2020. február 12.
Meleg étellel kínálták a rászorulókat a Fradi sportolói
A Ferencvárosi Torna Club és az Ökumenikus Segélyszervezet az idén is közösen látta vendégül a rászorulókat.

Klubunk az utóbbi években számtalanszor bizonyította, hogy kiemelten kezeli a társadalmi felelősségvállalás ügyét, hiszen a kirekesztés-ellenes kampányaink mellett az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen számtalan esetben álltunk ki a rászorulók mellett vagy hívtuk fel a figyelmet egy-egy ügy fontosságára. Február 12-én, szerdán újabb közös akciónknak adott otthon a Groupama Aréna: sportolóink és ismert Fradi-kötődésű közéleti személyiségek osztottak egy-egy tál meleg ételt rászorulóknak.

- Ez is hozzátartozik ahhoz az eszméhez és értékrendhez, melyet a Ferencváros képvisel, ezért amikor van rá lehetőség, örömmel jövünk segíteni – kezdte labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes, aki már tavaly is részt vett az ételosztáson. - Év közben rengeteget kapunk a szurkolóinktól, örülök, ha ilyenkor mi is megszépíthetjük néhány ember napját.

- Ennek az alkalomnak fontos üzenete van: az ünnepeken túl is lehet segítséget nyújtani – ezt már Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója nyilatkozta honlapunknak. - Fontos üzenete van az egész ország számára, amikor a Fradi ismert sportolói, sztárjai állnak oda egy ilyen jó ügy mellé, hogy segíteni kell, hogy segíthetünk a rászorulóknak.

Férfi labdarúgócsapatunk több tagja mellett férfi vízilabdázóink, olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázóink (így a képünkön látható Liu Shaoang) és férfi kézilabdázóink képviselték az FTC sportolói közösségét. Kivette a részét a munkából Szabó András, azaz Csuti és a közismerten fradista zenész, Lotfi Begi is.

- Nagyon fontosnak tartom, hogy amennyi jót kapunk az élettől, abból az ilyen alkalmakkor megpróbáljunk egy kicsit visszaadni. Ez tartja egyensúlyban a létezésünket – mondta Lotfi Begi. - Örömmel segítettem, arra viszont nem számítottam, hogy ennyi kisgyermek is itt lesz. Emiatt egyszerre vagyok boldog és szomorú.

A Ferencvárosi Torna Club nem pusztán egyszeri segítségnek, sokkal inkább figyelemfelhívásnak szánta szerdai akcióját, amely a klub stratégiai partnere, az Ökumenikus Segélyszervezet és étkezési támogatója, a Gasztvitál segítségével valósult meg.

Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet partnersége 2014 óta él. Ennek jegyében a felek korábban már gyűjtöttek meleg ruhákat rászorulók részére, adományokat a veronai buszbalesetben elhunyt áldozatok hozzátartozói számára vagy éppen iskolaszereket rászoruló családok részére az iskolakezdés előtt.

Cikkajánló

A jelen példaképeit fel kell készíteni a jövőre

November 15-én, pénteken korábbi neves sportolók részvételével tartottak Karrier Napot a Groupama Arénában.

Közös projektet valósítunk meg a Lazióval - videó

Videónkban bemutatjuk, mi is a pontos célja egyesületünknek a Gondoskodás Európai Napja kapcsán.

Sikerek a pályán és azon kívül – klublegendák mesélnek

A Gondoskodás Európai Napja keretében az FTC négy korábbi sportolója osztotta meg a maga történetét – videó!

„Hallottam már kirekesztő rigmust, de a Fradinál sosem”

Így készült a 2019-es, kirekesztés ellenes kampányunk!

Beteg gyermekekért fog össze a Fradi Család

December 8-án jótékonysági tornát rendeznek az Elek Gyula Arénában beteg gyerekek megsegítésére.

Újra akadálymentesített stadiontúra derbi-hangulattal

A tavalyi nagy siker után klubunk újra megszervezi az akadálymentesített stadiontúrát október 24-én.

Apák, papák, babák, mamák

Még csak harmadszor találkoztunk, de egyre jobb a csapatszellem. Nincs kényszer, csak a játék öröme.

Kisétált győzelem

A BL-csapat tapssal jutalmazta a sétafocis gólt, Rebrov mester pedig oroszos köszönömöt kapott.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most