2022. május 28.
Hári Boglárka világbajnoki ezüstérmes!
Klubunk fiatal tekézője nagyszerű teljesítménnyel másodikként zárt Észtországban.

2022-ben az észtországi Elvában rendezték meg az U23-as és a felnőtt teke világbajnokságot. A Ferencvárost öt versenyző képviselte a világversenyen. A fiatalok között Hegedűs Tímea csapatban a hetedik helyet szerezte meg, míg Juhász Bence egyéniben 14., csapatban pedig 6. lett.

A felnőttek között Hári Boglárka, Nagy Bea és Tóth Andrea indult. A selejtezőből egyéniben csak Hári jutott tovább, és szép menetelésbe kezdett. A legjobb 32 mezőnyében Tóth Katalint győzte le, míg a legjobb 16 és a legjobb 8 között egy-egy cseh ellenfélnél bizonyult jobbnak. A legjobb négy között sem volt előtte akadály: a német Yvonne Schneider ellen az első három szettet magabiztosan hozta, így már idő előtt biztossá vált, hogy ott lesz a fináléban.

Az elődöntőhöz hasonlóan az aranyéremért folytatott harcban is egy némettel, Anna Müllerrel kellett szembenéznie. A döntő első felvonásában sokáig fej-fej mellett haladtak, de végül a német 13 fás előnyt szerzett a folytatásra. Hári jól kezdte a második szettet, de Müller is gyorsan elkapta a fonalat, és végül 177-150-nel nyerte ezt a kört is, így összesítésben 342-302-vel fordultak rá a harmadik menetre. Bogi nagyon nagyot küzdött, és végül 163-155-re győzött, így 2-1-es német vezetéssel mentek a negyedik szettre. Az utolsó etapban ismét Müller bizonyult jobbnak, ígyHári Boglárka ezüstéremmel zárta az észt világbajnokságot!Mátraházi István szakosztályelnök szerint Hári Boglárka kiemelkedően teljesített a világbajnokságon.

- Nagyon büszkék vagyunk Boglárkára, ilyen eredményt elérni, ilyen fiatalon óriási siker. Ne feledjük, még csak 24 éves, előtte a jövő és lesz még világbajnokság, ahol javíthat. A felnőtt mezőnyben verte sorra az ellenfeleket, ez kiváló teljesítmény. Tegnap és ma is két meccse volt, ez fizikálisan és pszichésen is megterhelő. Egy hazai bajnoki szezonban hetente játszanak egy meccset. A döntőben azt láttam rajta, hogy talán el is fáradt, de nagyon büszkék vagyunk rá, ez egy fantasztikus ezüstérem.

 

Cikkajánló

Bronzérem a Magyar Kupában

Női tekecsapatunk a harmadik helyen zárta a Magyar Kupa Pápán megrendezett négyes döntőjét.

Bajnok az ificsapat, ezüstérmes a felnőtt

Női tekecsapataink két éremmel zárták a Szuperliga 2023/2024-es szezonját.

Kiváló tekéseinket díjazták

2023-ban az év felnőtt és U23-as női tekésének is ferencvárosi sportolót választott a MATESZ.

Öt játékosunk lehet ott az Európa- és világbajnokságon

Négy női és egy férfi tekézőnk került be a magyar utánpótlás-válogatottak bő kereteibe.

Tarolt a Fradi! Két korosztály, három magyar bajnok!

Nem győztük ünnepelni a korosztályos magyar bajnokainkat a tekézők országos bajnokságán.

Vereség az első BL-meccsen

Női tekéseink Szerbiában kezdték meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában.

Emléktáblát avattunk Csányi Béla tiszteletére

Világbajnok tekézőnk nevét emléktábla őrzi a Népligetben.

Európa-kupa: bronzérmes női tekecsapatunk!

Női tekéseink bejutottak a legjobb négy közé a Boszniában zajló viadalon, ahonnan éremmel jöhetnek haza.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin