2022. november 1.
Balázs Krisztián összetett döntős a világbajnokságon
Ifjúsági olimpiai bajnokunk élete első felnőtt vb-jén kiválóan teljesít.

Október 29-e és november 6-a között Liverpoolban zajlik a tornászok felnőtt világbajnoksága, amelyen klubunk ifjúsági olimpiai, illetve junior Európa-bajnok tornásza, Balázs Krisztián (képünkön) is szerepel a magyar válogatott tagjaként.

A pódiumedzések után a harmadik napon rendezték meg a férfiak selejtezőit. A Balázs Krisztiánnal, Mészáros Krisztoferrel, Tomcsányi Benedekkel, Kiss Balázzsal és Kardos Botondal felálló magyar csapat a remek 12. helyet szerezte meg. Ilyen jó selejtezős pozíciróra 25 éve nem volt példa, 1997-ben a lausanne-i vb-n 10. lett a magyar férfi csapat. 2019-ben például csak a 23. hely volt a mienk. Ez a 12. hely 2023-ban akár olimpiai kvalifikációt jelenthet a magyar válogatott számára. 

A kiváló magyar szereplésben nagy szerepe volt Balázs Krisztiánnak, aki élete első felnőtt világbajnokságán egyedüli magyarként rögtön bejutott az egyéni összetett fináléjába, míg Mészáros Krisztofer negyedik számú tartalék lesz, aki tavaly szintén egyéni összetett döntőbe jutott.

- Nekem ez az első felnőtt vb-m, tavaly műtöttek, azért nem indultam, így most helyezésekben nem is gondolkoztam. Persze, szerettem volna bekerülni a fináléba, és azt reméltem, ha rontás nélkül tudok teljesíteni, akkor meglehet. Ez szerencsére összejött, rontás nélkül tudtam tornázni, fejben is, illetve fizikálisan is összpontosítottam. Azt gondolom, a korlátgyakorlatom kiemelkedően jól sikerült, és a nyújtó is. A talajgyakorlatom jó volt, annak ellenére, hogy nem mertem még teljesen úgy tornázni, mint a lábműtétem előtt. Lólengésben volt egy pici megingásom, ott fél pont bent maradt még, de azt érzem, hogy fejlődünk, és jó irányba megyünk. A döntőre most még nem is gondolok, de szeretnék mentálisan és fizikálisan is maximálisan felkészülni a pénteki versenyre, és a lehető legjobbat nyújtani. De hogy ez pontokban, illetve helyezésekben mire lesz elég, nos, azt nem tudom. Én még nagyon az út elején vagyok, ha a Jóisten is megsegít, akkor remélem, ebben a pályafutásban sok lehet, de nyilván nekem is meg kell másznom azt a létrát, amelyet sok bajnoknak is, úgyhogy nagyon motivált vagyok. A csapat tizenkettedik lett, több rontásunk is bent maradt, de ez óriási előrelépés, azt érzem, hogy jövőre ebből kvóta is lehet - mondta a selejtezők után Balázs Krisztián.

Az összetett fináléra november 4-én, pénteken magyar idő szerint 19.00 és 22.10 között kerül majd sor.

Cikkajánló

Hivatalosan is véget ért a tornaidény

A szezon az utánpótlás-korosztályok felmérésével zárult.

Remek eredmények az év utolsó versenyén

Zámbori Zala újabb két aranyérmet szerzett a tornászok Mesterfokú Bajnokságán.

Zámbori Zala győzelmével indult a szezonzáró

Az FTC-Telekom tornásza izgatottan várja a vasárnapi folytatást.

Csapatban harmadik lett az FTC két fiatalja

Péli Dominik és Szontagh Álmos képviselte az FTC-Telekom tornaszakosztályát a csehországi emlékversenyen.

Szépen csillogó országos bajnoki érmek

Női torna szakosztályunk versenyzői régen látott remek eredményeket értek el a hétvégi versenyen.

Eredményes csehországi torna

Zámbori Zala és Nagy Márk képviselte az FTC-Telekom fiú tornaszakosztályát az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Az első randi, sebességmámor és egy különös póló

Sorozatunk legújabb részében sikeres tornászunk, Balázs Kriszitán és edzője, Nagy Zoltán következik.

Fiatal tornászaink aktív hétvégéje

Budapesten több versenyt is rendeztek szombaton és vasárnap.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin