2019. június 9.
Tekében is kupagyőztes lett a Ferencváros!
Férfi tekecsapatunk szombaton megnyerte a Magyar Kupa négyes döntőjét!

Férfi tekecsapatunk a Szentgotthárd múlt heti selejtezős legyőzésével szerzett jogot arra, hogy szombaton részt vegyen a tekézők Magyar Kupájának négyes döntőjében. A házigazda ezúttal Répcelak volt, az ellenfelek pedig a Győr, az Ajka és az Oroszlány. Az élvonalban dobogós helyen végző együttesek ezúttal nem képviseltették magukat a tornán.

A Szuperliga negyedik helyen záró Ferencváros végül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította, különösen az ötödik és hatodik sorban nyújtott teljesítmények miatt meggyőző fölénnyel nyert. Másodikként az oroszlányi csapat zárt, mögötte Ajka, Győr volt a sorrend. A sikerhez az első sorban gurító Németh Attila 3, Botházy Péter 4, Sárosi Krisztián 2, Iványi László (és a csereként szereplő Aranyossy László) 1, Kovács Gábor és Bíró Patrik pedig 4-4 ponttal járult hozzá.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy sikerült elhódítani a kupát és ezáltal nemzetközi kupaindulási jogot is szereztünk. Bár a bajnoki helyezésünk és a csapat összetétele alapján talán mi voltunk az esélyesebbek, jól szervezett játékra volt szükségünk ahhoz, hogy végül győzni tudjunk – kezdte a FradiMédiának nyilatkozó Mátraházi István szakosztályvezető. – Osztrák rendszerű pontszámítás szerint zajlott a kupadöntő, amelynek az a lényege, hogy minden csapat vakon felír egy csapatsorrendet, így senki nem tudja, hogy a másik csapatban ki mikor kerül sorra. Mi előre elterveztük a felállást: szerettünk volna egy erős kezdéssel indítani, ezért egy tehetséges ifjúsági játékossal, Németh Attilával kezdtünk, aki szombaton is eredményesen szerepelt. Ezt követően Botházy Peti ment fel, aki kétszeres világbajnok, vele szerettük volna megalapozni a további szereplést. A középső két sorban szereplőkkel láttunk arra esélyt, hogy tartani tudjuk az ellenfeleket, feltételeztük, hogy esetleg a többi csapat is oda fogja elhelyezni az ötös-hatos játékosokat. A legerősebb játékosainkat, a négyszeres világbajnok Kovács Gabit valamint Bíró Patrikot az utolsó két sorra tartogattuk, s végül be is jöttek a számításaink, hiszen ebben a szakaszban szereztük a legtöbb pontot.”

Mátraházi István a fentiekhez kiegészítésül hozzátette: ugyan az általuk kidolgozott taktika is remekül működött, de a játékosok csapatként is nagyon jól tudtak együtt működni, így érhették el a kimagasló eredményt. És hogy hogyan tovább?

„Nagy dicsőség, hogy győzni tudtunk, hiszen a férfimezőny nagyon erős. Boldogok vagyunk, hogy nemzetközi kupaindulási jogot sikerült szereznünk, a továbbiakban fogunk azzal foglalkozni, hogy milyen formában tudjuk ezt megoldani és megvalósítani. Hosszú szezonon vagyunk túl, így a következő időszak kicsit a pihenésről is szól, de persze közben folyamatosan zajlanak a tárgyalások a következő idény csapatának kialakításával kapcsolatban.”

H. Sz.

Cikkajánló

Győzelem a rangadón, dobogón a fradista lányok!

Tekecsapataink közül a hölgyek nyertek, a férfiak kikaptak a bajnokság legutóbbi fordulójában.

Kettőből kettő! Hibátlanok az FTC csapatai

Tekecsapataink a hétvégén is győztek, így továbbra is veretlenek az új szezonban.

Kiütéses sikerrel kezdett Magyar Kupa-győztes csapatunk

A férfiak mellett a női és két ifjúsági tekecsapatunk is biztos győzelemmel rajtolt az új szezonban.

BL-győztes világbajnokot igazolt a Ferencváros!

Klasszissal erősített a Magyar Kupa megnyerésével a nemzetközi porondra is kilépő férfi tekecsapatunk.

Férficsapatunk is bejutott a Magyar Kupa döntőjébe!

Az FTC tekecsapata kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Ezüst- és bronzérem a világbajnokságról!

A magyar női tekeválogatott ezüstéremmel jön haza a csehországi vb-ről, míg a férfiak bronzot szereztek!

Két fradistával vb-döntős a magyar válogatott!

A magyar női tekeválogatott vasárnap Horvátországgal játszik a csehországi világbajnokság döntőjében.

Negyedik hely az MK-döntőben

Női tekecsapatunk a negyedik helyen végzett a Magyar Kupa döntőjében • Fradisták a világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most