archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2017. május 10.
Véget ért a szezon
Teke szakosztályunk számára befejeződött a bajnokság, amelyet Mátraházi István szakosztályvezető értékelt.

NŐK

„A nyári átigazolási szezonban sikerült együtt tartanunk a keretet, annak ellenére, hogy több játékosunkat is megkeresték. A szezon kezdete előtt a pálya és az öltözők felújítása sem zavarta meg a nyugodt felkészülés lehetőségét. A bajnokság jól indult a lányoknak, sorra szerezték a győzelmeket.”– kezdte Mátraházi István, majd rátért a nemzetközi kupaszereplésre.

„Az októberi kupa szerepléskor a negyedik még továbbjutó helytől csak 44 fával maradt le a csapat. A képességeinket nézve elmondható, közel jártunk ehhez az eredményhez. Tapasztalatként leszűrhető, hogy a nemzetközi helyszínek hangulatai nagyban befolyásolták játékosaink teljesítményét. A több tapasztalattal rendelkező játékosok eredményein is meglátszott, hogy rutinjuk többször segítette át őket a holtpontokon.” – tette hozzá.

A kupa szereplést követő bajnoki mérkőzés után a csapat meghatározó játékosa, Bordács Dorottya kórházi kezelésre szorult. Játékosunk több hónapra kiesett a játékból, és mint utólag kiderült az egész szezonban nélkülöznünk kellett.

„Mivel teljesítménye nagyban befolyásolta a csapat eredményességét, pótlását csak több-kevesebb sikerrel tudtuk megoldani. Volt, amikor csupán pár fával maradt alul a csapat, de a pontot, pontokat nem mi szereztük meg. Ettől függetlenül a lányok küzdöttek, próbáltak minél jobb eredményeket elérni. Előtérbe kerültek ifjúsági játékosaink is, akik először kaptak szereplési lehetőséget a felnőtt csapatban Ilyen volt Mátraházi Julianna és Barkóczi Klára. Együttesünk ugyan bejutott a rájátszásba, de csak a hatodik helyen végzett a tízcsapatos Szuperligában.” – mondta szakosztályvezetőnk.

A Barkóczi Klára, Hári Boglárka, Hegedűs Tímea, Mátraházi Julianna összeállítású ifjúsági csapatunk azonban kiválóan szerepelt, a szezon végén ezüstérmes lett.

FÉRFIAK

„A férfiaknál az átigazolási időszakban bekövetkezett az, amitől tartottunk, a csapat legeredményesebb játékosát, a háromszoros világbajnok Farkas Sándort „visszacsábították” előző egyesületéhez, így minél előbb pótolnunk kellett. Az egy távozóval szemben három régi-új igazolással, Balogh Mátyással, Bíró Patrikkal és Rendes Ádámmal tudtuk megerősíteni a keretet. Mindhármuknak sikerült az idén 600 fa felett gurítani.” – kezdte beszámolóját a férfi csapatról Mátraházi István.

„Az egyik legemlékezetesebb meccsünket tavasszal, a listavezető Répcelak ellen játszottuk és hiába volt ellenfelünk a mérkőzés esélyese, minimális különbséggel is, de nagy meglepetésre nyertünk. Ez a mérkőzés hosszú ideig beszédtéma volt tekés berkekben. Az ilyen csatákra tudunk építeni a következő szezonban. Sajnos azonban a mieink is szenvedtek olyan vereségeket, ahol kötelező lett volna nyernünk. Az év elején kitűzött reális tervet megvalósította a csapat, azaz az erős mezőnyben a hatodik helyen végzett.” – értékelte a felnőtt csapat szezonját a szakosztályvezető.

Női ifjúsági csapatunkhoz hasonlóan a férfiaké is dobogóra állhatott. A Felvégi Ádám, Németh Attila, Sárosi Krisztián összetételű együttes bronzérmes lett a szezon végén. Szakosztályvezetőnk külön kiemelte, hogy az idei bajnokságban minden játékos már a felnőtt mezőnyben is bemutatkozott.

A teke szakosztályunkról készült riportunkat ITT nézheti meg.


Cikkajánló

Kettőből kettő! Hibátlanok az FTC csapatai

Tekecsapataink a hétvégén is győztek, így továbbra is veretlenek az új szezonban.

Kiütéses sikerrel kezdett Magyar Kupa-győztes csapatunk

A férfiak mellett a női és két ifjúsági tekecsapatunk is biztos győzelemmel rajtolt az új szezonban.

BL-győztes világbajnokot igazolt a Ferencváros!

Klasszissal erősített a Magyar Kupa megnyerésével a nemzetközi porondra is kilépő férfi tekecsapatunk.

Tekében is kupagyőztes lett a Ferencváros!

Férfi tekecsapatunk szombaton megnyerte a Magyar Kupa négyes döntőjét!

Férficsapatunk is bejutott a Magyar Kupa döntőjébe!

Az FTC tekecsapata kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Ezüst- és bronzérem a világbajnokságról!

A magyar női tekeválogatott ezüstéremmel jön haza a csehországi vb-ről, míg a férfiak bronzot szereztek!

Két fradistával vb-döntős a magyar válogatott!

A magyar női tekeválogatott vasárnap Horvátországgal játszik a csehországi világbajnokság döntőjében.

Negyedik hely az MK-döntőben

Női tekecsapatunk a negyedik helyen végzett a Magyar Kupa döntőjében • Fradisták a világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most