felnőtt és az utánpótlás korosztályban.

A hölgyek a legutóbbi játéknapon itthon, a Rákoshegyi VSE I.-es csapatával találkoztak és sajnos 6:2-es vereséget szenvedtek, ugyanakkor a fiataloknál a Hegedűs Tímea, Barkóczi Klára összeállítású FTC 4:0-ra nyert a rákoshegyiek korosztályos együttese ellen. A felnőttek jelenleg négy győzelemmel és három vereséggel a negyedik helyen állnak a tízcsapatos bajnokságban.

„Mindent figyelembe véve reális a női felnőttcsapatunk helyezése, ugyanakkor hozzátenném, hogy több olyan mérkőzésünk is volt, amelyen csak néhány fával kaptunk ki” – kezdte Mátraházi István. „Két új játékost szerződtettünk a szezon elején Heimann Ibolya és Nagy Beatrix személyében. Bea ifjúsági világbajnok volt, de egyelőre még nem igazolta a hozzáfűzött reményeket, viszont nagy potenciál van benne, így szerintem javulni fog a formája a hátralévő fordulókban. Több játékosunk is sokkal jobb teljesítményre képes, remélem ez a következő mérkőzéseken látható lesz. Bízok a lányokban” – mondta szakosztályvezetőnk a női csapat teljesítményéről.

Ifjúsági együttesünk címvédőként vágott neki az új szezonnak, de személyi változás itt is történt.

„A tavalyi aranyérmes csapatból Hári Boglárka stabil tag lett a felnőtteknél, így kellett keresnünk egy fiatal játékost Hegedűs Tímea és Barkóczi Klárára mellé. Így esett a választás Bende Annamáriára, aki nagyon ügyes, de még rutint kell szereznie, sokat kell játszania. Kár azért az egy, néhány fával elveszített mérkőzésért, de a harmadik hely így is nagyon szép eredmény és azt gondolom, hogy ennél még előrébb is végezhetünk” – magyarázta Mátraházi István.


A férfiak ott folytatták, ahol az előző szezon végén - sorozatban hét győzelem - abbahagyták. Idén hét meccsből hatot megnyertek, míg egyetlen döntetlenjüket a bajnoki címvédő Zalaegerszeggel játszották. Eredményeik alapján pedig a második helyen állnak az idén bevezetett kétszer hatos csoportban, ráadásul a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül biztosan továbbjutottak a felsőházi rájátszásba.

„Azzal kezdeném, hogy 14 mérkőzés óta veretlen a férficsapatunk! Ez azt jelenti, hogy az előző szezon utolsó hét győztes fordulójához hozzájött még az idei hat siker és a bajnok ZTE elleni bravúros döntetlen” – kezdte a férfi együttesek teljesítményéről szakosztályvezetőnk. „A szezon előtt edzőváltás történt, ugyanis anyagi, illetve egyéb okok miatt én vettem át a csapat irányítását, a váltás pedig bejött, hiszen a fiúk remekül játszanak hétről hétre. A zalaiak elleni idegenbeli meccs még hátravan és szerintem az dönti majd el a csoportelsőséget. A tabellára pillantva azonban megállapítható, hogy a hátralévő fordulóktól függetlenül továbbjutottunk a felsőházi rájátszásba. A női és férfi csapatainkkal is úgy kezdtük az idényt, hogy a végén szeretnénk elérni a nemzetközi kupás helyezést, ehhez azonban vagy a Magyar Kupát kell megnyerni, vagy a bajnokságban az első három hely valamelyikén kell végeznünk. Erre most nagy esélyt látok a fiúknál. A rájátszásban kemény meccsek várnak ránk, hiszen a bajnok ZTE mellett a többszörös aranyérmes Szeged és dobogós Répcelak is ott lesz” – tette hozzá Mátraházi István.

Ifjúsági csapatunk két vereséggel és öt vereséggel az ötödik helyen áll, ugyanakkor a második Szentgotthárdtól csak négy pont választja el őket.

„Érdekes helyzet állt elő a fiataloknál. Az elmúlt években olyanok játszottak ebben a csapatban, akik azóta már a felnőtteknél remekelnek, így pótolnunk kellett az utánpótlást. Két új játékossal, Szabó Dániellel és Burián Dáviddal vágtunk neki az új idénynek. Mindketten nagyon tehetségesek, az edzéseken remekelnek, de egyelőre még szokniuk ki a mérkőzések hangulatát, érniük kell, sok tapasztalatra van szükségük” – vázolta fel a fiatalok eddig teljesítményét szakosztályvezetőnk.

A hétvégén a hölgyek és az urak is hazai környezetben játszanak a 8. fordulóban. November 3-án, szombaton 10 órától először a nőknek szurkolhatunk, akik az FTC Tekecsarnokában a Balatoni Vasas SE-vel mérkőznek, majd délután 14 órától a Fradi férficsapata a Győr-Szol TC ellen folytathatja menetelését a Szuperligában.

EDDIGI EREDMÉNYEK
TEKE, SZUPERLIGA
1. forduló
NŐI
Felnőtt:
FTC-Tatabánya 7:1
Ifjúsági: FTC-Tatabánya 4:0
FÉRFI
Felnőtt:
FTC-Salgózd 5:3
Ifjúsági: FTC-Salgózd 4:0
2. forduló
NŐI
Felnőtt:
FTC-BKV Előre 7:1
Ifjúsági: FTC-BKV Előre 3:1
FÉRFI
Felnőtt:
FTC-Szentgotthárd 7:1
Ifjúsági: FTC-Szentgotthárd 0:4
3. forduló
NŐI
Felnőtt:
Bátonyterenye-FTC 0:8
Ifjúsági: Bátonyterenye-FTC 1:3
FÉRFI
Felnőtt:
Győr-FTC 2:6
Ifjúsági: Győr-FTC 3:1
4. forduló
NŐI
Felnőtt:
ZTE-FTC 7:1
Ifjúsági: ZTE-FTC 3:1
FÉRFI
Felnőtt:
FTC-ZTE 4:4
Ifjúsági: FTC-ZTE 1:3
5. forduló
NŐI
Felnőtt:
FTC-Győr 2:6
Ifjúsági: FTC-Győr 3:1
FÉRFI
Felnőtt:
FTC-Kaposvár 6:2
Ifjúsági: FTC-Kaposvár 3:1
6. forduló
NŐI
Felnőtt:
Rákoshegyi VSE II.-FTC 0:8
Ifjúsági: Rákoshegyi VSE II.-FTC 1:3
FÉRFI
Felnőtt:
Salgózd-FTC 1:7
Ifjúsági: Salgózd-FTC 4:0
7. forduló
NŐI
Felnőtt:
FTC-Rákoshegyi VSE I. 2:6
Ifjúsági: FTC-Rákoshegyi VSE I. 4:0
FÉRFI
Felnőtt:
Szentgotthárd-FTC 1:7
Ifjúsági: Szentgotthárd-FTC 4:0


Cikkajánló

Bronzérem a Magyar Kupában

Női tekecsapatunk a harmadik helyen zárta a Magyar Kupa Pápán megrendezett négyes döntőjét.

Bajnok az ificsapat, ezüstérmes a felnőtt

Női tekecsapataink két éremmel zárták a Szuperliga 2023/2024-es szezonját.

Kiváló tekéseinket díjazták

2023-ban az év felnőtt és U23-as női tekésének is ferencvárosi sportolót választott a MATESZ.

Öt játékosunk lehet ott az Európa- és világbajnokságon

Négy női és egy férfi tekézőnk került be a magyar utánpótlás-válogatottak bő kereteibe.

Tarolt a Fradi! Két korosztály, három magyar bajnok!

Nem győztük ünnepelni a korosztályos magyar bajnokainkat a tekézők országos bajnokságán.

Vereség az első BL-meccsen

Női tekéseink Szerbiában kezdték meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában.

Emléktáblát avattunk Csányi Béla tiszteletére

Világbajnok tekézőnk nevét emléktábla őrzi a Népligetben.

Európa-kupa: bronzérmes női tekecsapatunk!

Női tekéseink bejutottak a legjobb négy közé a Boszniában zajló viadalon, ahonnan éremmel jöhetnek haza.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin