2021. december 3.
Újabb jó ügy mögött a Fradi
Az FTC és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség együttműködési megállapodást kötött egymással.

A fogyatékossággal élő emberek világnapján, december 3-án megállapodást kötött egymással a Ferencvárosi Torna Club és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban. A szerződést a vendégek részéről Lengyel Lajos, az MSOSZ elnöke, valamint klubunk ügyvezető-alelnöke, Nyíri Zoltán írta alá. Az egyezség értelmében klubunk infrastrukturális és sportszakmai segítséget nyújt majd az MSOSZ részére.

- Örömteli pillanat a számunkra, hogy a Magyar Speciális Olimpia Szövetséget mától hivatalosan is a partnereink között tudhatjuk – fogalmazott az aláírást követően az FTC alelnöke, Nyíri Zoltán. - A Ferencvárosi Torna Club a lehetőségeihez mérten minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a Speciális Olimpiára készülő sportolókat segíteni tudja létesítményei és a szakemberei révén. Természetesen a jelenlegi vírusidőszakban az elővigyázatosság az első, ezért a nagyobb közös akciókat, programokat később tudjuk elindítani. Addig is természetesen a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kollégái, és az FTC kollegái a háttérben elkezdik a közös munkát, aminek a reményeink szerint az lesz az eredménye, hogy a Ferencvárosi Torna Club jelentős, a mindennapok során is érezhető segítséget tud nyújtani a fogyatékkal élő sportolók számára is.

Lengyel Lajos kiemelte: az egyik legszebb pillanat volt a Magyar Speciális Olimpia Szövetség eddigi történetében, hogy hazánk legnagyobb és legnépszerűbb klubjával köthetett megállapodást.

- A megállapodás kiterjed minden olyan sportágra, ami a Ferencvárosi Torna Clubnál és a Speciális Olimpia Szövetségnél is megvan. Nyíri Zoltán úrral abban állapodtunk meg, hogy ez nem csak egy ünnepélyes aláírás, szeretnénk tartalommal megtölteni az egyezségünket. Természetesen ezt most nehézzé teszi a járványhelyzet, ám ettől függetlenül már megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy minél több közös program, közös találkozó legyen az FTC versenyzőivel, edzőivel – folytatta Lengyel Lajos. - Hisszük és reméljük, hogy a Ferencvárosnál dolgozók tapasztalata hasznára fog válni a mi edzőinknek, valamint hogy az ép sportolók edzői egy kicsit jobban megismerik majd a fogyatékkal élők világát. Miután Magyarországon, éves szinten 21 sportágban közel 120 rendezvényt szervezünk, meg fogjuk találni a módját, hogy a Fradival közös programokat hozhassunk létre.

Dr. Jády György, az MSOSZ országos sportigazgatója, Szőke Viktória kommunikációs igazgazó, Lengyel Lajos és Nyíri Zoltán a dokumentum aláírását követően

Cikkajánló

Harc a kirekesztés ellen – így készült az idei kisfilm!

A Fradi TV kamerái is végigkövették a film megszületésének folyamatát – VIDEÓ!

A Fradiban együtt többek vagyunk!

Az FTC 10. alkalommal készített kampányfilmet, amelyben felhívja a figyelmet a kirekesztés elleni harcra.

Az élsportból a civil életbe

Fiatal sportolóinknak tartottak önismereti workshopot, amelyen klasszisunk, Bácsi Péter is előadott – VIDEÓ!

Idén is Gondoskodás Napja!

Hat éve hirdette meg a Gondoskodás Napját az FTC. Idén pályaorientációs foglalkozásokat indítunk!

„Nem volt kérdés, hogy odaállunk egy ilyen ügy mellé”

Az FTC a Hungary Helps Programmal közösen adományozott az afrikai rászorulók részére - VIDEÓ!

Magyar összefogás: segítség Bamakóban

A FTC Európa határain túl adományozott a rászorulók javára a Hungary Helps Programmal együttműködésben.

Az FTC csatlakozik a Fair Play Világnapjához

A Ferencvárosi Torna Club újabb lépést tesz a tisztességes játék elősegítéséért.

Újabb mérföldkő a társadalmi felelősségvállalás terén

Az FTC válságrégiókból származó keresztény fiatalok sportolási lehetőségét biztosítja – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most