2021. november 15.
Hat bajnoki címet szereztek tornászaink a hétvégén
A hat bajnoki cím mellett négy ezüstéremet és hat bronzérmet szereztünk a hétvégi csapatbajnokságon.

November 13-án, szombaton rendezték meg a Leány Elit Utánpótlás Egyéni és Országos Csapatbajnokság negyedik, egyben utolsó fordulóját. A hétvégi megmérettetésen az FTC tornászai három korosztályban képviseltették magukat.

Serdülő I. korosztályban Szlifka Lilien egyéni indulóként versenyzett, akinek felkészülését kisebb lábsérülés hátráltatta, de ettől függetlenül is szép és magas pontszámokat érő gyakorlattal képviselte klubunk női torna szakosztályát. A négy forduló összesített eredményeként egyéni összetettben a 14. helyen végzett.

Gyermek haladó korosztályban a Nagy Petra Loretta, Csuka Gréta és Hosnyánszky Petra alkotta csapatunk a pontszerző negyedik helyen zárta az éves versenysorozatot. Egyéni összetettben Hosnyánszky Petra a hatodik, míg ugráson és gerendán egyaránt negyedikként végzett, míg talajon a hetedik helyet szerezte meg.

Az Elit Gyermek Kezdő korosztályban lányaink elképesztő teljesítményt nyújtottak, ugyanis a csapatverseny mind a négy fordulójában az élen végeztek, így 27 pontos előnnyel lettek bajnokok. Bagdány Lilien három egyéni bajnokságot is nyert: egyéni összetettben, ugrásban és gerendán sem talált legyőzőre, míg Zimoványi Luca korláton lett országos bajnok.

Ezüstérmekből sem volt hiány, ugyanis Fekete Adél egyéni összetettben és korláton, Zimoványi Luca ugrásban, míg Bagdányi Lili talajon zárt a második helyen. Emellett szép számmal szereztünk bronzérmet is: Fekete Adél ugrásban és talajon, Zimoványi Luca egyéni összetettben és talajon, Bagdány Lilien korláton, Németh Petra Szonja pedig ugrásban lett harmadik.

A Ferencváros így 15 dobogós helyezést szerzett a 65 fős országos bajnoki mezőnyben, mellyel messze túlszárnyalta tavalyi teljesítményét, amikor hét érmes helynek örülhetett (három arany, két ezüst, két bronz).

A szombati versenynap után vasárnap a legkisebbek kerültek reflektorfénybe az Országos Csapatbajnokság zárófordulójában. Az FTC csapata a 7-8 évesek korosztályában végig kiegyensúlyozottan versenyzett, így sikerült megőriznie az első helyet, így országos bajnoki címet ünnepelhetett.

Az egyel fiatalabb, a 6-7 éves korosztály is szépen versenyzett, mely a második helyet szerezte meg a csapatbajnokságon.

Cikkajánló

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

Torna: harmadik lett az FTC a szuper csapatbajnokságon

A szuper csb első fordulója mellett a férfi felnőtt ob egyéni összetett versenyét is megrendezték.

Balázs Krisztián a bakui Világkupán szerepelt

Az FTC-Telekom tornásza ezúttal is nyújtón érte el a legjobb eredményét.

Balázs Krisztián volt a legjobb magyar Cottbusban

Tornászunk 12. lett korláton a cottbusi olimpiai kvalifikációs világkupa 2. selejtezős napján.

Balázs Krisztián lett a legjobb magyar nyújtón Kairóban

A Világkupa-sorozat első állomásán az FTC-Telekom tornásza három szeren versenyzett.

Remek szereplés a szezonnyitón

Akrobatikus tornászaink egy ausztriai nemzetközi versennyel kezdték meg a 2024-es évet.

Komoly elismerés! A Fradi edzője ott lesz az olimpián!

Tornaedzőnk, Janik Pál bekerült a világ legjobb bírói közé és készülhet a párizsi olimpiára - VIDEÓ

Extrém kihívás: barátnők egymás ellen az olimpiáért

Tornászunk, Székely Zója és Balázs Krisztián számára nagyon nehéz fél év következik - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin