2021. november 15.
Hat bajnoki címet szereztek tornászaink a hétvégén
A hat bajnoki cím mellett négy ezüstéremet és hat bronzérmet szereztünk a hétvégi csapatbajnokságon.

November 13-án, szombaton rendezték meg a Leány Elit Utánpótlás Egyéni és Országos Csapatbajnokság negyedik, egyben utolsó fordulóját. A hétvégi megmérettetésen az FTC tornászai három korosztályban képviseltették magukat.

Serdülő I. korosztályban Szlifka Lilien egyéni indulóként versenyzett, akinek felkészülését kisebb lábsérülés hátráltatta, de ettől függetlenül is szép és magas pontszámokat érő gyakorlattal képviselte klubunk női torna szakosztályát. A négy forduló összesített eredményeként egyéni összetettben a 14. helyen végzett.

Gyermek haladó korosztályban a Nagy Petra Loretta, Csuka Gréta és Hosnyánszky Petra alkotta csapatunk a pontszerző negyedik helyen zárta az éves versenysorozatot. Egyéni összetettben Hosnyánszky Petra a hatodik, míg ugráson és gerendán egyaránt negyedikként végzett, míg talajon a hetedik helyet szerezte meg.

Az Elit Gyermek Kezdő korosztályban lányaink elképesztő teljesítményt nyújtottak, ugyanis a csapatverseny mind a négy fordulójában az élen végeztek, így 27 pontos előnnyel lettek bajnokok. Bagdány Lilien három egyéni bajnokságot is nyert: egyéni összetettben, ugrásban és gerendán sem talált legyőzőre, míg Zimoványi Luca korláton lett országos bajnok.

Ezüstérmekből sem volt hiány, ugyanis Fekete Adél egyéni összetettben és korláton, Zimoványi Luca ugrásban, míg Bagdányi Lili talajon zárt a második helyen. Emellett szép számmal szereztünk bronzérmet is: Fekete Adél ugrásban és talajon, Zimoványi Luca egyéni összetettben és talajon, Bagdány Lilien korláton, Németh Petra Szonja pedig ugrásban lett harmadik.

A Ferencváros így 15 dobogós helyezést szerzett a 65 fős országos bajnoki mezőnyben, mellyel messze túlszárnyalta tavalyi teljesítményét, amikor hét érmes helynek örülhetett (három arany, két ezüst, két bronz).

A szombati versenynap után vasárnap a legkisebbek kerültek reflektorfénybe az Országos Csapatbajnokság zárófordulójában. Az FTC csapata a 7-8 évesek korosztályában végig kiegyensúlyozottan versenyzett, így sikerült megőriznie az első helyet, így országos bajnoki címet ünnepelhetett.

Az egyel fiatalabb, a 6-7 éves korosztály is szépen versenyzett, mely a második helyet szerezte meg a csapatbajnokságon.

Cikkajánló

Három győzelem és több érem Győrből

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték a férfi tornászok legnagyobb hagyományokkal bíró versenyét.

Bronzérmes a Ferencváros a szuper csapatbajnokságon

Az FTC-Telekom férfi tornaszakosztálya a tavaszi első forduló után ismét harmadik lett a csb-n.

Két fradistával lett első a magyar csapat Brnoban

Ujvári Benedek és Varga Botond jól versenyezve segítette a magyar csapatot.

Leány Elit Utánpótlás CSB: jó szereplés 3 korosztályban

A hétvégén rendezték a Leány Elit Utánpótlás CSB 3. fordulóját, három korosztályban versenyeztek tornászaink.

Fiú torna: kiváló szereplés minden korosztályban

Fiatal tornászaink az ünnepi hétvégén is versenyeztek.

Eredményes idénynyitó Dunaújvárosban

Az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián is gratulált az FTC versenyzőinek.

Az FTC csapata aranyérmes lett az Albert Kupán

Az FTC-Telekom fiatal tornászai összesen nyolc éremmel zárták a Fradi hagyományos őszi versenyét.

Sikeresen túl van a műtéten Balázs Krisztián

Az FTC-Telekom tornászára néhány hét kihagyás vár, így nem lehet ott a Japánban rendezendő világbajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most