2021. július 31.
Idén is Gondoskodás Napja!
Hat éve hirdette meg a Gondoskodás Napját az FTC. Idén pályaorientációs foglalkozásokat indítunk!

A Ferencvárosi Torna Club sajtóközleménye:

A két sportszervezet 2015-ben fordult először felhívással a magyar sport szereplőihez. Javasoltuk, hogy minden év július utolsó napján a hazai sportszervezetek mérjék fel, miként segíthetik egykori versenyzőik sorsát. Több sportegyesülettel közösen tehetünk az élsportolók civil életre történő felkészítéséért, mely nem csak hazánkban, hanem világszerte létező probléma és megoldandó feladat.

Az elmúlt 2 évben, az Európai Unió Erasmus+ Sport Programjának támogatásával megvalósult  Gondoskodás Európai Napja projekt keretein belül rendszeresen bemutattuk olyan egykori élsportolók inspiráló történetét, akik a civil életben is sikereket értek el.

Megtartottuk az FTC Karrier Napot, mely rávilágított a versenyzők élsport utáni életében jelentkező kihívásokra.

Több kampányfilmet készítettünk, melyben korábbi világklasszisok (Pádár Ildikó, Bácsi Péter, Hajnal Tamás és Madaras Norbert) hívják fel a figyelmet arra, hogy nem mindenki helyezkedhet el a sport ágazatban pályafutásuk befejeztével, cél azonban, hogy társadalmi beilleszkedésüket segítsük.

Több, az élsportolói pályafutás és a civil életre való felkészülés sorsfordító élethelyzeteit bemutató kisfilmet készítettünk Mizsér Attila öttusázó olimpiai bajnok és vállalati tréner közreműködésével.

Közös felelősségünk, hogy bajnokaink a társadalom hasznos tagjai maradjanak a visszavonulásukat követő évtizedekben is. Mentális felkészültség, pénzügyi ismeretek és piacképes tudás birtokában megelőzhetőek látványos kudarcaik a civil életben. Rossz példák és tragédiák elriasztják a szülők nagy részét attól, hogy az élsport felé tereljék gyermekeiket. Sok fiatalt veszítünk el, akik a későbbiekben nemzetközi eredményeket érhetnének el, vagy támogatóként, szurkolóként, szülőként az ágazat fontos szereplőjévé válhatnának.

A Ferencvárosi Torna Club, mint a változást kezdeményező sportszervezet, úgy gondolja, hogy a probléma összetett és rendszerszinten kezelendő, a megoldás kizárólag összefogással és az elképzelések egyeztetésével található meg.

Klubunk elkötelezte magát a probléma megelőzése mellett, ezért az idei évtől pályaorientációs foglalkozásokat indít korosztályos sportolói számára. Ezen alkalmak során a Programban már korábban is aktív szerepet kapó nagy formátumú sportegyéniségek (Mizsér Attila, Pádár Ildikó, Bácsi Péter, Hajnal Tamás és Madaras Norbert) közreműködésével a résztvevő Fradi-sportolók megismerkedhetnek többek között az amatőrből profi sportolóvá válás nehézségeivel, a sport és a tanulás összeegyeztethetőségének örök dilemmájával, a sport által szerezhető életkészségek megismerésével, valamint a profi sportolóként keresett első jövedelmük felelős használatával.

A pályaorientációs foglalkozások elindításától korosztályos sportolóink életvezetési és karriertervezési döntéseinek tudatosabb, felelősségteljesebb meghozatalát várjuk, ebben lesznek segítségünkre a közelmúlt nagy bajnokai. 

A Ferencvárosi Torna Club és a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága azon dolgozik, hogy jó példánkkal más hazai és nemzetközi sportszervezeteket is inspiráljon. Tegyünk együtt a jelenben a jövő bajnokaiért!

Július 31. - a Gondoskodás Napja!

Cikkajánló

Az élsportból a civil életbe

Fiatal sportolóinknak tartottak önismereti workshopot, amelyen klasszisunk, Bácsi Péter is előadott – VIDEÓ!

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Az FTC csatlakozik a Fair Play Világnapjához

A Ferencvárosi Torna Club újabb lépést tesz a tisztességes játék elősegítéséért.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

Üldözött embertársainkon segítünk

Az FTC Magyarországon tanuló válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja.

Több millió forintot adunk gyermekkórházaknak

BL-csoportkörös labdarúgóink idén is jótékonykodnak, négy fővárosi gyerekkórháznak adományoznak ezúttal pénzt.

Bejelentés: íme, a Fradi Fair Play Díj idei győztesei

Leandro de Almeida és Bázsa-Mosó László nyerte 2020-ban a Fradi Fair Play Díjat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most