2022. július 25.
Remek eredmények után indul a felkészülés
Eredményes időszakot tudhat maga mögött az FTC életében 31 éve jelen lévő akrobatikus torna szakosztály.

Eredményes időszakot tudhat maga mögött az FTC életében 31 éve jelen lévő aktobatikus torna szakosztály, amelynél a nyár végén újrakezdődik a munka. Az alapító szakosztályvezetővel, Deák Katalinnal vettük végig, hogy mi történt a mögöttünk hagyott versenyszezonban.

- Az Akrobatikus torna szakág a nemzetközi trendet követve covid-időszak után módosítást hajtott végre a versenyszabályzatában, ennek megfelelően általában januártól júniusig tart a versenyidőszak és az év második fele pedig a felkészülésé: ilyenkor zajlik az új elemek tanulása, illetve ahol indokolt, ott a korosztály váltás is. Ha tavaszi és őszi évad lenne, lelassulna az új elemek tanulási folyamata, nem lenne elég idő elsajátítani az újdonságokat – kezdte Deák Katalin. 2021-ben a vírus miatt elmaradt versenyekkel együtt összesűrűsödött a versenynaptár, így tavaly világ- és Európa-bajnokságra is sor került. - A tavaly őszi versenyszezonra sikerült olyan jól felkészíteni az egységeinket, hogy az Eb-n vegyes párosban 7. helyen zárt Király Jázmin, ami magyar szinten nagyon jó helyezésnek számít.

Az idei Világbajnokságot Bakuban rendezték 25 ország képviseletével, ahol a magyar válogatott keret tagjaként a Ferencvárosi Torna Clubot Molnár Jázmin és Paunoch Izabella 12-18 éves korosztályos női páros egység, valamint edzőjük Bertha Zsolt képviselte. A női párosunk a magyar delegáció legeredményesebb egységeként nagy örömünkre a 14. helyen végezett. Áprilisban a Flandria Kupán szerepeltek az FTC akrobatikus tornászai, ahol felnőtt vegyes párosban Király Jázmin, valamint 12-18 éves korosztályba a női páros Molnár Jázmin és Paunoch Izabella a 4. helyen végzett és női hármas egységben Buzási Éva, Horváth Éva, Vadász Virág gyűjtött fontos tapasztalatokat a későbbi versenyekre. A hazai klubversenyek közül számunkra a legfontosabb a Fradi Kupa, amely immáron 18. alkalommal került megrendezésre az Elek Gyula Arénában, ahol közel 200 akrobatikus tornász vett részt a gyermekektől egészen a felnőtt korosztályig.

Így jutottunk el a szezonzáró Magyar Bajnokságig, ahova a hazai, valamint nemzetközi versenyeken elért eredményekkel lehetett kvalifikálni. A Fradi kiválóságai itt is remekeltek, vegyes párosban Király Jázmin Balance ATC-s párjával, a 12-18 éves korosztályban Molnár Jázmin és Paunoch Izabella női páros, valamint  Bodnár Lilla, Nádasi Szaffi, Radvánszki Réka összeállítású 11-16 éves korosztályú ferencvárosi trió a legjobbnak bizonyult és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az ifjúsági hármasoknál a Mosonyi Dorka, Sándor Zita, Schneider Lara trió révén egy ezüst-, a 12-18 éves hármasoknál a Buzási Éva, Horváth Éva, Vadász Virág összeállítású csapatnak köszönhetően egy bronzéremmel gazdagodott az éremgyűjtemény. Felnőtt versenyzőnk mellett az utánpótlás is kitett magáért.

A szünidő beköszöntével sportolóink pihenőre vonulhattak – a kisebbeknek több, a nagyobbak kevesebb szünet következett. A nyár végéhez közeledvén azonban mindenki számára újrakezdődik a munka, amely megalapozhatja a következő évad sikereit.

Cikkajánló

Nem jött össze Riminiben az olimpiai kvalifikáció

Balázs Krisztián nyújton érte el a legjobb eredményét az Eb-n, ezen a szeren 14. lett.

Sikeres szereplés a torna Világkupán

Závory Szilárd a VK döntőjében szerepelhetett.

Antalyában remekelt tornászunk

Závory Szilárd a Challenge Világkupa törökországi versenyén, gyűrűn szerzett ötödik helyet.

Két bronzérem férfi tornászaink hétvégi mérlege

Ifi-kadet összeállításunk csapatban, Péli Dominik egyéniben végzett a harmadik helyen.

Balázs Krisztiánnal negyedik a tornacsapat Antalyában

A magyar válogatott öt csapatból zárt negyedikként a törökországi nemzetközi férfi csapatversenyen.

Székely Zója magyar bajnok!

Klubunk tornásza felemáskorláton diadalmaskodott, de gerendán és ugrásban is remekül szerepelt.

Két FTC-ezüstérem a női torna Szuper CSB-n

Versenyzőink csapatban és egyéniben is a második helyen végeztek.

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin