archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. június 22.
Trófeáért tarolnának
Férfi tekecsapatunk szombaton Egerben küzd a Magyar Kupáért és a nemzetközi kupaindulásért – interjú a szakosztályvezető Mátraházi Istvánnal.

Mint arról ITT beszámoltunk, férfi tekecsapatunk szállíthatja a szezon egyik utolsó nagy trófeáját, hiszen a mieink bejutottak a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Tekeszakosztályunk vezetőjét, Mátraházi Istvánt kértük meg arra, hogy avasson be bennünket az erőviszonyokba, ismertesse a célokat, és azt is, miért nagy eredmény, hogy a férfiak szombaton Egerben trófeáért küzdhetnek.

- Mekkora jelentőséggel bír, hogy a csapat bejutott a Magyar Kupa fináléjába?
- Alapvetően úgy érzem, hogy a döntőbe jutás nagy siker. A szezon előtt a csapat elé a negyedik helyet tűztük ki a bajnokságban, hiszen akkor ezzel kvalifikáltuk volna magunkat a nemzetközi porondra. A férfiak sajnos aztán az ötödik helyen végeztek, de időközben kiírtak egy teljesen új sorozatot, a Magyar Kupát. Így már nem a bajnoki 4. helyezett, hanem a Magyar Kupa-győztes csapat indulhat el a nemzetközi porondon negyedik magyar résztvevőként. Az első a Bajnokok Ligájában, a második az Európa Kupában, a harmadik, illetve a Magyar Kupa-győztes pedig az NBC-kupában indulhat.

- Elégtétel lenne, ha összejönne a kijutás?
- Legutóbb 2013-ban szerepeltünk nemzetközi porondon, akkor az NBC-kupában a harmadik helyen zártunk. Azóta ez nem jött össze, pedig ez a nagy célunk, ezen kísérletezgetünk már két éve, ezért igazoltunk új játékosokat, többek között az Olaszországból hazatért többszörös világbajnok Kovács Gábort. Mindent megteszünk azért, hogy ha a bajnokságban nem sikerült elérnünk a célunkat, akkor a Magyar Kupa révén kijussunk a nemzetközi porondra.

- A legtöbb csapatsportágban a kupameccseknek sajátos, egyedi, felfokozott hangulata van. Igaz ez a tekére is?
- Érdekes a szituáció, hiszen ilyen sorozatban még nem indultunk el. Egy 4 sávos tekepálya áll majd a rendelkezésünkre, ezeken gurítanak majd a döntőbe jutott négy csapat játékosai. A konkrét verseny előtt kerül sor a „vakírásra”. Ez annyit takar, hogy minden csapat 6 játékost küldhet csatába, ezt a hat játékost pedig sorrendbe kell rakni, hogy ki kezd, ki gurít másodiknak, és így tovább. Ez a „vakírás”, itt lehet taktikázni, és a szerencsén is múlik, hogy a többi csapat éppen kit hányadiknak jelöl. Tehát a 4 pályán minden csapatnak 1 játékosa gurít, és minden csapat összesen 6 játékost szerepeltet. Az adott meccseken a legjobban gurító játékos 4 pontot kap, a második 3-at, a harmadik 2-öt, a negyedik 1-et szettenként. Miután mindenki gurított, összeadják a játékosok pontjait, és így derül ki, hogy melyik csapat gyűjtötte a legtöbb pontot, azaz ki nyeri meg a Magyar Kupát.

- Van esélyünk a győzelemre?
- Ha a realitásokat figyelembe vesszük, akkor jelen pillanatban a legtöbb esélye a bajnoki második helyezett Szegednek van. Erős a keretük, a bajnoki címről is csak pár ponttal maradtak le. A második-harmadik helyért szerintem mi és a Győr fogunk csatázni. A bajnokságban a Győr pont előttünk végzett, ők lettek a negyedikek. Sokat fog majd számítani a „vakírás”, hogy melyik játékosunk kivel kerül össze, kire kit tudunk ráírni.

- A legerősebb kerettel utazunk Egerbe?
- Nagy szomorúság, hogy a már említett Kovács Gábor, aki az első számú játékosunk, kisebb sérüléssel bajlódik, ezért ő nem tud versenyezni a döntőben. Van olyan csapattagunk is, aki külföldön lesz a verseny idején, tehát az alapcsapatból néhányan hiányozni fognak. De ez nem befolyásol bennünket abban, hogy mindent megtegyünk a nemzetközi kupaporondért! Összeszorított fogakkal, a Fradi Szívet elővéve fogunk majd küzdeni!


Cikkajánló

Bronzérem a Magyar Kupában

Női tekecsapatunk a harmadik helyen zárta a Magyar Kupa Pápán megrendezett négyes döntőjét.

Bajnok az ificsapat, ezüstérmes a felnőtt

Női tekecsapataink két éremmel zárták a Szuperliga 2023/2024-es szezonját.

Kiváló tekéseinket díjazták

2023-ban az év felnőtt és U23-as női tekésének is ferencvárosi sportolót választott a MATESZ.

Öt játékosunk lehet ott az Európa- és világbajnokságon

Négy női és egy férfi tekézőnk került be a magyar utánpótlás-válogatottak bő kereteibe.

Tarolt a Fradi! Két korosztály, három magyar bajnok!

Nem győztük ünnepelni a korosztályos magyar bajnokainkat a tekézők országos bajnokságán.

Vereség az első BL-meccsen

Női tekéseink Szerbiában kezdték meg szereplésüket a Bajnokok Ligájában.

Emléktáblát avattunk Csányi Béla tiszteletére

Világbajnok tekézőnk nevét emléktábla őrzi a Népligetben.

Európa-kupa: bronzérmes női tekecsapatunk!

Női tekéseink bejutottak a legjobb négy közé a Boszniában zajló viadalon, ahonnan éremmel jöhetnek haza.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin