2020. november 17.
Tokmac is üzeni: A Fradiban egy család vagyunk!
Az FTC 9. alkalommal készített kampányfilmet, melyben felhívja a figyelmet a kirekesztés elleni harcra.

A Ferencvárosi Torna Club 2012-ben, a hazai sportegyesületek közül elsőként kampányt indított a kirekesztés ellen, és rendszeresen, kisfilm formájában hívja fel a figyelmet ennek a törekvésnek a fontosságára.

Csatlakozunk az IHRA kezdeményezéséhez

A Ferencvárosi Torna Club - olyan európai élcsapatok társaságában, mint a Chelsea vagy a Dortmund - csatlakozott a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) kezdeményezéséhez, melyben a zsidó közösségek ügyét és a közös nemzetközi munkát szeretnék segíteni. Klubunk kijelenti, hogy elfogadja az IHRA definícióját, mely szerint az antiszemitizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet minden formája a demokráciára irányuló közvetlen fenyegetés, és szembe megy az emberi jogok által képviselt értékekkel, mint az egyenlőség, a szabadság, az emberi méltóság tiszteletben tartása identitástól, származástól és vallási nézetektől függetlenül. 

2020-as kampányvideónk szlogene, hogy a Fradiban egy család vagyunk! Férfi labdarúgócsapatunk kiválóságát, Tokmac Nguent követve a klub több sportolójával is találkozunk, különböző helyszíneken és más környezetben, ezzel is erősítve, hogy a Ferencvárosnál mindenki összetartozik, nem számít, honnan jött, vagy hogy min ment keresztül. Norvég támadónk ellátogatott egy sétafoci-edzésre, hogy az idősebb generációval találkozzon. A sétafoci legfontosabb szabálya, hogy tilos futni, így a szépkorúak számára is újra játszhatóvá varázsolja ezt a csodálatos sportágat. Hogy a fiatalabb generáció is képviselje magát, Tokmac egy Fradi Suliga eseményen is jelen volt. A Fradi Suliga a ferencvárosi iskolák és amatőr sportegyesületek között rendez focibajnokságot. Játékosunk együtt edzett többszörös magyar bajnok paraerőemelőnkkel, Sas Sándorral, és együtt dekázott női labdarúgócsapatunk jamaikai-kanadai csatárával, Tiffany Cameronnal. Tokmac megismerkedett ökölvívó szakosztályunk vezetőjével, Kótai Mihállyal, valamint magyar bajnok, Erste Liga-címvédő és Magyar Kupa-győztes jégkorongcsapatunk edzésére is ellátogatott.A kirekesztés ellenes kampány múltja a Fradiban

Kampányunk 2012-es indulásakor készítettük el első, kirekesztés ellen felhívó kisfilmünket. A kampányért a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díjjal tüntette ki az FTC-t, amelyet Kubatov Gábor, a klub elnöke brazil játékosunkkal, Somaliával együtt vett át.A Ferencváros fontosnak tartotta, hogy időről időre új aktivitással jöjjön elő, hogy a megfelelő magatartásra ösztönözze szurkolóit. Második kampányfilmünkben labdarúgócsapatunk tagjai hívták fel a figyelmet arra, hogy a kirekesztő magatartás nem elfogadható a lelátón sem. Kampányunkról később Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója tartott előadást a Puskás Ferenc Stadionban.2014-ben labdarúgócsapatunk akkori edzője és játékosai mellett két Fradi-ikon, Lipcsei Péter és Dragóner Attila is szólt a szurkolókhoz. Ismét hangsúlyoztuk, hogy az életben mindenki egyenlő és „csak a Fradi számít!”Következő kisfilmünkben labdarúgóink a kirekesztés elleni küzdelem mellett azt is hangsúlyozták, hogy a rászorulók segítése is a felelősségteljes magatartásforma része.A jelentős grafikai munkával készült 2015-ös videóban labdarúgócsapatunk hét játékosa a labdát használva tisztította meg környezetünket a kirekesztő jelképektől. Somalia és Gera Zoltán főszereplésével hangsúlyoztuk, hogy „csak a szívünk zöld-fehér!”A 2017-es kampányban rekordszámú fradista vett részt. A videó Lofti Begi: Mi vagyunk a Ferencváros című számára készült. Játékosaink és edzőink elmondták, hogy a Fradiban egyek vagyunk, és hogy nálunk az öltözőben nem téma, ki honnan jön.2018-ban nemcsak kampányfilmet készítettünk, hanem megmozdulást is szerveztünk. A Kisvárda elleni mérkőzésen a családi szektorban gyermekek tartottak fel üzeneteket, valamint egy látványos molinót. A feliratokon többek között a tiszta játékra, a szenvedélyre, a tiszteletre, a becsületre és a csapatjáték fontosságára hívták fel a figyelmet. A látványos, Fradi-sast és -címert tartalmazó molinó elkészítésekor kézlenyomatokból formáltak szívet a Ferencváros sportolói a legkisebbektől a legidősebbekig, és a zöldfestékes kezüket feltartva jelezték újfent: a Fradiban egyek vagyunk!A 2019-es kampányfilmünkben hat labdarúgónk, Miha Blazic, Franck Boli, Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Isael Barbosa és Tokmac Nguen mondja el anyanyelvén akkori kampányszlogenünket: Nálunk csak egy szín számít, a zöld!A Ferencváros és a társadalmi felelősségvállalás

A Ferencvárosi Torna Club életében kiemelt szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül pedig az értékteremtő, a fenntartható projektek felkarolása, illetve az azokhoz való csatlakozás, mindezt a környezettudatosság jegyében. Klubunk hisz az értékteremtésben. Magyarország legnépszerűbb sportegyesületeként büszkén és bátran kezdeményez olyan, a társadalom számára fontos ügyeket, mint a közösségépítés, az egészséges életmód népszerűsítése, az erőszakmentes sport és a fair play, a hátrányos helyzetű emberek és csoportok életminőségének, esélyegyenlőségének javítása.

A Ferencváros 2015 ősze óta több mint 175 iskola, mintegy 60 ezer diákjához jutott el a Fradi Suli Programnak köszönhetően, ahol a programon résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt. A Fradi Suli Programot a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte: 2017-ben Fair Play díjjal tüntette ki az FTC-t kezdeményezéséért a Fair Play népszerűsítése kategóriában. Emellett a Ferencvárosi Torna Club elindította a Fradi SuLigát, amely a ferencvárosi iskolák és amatőr sportegyesületek között hirdet focibajnokságot, illetve a Fradi Testnevelés órát, melyben klubunk szakemberei és sportolói intenzív, szórakoztató, élményközpontú foglalkozásokat tartanak a 6-18 éves korcsoportnak labdarúgás és kézilabda sportágakban.

A Fradi Fair Play Bizottság alapszabályában is rögzített célja, hogy felhívja a figyelmet a fair play és a Fradizmus szellemiségének folyamatos szem előtt tartására és az általa képviselt értékek hangsúlyozására, különös tekintettel az erkölcsi szabályok betartására, az ellenfél tiszteletére, valamint az erőszak- és doppingmentes sportra.

A Ferencvárosi Torna Club Magyarországon úttörő kezdeményezéseként elindította a Telekom Aktív Szurkolók Programot. Szurkolóink életmódváltó programban vehetnek részt természetes, zöld-fehér környezetben.

2020-ban a Ferencvárosi Torna Club elindította első sétafoci csapatát. A sétafoci legfontosabb szabálya, hogy tilos futni, így az idősebb korosztály is számára is újra játszhatóvá varázsolja ezt a csodálatos sportágat. A sétafoci nem csak azért jó, mert az idősebb korosztályt is ismét mozgásra ösztönözi, hanem azért is, mert az elszigeteltebben élő, vagy kevesebb baráttal, családtaggal rendelkező emberek ismét közösségbe, társaságba kerülhetnek a foglalkozások által.

A Ferencvárosi Torna Club U8-U10-es jégkorongcsapatát a Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) Nemzetközi Fair Play Diplomával tüntette ki. A díjat a csapat integráló gyermek siketjégkorongos programjával érdemelte ki a „Jacques Rogge – Ifjúsági” kategóriában.

Cikkajánló

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Az FTC csatlakozik a Fair Play Világnapjához

A Ferencvárosi Torna Club újabb lépést tesz a tisztességes játék elősegítéséért.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

Üldözött embertársainkon segítünk

Az FTC Magyarországon tanuló válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja.

Több millió forintot adunk gyermekkórházaknak

BL-csoportkörös labdarúgóink idén is jótékonykodnak, négy fővárosi gyerekkórháznak adományoznak ezúttal pénzt.

Bejelentés: íme, a Fradi Fair Play Díj idei győztesei

Leandro de Almeida és Bázsa-Mosó László nyerte 2020-ban a Fradi Fair Play Díjat.

Újra akadálymentesített stadiontúra derbi-hangulattal

A tavalyi nagy siker után klubunk újra megszervezi az akadálymentesített stadiontúrát október 24-én.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most