2019. június 9.
Tekében is kupagyőztes lett a Ferencváros!
Férfi tekecsapatunk szombaton megnyerte a Magyar Kupa négyes döntőjét!

Férfi tekecsapatunk a Szentgotthárd múlt heti selejtezős legyőzésével szerzett jogot arra, hogy szombaton részt vegyen a tekézők Magyar Kupájának négyes döntőjében. A házigazda ezúttal Répcelak volt, az ellenfelek pedig a Győr, az Ajka és az Oroszlány. Az élvonalban dobogós helyen végző együttesek ezúttal nem képviseltették magukat a tornán.

A Szuperliga negyedik helyen záró Ferencváros végül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította, különösen az ötödik és hatodik sorban nyújtott teljesítmények miatt meggyőző fölénnyel nyert. Másodikként az oroszlányi csapat zárt, mögötte Ajka, Győr volt a sorrend. A sikerhez az első sorban gurító Németh Attila 3, Botházy Péter 4, Sárosi Krisztián 2, Iványi László (és a csereként szereplő Aranyossy László) 1, Kovács Gábor és Bíró Patrik pedig 4-4 ponttal járult hozzá.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy sikerült elhódítani a kupát és ezáltal nemzetközi kupaindulási jogot is szereztünk. Bár a bajnoki helyezésünk és a csapat összetétele alapján talán mi voltunk az esélyesebbek, jól szervezett játékra volt szükségünk ahhoz, hogy végül győzni tudjunk – kezdte a FradiMédiának nyilatkozó Mátraházi István szakosztályvezető. – Osztrák rendszerű pontszámítás szerint zajlott a kupadöntő, amelynek az a lényege, hogy minden csapat vakon felír egy csapatsorrendet, így senki nem tudja, hogy a másik csapatban ki mikor kerül sorra. Mi előre elterveztük a felállást: szerettünk volna egy erős kezdéssel indítani, ezért egy tehetséges ifjúsági játékossal, Németh Attilával kezdtünk, aki szombaton is eredményesen szerepelt. Ezt követően Botházy Peti ment fel, aki kétszeres világbajnok, vele szerettük volna megalapozni a további szereplést. A középső két sorban szereplőkkel láttunk arra esélyt, hogy tartani tudjuk az ellenfeleket, feltételeztük, hogy esetleg a többi csapat is oda fogja elhelyezni az ötös-hatos játékosokat. A legerősebb játékosainkat, a négyszeres világbajnok Kovács Gabit valamint Bíró Patrikot az utolsó két sorra tartogattuk, s végül be is jöttek a számításaink, hiszen ebben a szakaszban szereztük a legtöbb pontot.”

Mátraházi István a fentiekhez kiegészítésül hozzátette: ugyan az általuk kidolgozott taktika is remekül működött, de a játékosok csapatként is nagyon jól tudtak együtt működni, így érhették el a kimagasló eredményt. És hogy hogyan tovább?

„Nagy dicsőség, hogy győzni tudtunk, hiszen a férfimezőny nagyon erős. Boldogok vagyunk, hogy nemzetközi kupaindulási jogot sikerült szereznünk, a továbbiakban fogunk azzal foglalkozni, hogy milyen formában tudjuk ezt megoldani és megvalósítani. Hosszú szezonon vagyunk túl, így a következő időszak kicsit a pihenésről is szól, de persze közben folyamatosan zajlanak a tárgyalások a következő idény csapatának kialakításával kapcsolatban.”

H. Sz.

Cikkajánló

Kiválóságunk két ezüsttel zárta az egyéni bajnokságot

Hári Boglárka egyéniben és összetettben is a dobogó második fokára állhatott fel Répcelakon.

Bronzérem a Magyar Kupában

Női tekecsapatunk a harmadik helyen zárta a Magyar Kupa Pápán megrendezett négyes döntőjét.

Bajnok az ificsapat, ezüstérmes a felnőtt

Női tekecsapataink két éremmel zárták a Szuperliga 2023/2024-es szezonját.

Kiváló tekéseinket díjazták

2023-ban az év felnőtt és U23-as női tekésének is ferencvárosi sportolót választott a MATESZ.

Öt játékosunk lehet ott az Európa- és világbajnokságon

Négy női és egy férfi tekézőnk került be a magyar utánpótlás-válogatottak bő kereteibe.

Tarolt a Fradi! Két korosztály, három magyar bajnok!

Nem győztük ünnepelni a korosztályos magyar bajnokainkat a tekézők országos bajnokságán.

Vereség az első BL-meccsen

Női tekéseink Szerbiában kezdték meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában.

Emléktáblát avattunk Csányi Béla tiszteletére

Világbajnok tekézőnk nevét emléktábla őrzi a Népligetben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin