2021. november 15.
Hat bajnoki címet szereztek tornászaink a hétvégén
A hat bajnoki cím mellett négy ezüstéremet és hat bronzérmet szereztünk a hétvégi csapatbajnokságon.

November 13-án, szombaton rendezték meg a Leány Elit Utánpótlás Egyéni és Országos Csapatbajnokság negyedik, egyben utolsó fordulóját. A hétvégi megmérettetésen az FTC tornászai három korosztályban képviseltették magukat.

Serdülő I. korosztályban Szlifka Lilien egyéni indulóként versenyzett, akinek felkészülését kisebb lábsérülés hátráltatta, de ettől függetlenül is szép és magas pontszámokat érő gyakorlattal képviselte klubunk női torna szakosztályát. A négy forduló összesített eredményeként egyéni összetettben a 14. helyen végzett.

Gyermek haladó korosztályban a Nagy Petra Loretta, Csuka Gréta és Hosnyánszky Petra alkotta csapatunk a pontszerző negyedik helyen zárta az éves versenysorozatot. Egyéni összetettben Hosnyánszky Petra a hatodik, míg ugráson és gerendán egyaránt negyedikként végzett, míg talajon a hetedik helyet szerezte meg.

Az Elit Gyermek Kezdő korosztályban lányaink elképesztő teljesítményt nyújtottak, ugyanis a csapatverseny mind a négy fordulójában az élen végeztek, így 27 pontos előnnyel lettek bajnokok. Bagdány Lilien három egyéni bajnokságot is nyert: egyéni összetettben, ugrásban és gerendán sem talált legyőzőre, míg Zimoványi Luca korláton lett országos bajnok.

Ezüstérmekből sem volt hiány, ugyanis Fekete Adél egyéni összetettben és korláton, Zimoványi Luca ugrásban, míg Bagdányi Lili talajon zárt a második helyen. Emellett szép számmal szereztünk bronzérmet is: Fekete Adél ugrásban és talajon, Zimoványi Luca egyéni összetettben és talajon, Bagdány Lilien korláton, Németh Petra Szonja pedig ugrásban lett harmadik.

A Ferencváros így 15 dobogós helyezést szerzett a 65 fős országos bajnoki mezőnyben, mellyel messze túlszárnyalta tavalyi teljesítményét, amikor hét érmes helynek örülhetett (három arany, két ezüst, két bronz).

A szombati versenynap után vasárnap a legkisebbek kerültek reflektorfénybe az Országos Csapatbajnokság zárófordulójában. Az FTC csapata a 7-8 évesek korosztályában végig kiegyensúlyozottan versenyzett, így sikerült megőriznie az első helyet, így országos bajnoki címet ünnepelhetett.

Az egyel fiatalabb, a 6-7 éves korosztály is szépen versenyzett, mely a második helyet szerezte meg a csapatbajnokságon.

Cikkajánló

Újabb aranyérmek a Csapatbajnokságon

Az FTC-Telekom férfi tornászai egyéniben és csapatban is remekeltek a CSB 3. fordulójában.

Világbajnoki és Eb-indulókkal zajlott a 18. Fradi Kupa

Az Elek Gyula Arénában rendezett versenyen remek gyakorlatokat láthattak a kilátogatók – VIDEÓ!

Csapatban és egyéniben is jól szerepeltek tornászaink

Zámbori Zala a döntőben javítani tudott korábbi eredményén, így 4. lett a Gymnasiadén.

Kiváló szereplés a Budapest Bajnokságon

A Fradi férfi torna szakosztályának ifjú tehetségei kitettek magukért a fontos hétvégi versenyen.

Egyéniben és csapatban is tarolt az FTC

Női tornászaink a gyermek haladók korosztályában kibérelték a dobogót a hétvégi Csapatbajnokságon.

Két döntő Berlinben, aranyérmek Budapesten

Az FTC két tornásza nemzetközi versenyeken indult, míg itthon korosztályos Csapatbajnokságot rendeztek.

Sikerrel vette a válogatót három fiatal tornászunk

Zámbori Zala és Ujvári Benedek csapattagként, Girus Kornél tartalékként utazhat Párizsba.

Remekül kezdték az évet ifistáink

A 2022-es idény első versenyén rögtön dobogóra állhatott Zámbori Zala.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most