2022. május 28.
Hári Boglárka világbajnoki ezüstérmes!
Klubunk fiatal tekézője nagyszerű teljesítménnyel másodikként zárt Észtországban.

2022-ben az észtországi Elvában rendezték meg az U23-as és a felnőtt teke világbajnokságot. A Ferencvárost öt versenyző képviselte a világversenyen. A fiatalok között Hegedűs Tímea csapatban a hetedik helyet szerezte meg, míg Juhász Bence egyéniben 14., csapatban pedig 6. lett.

A felnőttek között Hári Boglárka, Nagy Bea és Tóth Andrea indult. A selejtezőből egyéniben csak Hári jutott tovább, és szép menetelésbe kezdett. A legjobb 32 mezőnyében Tóth Katalint győzte le, míg a legjobb 16 és a legjobb 8 között egy-egy cseh ellenfélnél bizonyult jobbnak. A legjobb négy között sem volt előtte akadály: a német Yvonne Schneider ellen az első három szettet magabiztosan hozta, így már idő előtt biztossá vált, hogy ott lesz a fináléban.

Az elődöntőhöz hasonlóan az aranyéremért folytatott harcban is egy némettel, Anna Müllerrel kellett szembenéznie. A döntő első felvonásában sokáig fej-fej mellett haladtak, de végül a német 13 fás előnyt szerzett a folytatásra. Hári jól kezdte a második szettet, de Müller is gyorsan elkapta a fonalat, és végül 177-150-nel nyerte ezt a kört is, így összesítésben 342-302-vel fordultak rá a harmadik menetre. Bogi nagyon nagyot küzdött, és végül 163-155-re győzött, így 2-1-es német vezetéssel mentek a negyedik szettre. Az utolsó etapban ismét Müller bizonyult jobbnak, ígyHári Boglárka ezüstéremmel zárta az észt világbajnokságot!Mátraházi István szakosztályelnök szerint Hári Boglárka kiemelkedően teljesített a világbajnokságon.

- Nagyon büszkék vagyunk Boglárkára, ilyen eredményt elérni, ilyen fiatalon óriási siker. Ne feledjük, még csak 24 éves, előtte a jövő és lesz még világbajnokság, ahol javíthat. A felnőtt mezőnyben verte sorra az ellenfeleket, ez kiváló teljesítmény. Tegnap és ma is két meccse volt, ez fizikálisan és pszichésen is megterhelő. Egy hazai bajnoki szezonban hetente játszanak egy meccset. A döntőben azt láttam rajta, hogy talán el is fáradt, de nagyon büszkék vagyunk rá, ez egy fantasztikus ezüstérem.

 

Cikkajánló

Magyar Kupa-győztes a Ferencváros!

Férfi tekecsapatunk így ismét indulhat a nemzetközi kupaporondon.

„Néhány hete még nem gondoltam, hogy ez sikerülhet”

Világbajnoki ezüstérmes tekézőnk, Hári Boglárka mindent kiadott magából Észtországban – INTERJÚ!

Öt tekésünk készülhet az észtországi vb-re

A május 15-én kezdődő teke világbajnokságon több fradistáért is szoríthatunk.

Két győzelem a szentgotthárdi szezonzárón

Ifjúsági tekecsapatunk sikerének köszönhetően harmadikként végzett a bajnokságban.

Bajnoki ezüstérmes a Ferencváros

Mindkét női tekecsapatunk a dobogón végzett a Szuperliga 2021/22-es szezonjában.

Három győzelemmel folytatódott a Szuperliga

Az FTC tekecsapatai közül három is nyert a bajnokság legutóbbi fordulóiban.

Tíz fradista jutott be az országos bajnokság döntőjébe

A nőknél és a férfiaknál is egyaránt ferencvárosi tekéző nyerte a Kelet-Magyarország Egyéni Bajnokságot.

Három fradistával ötödik hely a világbajnokságon

A magyar női tekeválogatott 6-2-es vereséget szenvedett Szerbiától a lengyelországi vb negyeddöntőjében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most