2019. május 15.
Fradista aranyeső a csapatbajnoki hétvégén
Kiválóan szerepeltek az FTC tornászlányai az elit utánpótlás csapatbajnokságokon.

A hétvégén rendezték a női tornászok MATSZ-Zsebibaba utánpótlás csapatbajnokságainak első fordulóját. Az FTC női torna szakosztálya négy csapattal szerepelt a különböző korosztályok versenyeiben, és három csapatunk aranyérmes lett a Budapest-Vidék Bajnokságnak is számító viadalon!

Elhozta az aranyérmet Zsebibaba I. korosztályos csapatunk, vagyis a 6 éves és annál fiatalabbak (Belina Emma, Vörös Nóra, Tőke Alexandra, Szépvölgyi Zea Flóra, Mester Dorka, Kovács Emese; edző: Kiss Melinda), de bajnok lett a Zsebibaba II. korosztályos csapat, vagyis a 7-8 évesek (Nagy Petra, Zimoványi Luca, Bagdány Lilien, Lukács Melinda, Némethy P. Szonja, Vajda Lea, Horváth Barbara, Sándor Galina; edzők: Bathó Márta és Ördög Szabolcs) és a Gyermek Kezdő csapatunk is, vagyis a 9-10 évesek (Lukács Viktória, Hosnyánszki Petra, Sándor Natália, Szlifka Lilien, Hürkecz Mira; edzők: Tóthné Bugyinszki Elvira és Kiss Gergely)!

Talán még a három aranyéremnél is nagyobb eredmény, hogy mindhárom győztes csapatunk vezeti ezzel az országos bajnokságot, és egy jó őszi szerepléssel mindhárom csapatnak esélye van a végső bajnoki címre is. Még tovább árnyalja a képet, hogy ráadásul igen népes mezőnyben sikerült az élre kerülni csapatainknak, ugyanis ezekben a korosztályokban 12, 21 valamint 13 csapat közül sikerült az első helyen végezni.

A 9-10 éveseknél, vagyis Gyermek Kezdő kategóriában egyéni versenyt is rendeztek, ebben is remekeltek a fradista lányok! Három versenyzőnk végzett a legjobb hat között, Hürkecz Mira bronzérmes lett, míg Szlifka Lilien és Lukács Viktória holtversenyben zártak az ötödik helyen.

A hétvégi versenyen érintett negyedik csapatunk, a serdülő I. osztályú csapatunk az ötödik helyen zárta az előírt országos csapatbajnokságot.

A csapatok munkáját Botár Katalin és Szabó Nikolett személyében balett tanár és koreográfus is segíti, az edzők és a versenyzők teljesítménye mellett a kiváló eredményekben az ő befektetett munkájuk is látszik.

A hétvége részletes eredményei IDE kattintva érhetőek el.

Cikkajánló

Torna férfi Eb – Jó magyar kezdés!

Balázs Krisztián olimpiai kvalifikációért küzdhet az olaszországi viadalon.

Sikeres szereplés a torna Világkupán

Závory Szilárd a VK döntőjében szerepelhetett.

Antalyában remekelt tornászunk

Závory Szilárd a Challenge Világkupa törökországi versenyén, gyűrűn szerzett ötödik helyet.

Két bronzérem férfi tornászaink hétvégi mérlege

Ifi-kadet összeállításunk csapatban, Péli Dominik egyéniben végzett a harmadik helyen.

Balázs Krisztiánnal negyedik a tornacsapat Antalyában

A magyar válogatott öt csapatból zárt negyedikként a törökországi nemzetközi férfi csapatversenyen.

Székely Zója magyar bajnok!

Klubunk tornásza felemáskorláton diadalmaskodott, de gerendán és ugrásban is remekül szerepelt.

Két FTC-ezüstérem a női torna Szuper CSB-n

Versenyzőink csapatban és egyéniben is a második helyen végeztek.

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin