2021. április 25.
Balázs Krisztián 8.-ként zárta első felnőtt Eb-jét
Kiki a szerenkénti döntőben sajnos rontott egyet, de teljesítménye így is nagyon dicséretes.

Vasárnap is Balázs Krisztiánnak szurkolhattunk a Bázelben zajló torna Európa-bajnokságon. Ifjúsági olimpiai bajnokunk, aki élete első felnőtt Eb-jén szerepelt, a selejtezőben 13.800 pontot kapott nyújtón - ezzel olimpiai és világbajnokot is megelőzött -, amellyel az ötödik helyen jutott be a vasárnapi szerenkénti döntőkbe.

Kiki sajnos vasárnapi gyakorlata elején rontott egyet, leesett. A hibát követően egyébként kiválóan teljesített, és végül 12.600 pontot kapott. Balázs Krisztián így nyolcadikként zárta a szerenkénti döntőt.  

Kiki pénteken az egyéni összetett döntőjében is érdekelt volt, nyújtón egészen kiemelkedő, 14.266 pontot kapott, és összesen 76.965 ponttal zárt, ezzel 20. lett.

Az FTC-Telekomot Balázs Krisztián mellett edzője, Nagy Zoltán, illetve szakosztályunk edzője, az Eb-n versenybíróként dolgozó Puskás Péter képviselte.

Balázs Krisztián: - Nagyon sajnálom, nem tudom, mi történt, most is ezen gondolkodom. Nyugodtan álltam oda a szerhez, persze az egészséges versenydrukk bennem volt, de tudtam, hogy biztos a gyakorlatom. Egyáltalán nem féltem elsőéves felnőttként, hogy ott vagyok Európa legjobbjaival a fináléban. Az új elememet rontottam, amit idén építettünk be, de eddig ezt öt versenyből, ötször megcsináltam: az otthoni két versenyen, itt pedig háromszor, a pódiumedzésen, a selejtezőben és az összetett döntőben. Nagyon el vagyok keseredve, és ennek két oka is van. Az egyik, hogy 14 ponttal nyertek, és ugye én ennél többet kaptam az egyéni összetett döntőben, inkább ne is beszéljünk erről. De nem is ez a legfontosabb, hanem inkább a másik ok. Már eddig is többször mondtam, hogy úgy éreztem, jól fel vagyok készülve, nagyon sok meló volt ebben a gyakorlatban, ezért is ment eddig ilyen jól, ilyen biztosan. Igazából nem tudom, hogy mi történt, azzal vigasztalom magam, hogy biztos van valami oka, szerintem technikailag rendben volt minden, fejben kell még jobban ott lennem, és hozzászoknom a felnőtt közeg döntőihez. Ez az egész most arra sarkall engem, hogy még többet edzek, még jobban belevessem magam az edzésmunkába.

Kovács István, szövetségi kapitány: - Nem igazán tudok mit mondani, szomorú vagyok, bár ha megnézzük a nyújtót, rengeteg nagy név hibázott az egész Eb során. Ha Kiki megcsinálja a gyakorlatát, meglett volna az érem. Persze elsőévesként ez is szép eredmény, hogy ott volt a fináléban, jó belépő a felnőttek közé. Biztos vagyok benne, hogy egy következő versenyen összejön majd. Az látszik, hogy az egyik legtechnikásabb tornász nyújtón, le a kalappal előtte, hogy mind a három napot így végig tudta csinálni az Eb-n.

Cikkajánló

Két ferencvárosi aranyérem a BASE Bajnokságról

Akrobatikus tornászaink két aranyat és három ezüstöt nyertek a budapesti versenyen.

Mind a négy korosztályban élen a Fradi tornászai

A férfi torna utánpótlás CSB harmadik fordulójában is remekül szerepeltek az FTC-Telekom tornászai.

Bravúros szereplés az utánpótlás elit bajnokságokon

Május első hétvégéjén két napon át az ország legjobb leány utánpótlás tornászai mérték össze
tudásukat.

Fradista tornász sikerek utánpótlásfronton is

Az FTC-Telekom utánpótláskorú férfi tornászai ismét remekül szerepeltek az országos csapatbajnokságon.

Balázs Krisztián lett a legjobb magyar az Eb-n

Az FTC tornásza élete első felnőtt világversenyén szép eredményt ért el az egyéni összetett döntőjében.

Elképesztő eredmény: Balázs Krisztián Eb-döntős!

Ifjúsági olimpiai bajnok tornászunk élete első felnőtt Európa-bajnokságán nyújtón remekelt.

Balázs Krisztián örömteli híre az Eb főpróbája után

Az FTC-Telekom magyar bajnok tornásza, Balázs Krisztián az eddigi Eb-élményeiről is mesélt.

Kisebb mezőny, de remek eredmények a Szerbajnokságon

Férfi torna szakosztályunk több érmes helyezésnek is örülhetett a hétvégi ifi és kadet Szerbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most