2021. április 20.
Balázs Krisztián örömteli híre az Eb főpróbája után
Az FTC-Telekom magyar bajnok tornásza, Balázs Krisztián az eddigi Eb-élményeiről is mesélt.

Április 21. és 25. között Bázelben rendezik meg a tornászok Európa-bajnokságát, amelyen először indul a felnőttek között az FTC-Telekom versenyzője, Balázs Krisztián. Ifjúsági olimpiai és Európa-bajnokunk néhány napja már a verseny helyszínén van, kedden pedig a program szerinti ilyenkor szokásos pódiumedzést is teljesítette.

„Minden nagyon jól sikerült” – kezdte Balázs Krisztián. „Roppant boldog és izgatott is vagyok. Jól éreztem magam az edzésen, minden gyakorlatot, amit szerettem volna, sikeresen bemutattam. Korláton ugyani volt egy pici rontás, de nagy önbizalommal tölt el, hogy a nyújtón is jól ment. Felszabadult vagyok, várom a csütörtököt” – tette hozzá magyar bajnokunk.

Balázs Krisztián néhány hete a szerbajnokságon megnyerte első pályafutása első felnőtt aranyérmét korláton, ennek köszönhetően is bekerült az Eb-n induló válogatottba.

„Kiváló a közeg, a körülmények és a feltételek maximálisan adottak egy jó versenyhez. Nagyon vártam már, hogy itt legyek a felnőttek között, nyugodtan mondhatom, hogy most már ide tartozom. A legfontosabb, hogy mindet kihozzak magamból és ha ez most eredményben esetleg nem is mutatkozik meg, a cél, hogy sok munkával folyamatosan fejlődjek” – mesélte ifjúsági olimpiai bajnokunk.

Mint ismert, a bázeli kontinensviadal a sportág utolsó versenye, amelyen olimpiai kvótát lehet szerezni, így a szokásosnál is kiemeltebb fontosággal bír az Eb.

„A korábbi lábsérülésem miatt a talajon és ugrásban csak egyszer-egyszer gyakoroltam, míg a többi szeren lényegesen többet voltam. Sajnos az sem könnyíti meg a helyzetemet, hogy az első körben állok majd a szerekhez, de igyekszem minél pontosabban bemutatni a gyakorlataimat és mindent szeretnék kihozni magamból” – magyarázta a terveit Balázs Krisztián, akinek csütörtökön 10 órától szurkolhatunk.

Az FTC-Telekomot Balázs Krisztián mellett még edzője, Nagy Zoltán, illetve szakosztályunk edzője, az Eb-n versenybíróként dolgozó Puskás Péter képviseli.

Balázs Krisztián első felnőtt pódium edzésén túl van az Európa bajnokságon. Jól mozgott a teremben és minden szeren jó...

Közzétette: FTC-Telekom Férfi Torna – 2021. április 20., kedd
Cikkajánló

Nem jött össze Riminiben az olimpiai kvalifikáció

Balázs Krisztián nyújton érte el a legjobb eredményét az Eb-n, ezen a szeren 14. lett.

Sikeres szereplés a torna Világkupán

Závory Szilárd a VK döntőjében szerepelhetett.

Antalyában remekelt tornászunk

Závory Szilárd a Challenge Világkupa törökországi versenyén, gyűrűn szerzett ötödik helyet.

Két bronzérem férfi tornászaink hétvégi mérlege

Ifi-kadet összeállításunk csapatban, Péli Dominik egyéniben végzett a harmadik helyen.

Balázs Krisztiánnal negyedik a tornacsapat Antalyában

A magyar válogatott öt csapatból zárt negyedikként a törökországi nemzetközi férfi csapatversenyen.

Székely Zója magyar bajnok!

Klubunk tornásza felemáskorláton diadalmaskodott, de gerendán és ugrásban is remekül szerepelt.

Két FTC-ezüstérem a női torna Szuper CSB-n

Versenyzőink csapatban és egyéniben is a második helyen végeztek.

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin