2020. december 11.
Balázs Krisztián történelmi sikere: bronzérem az Eb-n!
Az FTC-Telekom tornásza fantasztikus teljesítménnyel bronzérmes lett az egyéni összetett döntőjében.

Magyar és ferencvárosi szempontból is szenzációs eredménnyel zárult a férfi junior tornászok Mersinben zajló Európa-bajnokságának pénteki versenynapja. A szerdai ezüstéremmel záruló csapatverseny után az egyéni összetett döntőjében ugyanis az FTC-Telekom tornásza, Balázs Krisztián (a képen) bronzérmet nyert!

Ifjúsági olimpiai bajnokunknak a fináléban ugyan volt egy apró rontása a lólengésben, de így is 78.566 pontot szerzett, amellyel a harmadik helyen végzett. Krisztián sikere azért is kiemelkedő, mert junior Európa-bajnokságon még sohasem végzett magyar versenyző a dobogón.

A juniorok számára december 13-án, szombaton, helyi idő szerint 10.00 és 12.30 között a szerenkénti döntőkkel zárul a kontinensviadal. Balázs Krisztián négy szeren, gyűrűn, lólengésben, korláton és nyújtón is finalista. Bizakodásra ad okot, hogy junior világbajnoki bronzérmesünk utóbbi két szeren a második, illetve az első helyen jutott be a fináléba.

„Nagyon boldog vagyok, de nagyon fáradt is, már itt lóg a nyakamban az érem, de még fel se tudom fogni” – kezdte Balázs Krisztián a Magyar Torna Szövetségnek adott értékelésében. „Már a reggel úgy indult, hogy elég nagy volt rajtam a nyomás, ideges voltam, még reggelizni se akartam, mert azt szerettem volna, hogy álljak már ott a szereknél, és kezdődjön el a verseny, legyünk túl rajta. A talaj nagyon jól sikerült, aztán következett a ló, ahol lecsúszott a kezem egy elemnél, így leestem. Bevallom őszintén, ez egy kicsit kibillentett, de tudtam, hogy össze kell szednem magam mentálisan, és azt is tudtam, hogy messze még a vége, több szer van előttem. A gyűrű már elég jól ment, az ugrással is meg voltam elégedve, aztán jöttek a kedvenc szereim, amelyek a legerősebbek is. A korlátgyakim kiváló lett, nagyon magas pontszámot kaptam rá. Ekkor megint nagy drukkba kerültem, mert tudtam, hogy a nyújtón múlik az érem, hiszen közben fél szemmel az állást és a pontokat is figyeltem. De sikerült itt is lenyugtatnom magam, és egy nagyon jó gyakorlatot bemutatnom. Bevallom őszintén, nem kellett a táblára néznem, mert amikor leugrottam, tudtam, hogy meglesz a dobogó. Nagyon-nagyon sok munka van ebben, nehéz felkészülésen vagyok túl, itt van a Covid és több sérülésem is volt, de úgy látszik, ennek ellenére sikeres volt a felkészülés. Ünnepelni nincs időm, nagyon fáradt is vagyok, már tegnap este is az voltam, de még előttem van vasárnapi négy szerfinálé, ezek is nagyon fontosak, úgyhogy az utolsó tartalékjaimat mozgósítom. Nem is tudtam, hogy ez egy sporttörténelmi érem a tornában, ez is nagy örömmel tölt el” – tette hozzá ifjúsági olimpiai bajnokunk.

Cikkajánló

A szurkolók döntöttek! EZ lett 2020 Fradi-pillanata!

Elképesztő izgalmak után hirdethetjük ki, hogy melyik Fradi-siker nyert a 10+1 jelölt közül.

Tornászaink az év locsolkodását mutatták be – VIDEÓ!

Ez történt szakosztályainkkal idén áprilisban, májusban és júniusban - VIDEÓK!

Eb-győztesünk hazatért, de erre még ő sem számított!

Az FTC-Telekom tornásza, Balázs Krisztián megható fogadtatásban részesült Eb-aranya után - VIDEÓ!

Hat bajnoki címet nyertek a ferencvárosi tornászok

Női tornászaink összesen 12 érmet, köztük, hat aranyat, illetve három-három ezüstöt és bronzot nyertek.

Szenzáció: Balázs Krisztián junior Európa-bajnok!

Az FTC-Telekom kiválósága nyújtón győzött a mersini Európa-bajnokság szerenkénti döntőiben.

Sporttörténelmi siker az Eb-n két fradistával!

Férfi junior tornász-válogatottunk Balázs Krisztiánnal és Kovács Mártonnal Eb-ezüstérmes lett.

Torna EB: két fradista a juniorok utazó keretében

Kihirdették a mersini torna Eb-re utazó férfi junior csapat névsorát és programját.

Két aranyérem a 16. Fradi Kupán

Akrobatikus tornászaink öt éremmel zárták a hagyományos, saját rendezésű rangos versenyt - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most