2019. június 9.
Tekében is kupagyőztes lett a Ferencváros!
Férfi tekecsapatunk szombaton megnyerte a Magyar Kupa négyes döntőjét!

Férfi tekecsapatunk a Szentgotthárd múlt heti selejtezős legyőzésével szerzett jogot arra, hogy szombaton részt vegyen a tekézők Magyar Kupájának négyes döntőjében. A házigazda ezúttal Répcelak volt, az ellenfelek pedig a Győr, az Ajka és az Oroszlány. Az élvonalban dobogós helyen végző együttesek ezúttal nem képviseltették magukat a tornán.

A Szuperliga negyedik helyen záró Ferencváros végül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította, különösen az ötödik és hatodik sorban nyújtott teljesítmények miatt meggyőző fölénnyel nyert. Másodikként az oroszlányi csapat zárt, mögötte Ajka, Győr volt a sorrend. A sikerhez az első sorban gurító Németh Attila 3, Botházy Péter 4, Sárosi Krisztián 2, Iványi László (és a csereként szereplő Aranyossy László) 1, Kovács Gábor és Bíró Patrik pedig 4-4 ponttal járult hozzá.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy sikerült elhódítani a kupát és ezáltal nemzetközi kupaindulási jogot is szereztünk. Bár a bajnoki helyezésünk és a csapat összetétele alapján talán mi voltunk az esélyesebbek, jól szervezett játékra volt szükségünk ahhoz, hogy végül győzni tudjunk – kezdte a FradiMédiának nyilatkozó Mátraházi István szakosztályvezető. – Osztrák rendszerű pontszámítás szerint zajlott a kupadöntő, amelynek az a lényege, hogy minden csapat vakon felír egy csapatsorrendet, így senki nem tudja, hogy a másik csapatban ki mikor kerül sorra. Mi előre elterveztük a felállást: szerettünk volna egy erős kezdéssel indítani, ezért egy tehetséges ifjúsági játékossal, Németh Attilával kezdtünk, aki szombaton is eredményesen szerepelt. Ezt követően Botházy Peti ment fel, aki kétszeres világbajnok, vele szerettük volna megalapozni a további szereplést. A középső két sorban szereplőkkel láttunk arra esélyt, hogy tartani tudjuk az ellenfeleket, feltételeztük, hogy esetleg a többi csapat is oda fogja elhelyezni az ötös-hatos játékosokat. A legerősebb játékosainkat, a négyszeres világbajnok Kovács Gabit valamint Bíró Patrikot az utolsó két sorra tartogattuk, s végül be is jöttek a számításaink, hiszen ebben a szakaszban szereztük a legtöbb pontot.”

Mátraházi István a fentiekhez kiegészítésül hozzátette: ugyan az általuk kidolgozott taktika is remekül működött, de a játékosok csapatként is nagyon jól tudtak együtt működni, így érhették el a kimagasló eredményt. És hogy hogyan tovább?

„Nagy dicsőség, hogy győzni tudtunk, hiszen a férfimezőny nagyon erős. Boldogok vagyunk, hogy nemzetközi kupaindulási jogot sikerült szereznünk, a továbbiakban fogunk azzal foglalkozni, hogy milyen formában tudjuk ezt megoldani és megvalósítani. Hosszú szezonon vagyunk túl, így a következő időszak kicsit a pihenésről is szól, de persze közben folyamatosan zajlanak a tárgyalások a következő idény csapatának kialakításával kapcsolatban.”

H. Sz.

Cikkajánló

Nyolc fradista a válogatottban!

Teke szakosztályunk nyolc játékosa kapott meghívót a szlovéniai vb-re készülő válogatott bő keretébe.

Két fradista magyar bajnok az egyéni versenyben

Az FTC két tekézője is győzött a Kelet-Magyarország Serdülő és Ifjúsági Egyéni Bajnokságán.

Véget ért a bajnokság, eldőlt, hol zárt a Fradi

Férfi tekecsapatunk számára befejeződött a Szuperliga 2020/21-es szezonja.

Győzött és feljebb lépett a tabellán az FTC

Férfi felnőtt tekecsapatunk hozta a kötelező győzelmet és ötödiknél lejjebb már nem végezhet a Szuperligában.

Fradi-extázis: 17 év után újra bajnok lett a csapat

Ott voltunk, amikor női tekézőink elképesztő csata után ismét Magyarország legjobbjai lettek - VIDEÓ!

17 év után bajnok a Ferencváros!

Női tekecsapatunk elképesztő izgalmak után nyerte meg 21. bajnoki címét.

Kettőből egy: Az ifik között már bajnok a Fradi!

Újabb hibátlan hétvégét zártak az FTC tekecsapatai • Felnőtt női együttesünk szombaton érhet fel a csúcsra.

Tovább menetelnek a nők; győzött a férficsapat is

Az FTC négy tekecsapata közül három nyert a hétvégén • Továbbra is listavezető mindkét női együttesünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most