2019. június 9.
Tekében is kupagyőztes lett a Ferencváros!
Férfi tekecsapatunk szombaton megnyerte a Magyar Kupa négyes döntőjét!

Férfi tekecsapatunk a Szentgotthárd múlt heti selejtezős legyőzésével szerzett jogot arra, hogy szombaton részt vegyen a tekézők Magyar Kupájának négyes döntőjében. A házigazda ezúttal Répcelak volt, az ellenfelek pedig a Győr, az Ajka és az Oroszlány. Az élvonalban dobogós helyen végző együttesek ezúttal nem képviseltették magukat a tornán.

A Szuperliga negyedik helyen záró Ferencváros végül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította, különösen az ötödik és hatodik sorban nyújtott teljesítmények miatt meggyőző fölénnyel nyert. Másodikként az oroszlányi csapat zárt, mögötte Ajka, Győr volt a sorrend. A sikerhez az első sorban gurító Németh Attila 3, Botházy Péter 4, Sárosi Krisztián 2, Iványi László (és a csereként szereplő Aranyossy László) 1, Kovács Gábor és Bíró Patrik pedig 4-4 ponttal járult hozzá.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy sikerült elhódítani a kupát és ezáltal nemzetközi kupaindulási jogot is szereztünk. Bár a bajnoki helyezésünk és a csapat összetétele alapján talán mi voltunk az esélyesebbek, jól szervezett játékra volt szükségünk ahhoz, hogy végül győzni tudjunk – kezdte a FradiMédiának nyilatkozó Mátraházi István szakosztályvezető. – Osztrák rendszerű pontszámítás szerint zajlott a kupadöntő, amelynek az a lényege, hogy minden csapat vakon felír egy csapatsorrendet, így senki nem tudja, hogy a másik csapatban ki mikor kerül sorra. Mi előre elterveztük a felállást: szerettünk volna egy erős kezdéssel indítani, ezért egy tehetséges ifjúsági játékossal, Németh Attilával kezdtünk, aki szombaton is eredményesen szerepelt. Ezt követően Botházy Peti ment fel, aki kétszeres világbajnok, vele szerettük volna megalapozni a további szereplést. A középső két sorban szereplőkkel láttunk arra esélyt, hogy tartani tudjuk az ellenfeleket, feltételeztük, hogy esetleg a többi csapat is oda fogja elhelyezni az ötös-hatos játékosokat. A legerősebb játékosainkat, a négyszeres világbajnok Kovács Gabit valamint Bíró Patrikot az utolsó két sorra tartogattuk, s végül be is jöttek a számításaink, hiszen ebben a szakaszban szereztük a legtöbb pontot.”

Mátraházi István a fentiekhez kiegészítésül hozzátette: ugyan az általuk kidolgozott taktika is remekül működött, de a játékosok csapatként is nagyon jól tudtak együtt működni, így érhették el a kimagasló eredményt. És hogy hogyan tovább?

„Nagy dicsőség, hogy győzni tudtunk, hiszen a férfimezőny nagyon erős. Boldogok vagyunk, hogy nemzetközi kupaindulási jogot sikerült szereznünk, a továbbiakban fogunk azzal foglalkozni, hogy milyen formában tudjuk ezt megoldani és megvalósítani. Hosszú szezonon vagyunk túl, így a következő időszak kicsit a pihenésről is szól, de persze közben folyamatosan zajlanak a tárgyalások a következő idény csapatának kialakításával kapcsolatban.”

H. Sz.

Cikkajánló

Újra a dobogón a rangadót nyerő FTC

Női felnőtt tekecsapatunk izgalmas mérkőzésen 5:3-ra megnyerte a fővárosi derbit.

Az ismét nyerő FTC továbbra is a bajnokság élén!

Mindkét felnőtt és ifjúsági tekecsapatunk győzelemmel kezdte a 2020-as esztendőt.

Négy fradista bajnoki cím, ráadásul azonos számokban!

A tekézők korosztályos egyéni országos bajnokságán Hári Boglárka és Németh Attila is parádézott.

Üldözi az elitet a Ferencváros

Férfi tekecsapatunk a negyedik helyen várhatja a Szuperliga tavaszi folytatását. • Bravúrsiker a fiataloktól.

A szezon felénél élen a Fradi!

Női tekecsapatunk az utolsó fordulóban aratott kiütéses sikerével átvette a vezetést a tabellán.

Győzelem a rangadón, dobogón a fradista lányok!

Tekecsapataink közül a hölgyek nyertek, a férfiak kikaptak a bajnokság legutóbbi fordulójában.

Kettőből kettő! Hibátlanok az FTC csapatai

Tekecsapataink a hétvégén is győztek, így továbbra is veretlenek az új szezonban.

Kiütéses sikerrel kezdett Magyar Kupa-győztes csapatunk

A férfiak mellett a női és két ifjúsági tekecsapatunk is biztos győzelemmel rajtolt az új szezonban.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most