2019. május 7.
Babos Ádám kvótát szerzett az Európa-játékokra!
Férfi torna szakosztályunk kiválósága képviselheti Magyarországot a júniusi minszki nagyszabású versenyen.

2019. június 21-e és 30-a között a fehéroroszországi Minszk ad otthont a II. Európa Játékoknak, amely egy európai sportolók között zajló, több sportágat magába foglaló nagyszabású esemény, az Európai Olimpiai Bizottság gondozásában, az olimpiai hagyományaival és eszmeiségével. Ebbe az is beletartozik, hogy az olimpiákhoz hasonlóan itt is egy nagy, közös faluban laknak a versenyzők, és itt is van a viadalnak lángja, ami körbejárja Európát a versenyt megelőző hónapokban. Európa az utolsó földrész, ami saját játékokat rendez az Ázsiai, a Pánamerikai, az Összafrikai és a Csendes-óceáni játékok után. Az első Európa Játékokat 2015-ben Bakuban rendezték, és szintén az olimpia mintájára minden negyedik évben jön a következő viadal.

A minszki játékokon 15 sportág 23 szakágában összesen 199 versenyt rendeznek, 50 ország közel 4000 sportolója részvételével.

A Magyar Torna Szövetség sajtóközleményben adta hírül, hogy az égisze alá tartozó tornász szakágak összesen hét kvótát szereztek az Európa Játékokra. A férfi tornászok egy név szerinti kvalifikációt kaptak, méghozzá az FTC-Telekom kiválósága, Babos Ádám szerzett jogot az indulásra!

„Az Európa-bajnokság után az eredményeim alapján már utánaszámoltam, hogy van-e esélyem kvótát szerezni, így tisztában voltam vele, hogy minden bizonnyal utazhatok a játékokra, de amíg nem kaptam meg a hivatalos értesítést, addig nem is akartam igazán belegondolni. Az európai versenyzők krémje lesz ott Minszkben, egy leszűkült mezőnyben kell majd versenyezni, minden országból csak a legjobbak indulhatnak. A verseny igen rangos, a hangulat pedig szinte olyan, mint egy olimpián, faluval, lánggal, úgyhogy már nagyon várom!” – nyilatkozta a kvótaszerzéssel kapcsolatban Babos Ádám.

„Nagyjából két hete kezdtem el a felkészülést, nem sokat pihentem az Európa-bajnokság után. Kőkeményen gyakorlok, hogy a lehető legjobban tudjam azokat a gyakorlatokat bemutatni, amiket az Eb-re is elvittem. Új elemmel ezúttal nem készülök, és mivel összetett eredmény alapján kerültem ki, így az Európa Játékokon is az elsődleges célom a minél jobb összetett eredmény elérése lesz, jó lenne döntőbe kerülni. Emellett lovon dolgozom külön nagy intenzitással a többi szerhez képest, ott is jó lenne elérni a finálét. De ha sikeresen be tudom mutatni a gyakorlataimat, már nem leszek elégedetlen” – elemezte a célokat kiválóságunk.

Az Európa Játékokat június 21-e és 30-a között rendezik meg Fehéroroszország fővárosában, Minszkben.

Cikkajánló

Nem jött össze Riminiben az olimpiai kvalifikáció

Balázs Krisztián nyújton érte el a legjobb eredményét az Eb-n, ezen a szeren 14. lett.

Sikeres szereplés a torna Világkupán

Závory Szilárd a VK döntőjében szerepelhetett.

Antalyában remekelt tornászunk

Závory Szilárd a Challenge Világkupa törökországi versenyén, gyűrűn szerzett ötödik helyet.

Két bronzérem férfi tornászaink hétvégi mérlege

Ifi-kadet összeállításunk csapatban, Péli Dominik egyéniben végzett a harmadik helyen.

Balázs Krisztiánnal negyedik a tornacsapat Antalyában

A magyar válogatott öt csapatból zárt negyedikként a törökországi nemzetközi férfi csapatversenyen.

Székely Zója magyar bajnok!

Klubunk tornásza felemáskorláton diadalmaskodott, de gerendán és ugrásban is remekül szerepelt.

Két FTC-ezüstérem a női torna Szuper CSB-n

Versenyzőink csapatban és egyéniben is a második helyen végeztek.

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin