2022. július 25.
Remek eredmények után indul a felkészülés
Eredményes időszakot tudhat maga mögött az FTC életében 31 éve jelen lévő akrobatikus torna szakosztály.

Eredményes időszakot tudhat maga mögött az FTC életében 31 éve jelen lévő aktobatikus torna szakosztály, amelynél a nyár végén újrakezdődik a munka. Az alapító szakosztályvezetővel, Deák Katalinnal vettük végig, hogy mi történt a mögöttünk hagyott versenyszezonban.

- Az Akrobatikus torna szakág a nemzetközi trendet követve covid-időszak után módosítást hajtott végre a versenyszabályzatában, ennek megfelelően általában januártól júniusig tart a versenyidőszak és az év második fele pedig a felkészülésé: ilyenkor zajlik az új elemek tanulása, illetve ahol indokolt, ott a korosztály váltás is. Ha tavaszi és őszi évad lenne, lelassulna az új elemek tanulási folyamata, nem lenne elég idő elsajátítani az újdonságokat – kezdte Deák Katalin. 2021-ben a vírus miatt elmaradt versenyekkel együtt összesűrűsödött a versenynaptár, így tavaly világ- és Európa-bajnokságra is sor került. - A tavaly őszi versenyszezonra sikerült olyan jól felkészíteni az egységeinket, hogy az Eb-n vegyes párosban 7. helyen zárt Király Jázmin, ami magyar szinten nagyon jó helyezésnek számít.

Az idei Világbajnokságot Bakuban rendezték 25 ország képviseletével, ahol a magyar válogatott keret tagjaként a Ferencvárosi Torna Clubot Molnár Jázmin és Paunoch Izabella 12-18 éves korosztályos női páros egység, valamint edzőjük Bertha Zsolt képviselte. A női párosunk a magyar delegáció legeredményesebb egységeként nagy örömünkre a 14. helyen végezett. Áprilisban a Flandria Kupán szerepeltek az FTC akrobatikus tornászai, ahol felnőtt vegyes párosban Király Jázmin, valamint 12-18 éves korosztályba a női páros Molnár Jázmin és Paunoch Izabella a 4. helyen végzett és női hármas egységben Buzási Éva, Horváth Éva, Vadász Virág gyűjtött fontos tapasztalatokat a későbbi versenyekre. A hazai klubversenyek közül számunkra a legfontosabb a Fradi Kupa, amely immáron 18. alkalommal került megrendezésre az Elek Gyula Arénában, ahol közel 200 akrobatikus tornász vett részt a gyermekektől egészen a felnőtt korosztályig.

Így jutottunk el a szezonzáró Magyar Bajnokságig, ahova a hazai, valamint nemzetközi versenyeken elért eredményekkel lehetett kvalifikálni. A Fradi kiválóságai itt is remekeltek, vegyes párosban Király Jázmin Balance ATC-s párjával, a 12-18 éves korosztályban Molnár Jázmin és Paunoch Izabella női páros, valamint  Bodnár Lilla, Nádasi Szaffi, Radvánszki Réka összeállítású 11-16 éves korosztályú ferencvárosi trió a legjobbnak bizonyult és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az ifjúsági hármasoknál a Mosonyi Dorka, Sándor Zita, Schneider Lara trió révén egy ezüst-, a 12-18 éves hármasoknál a Buzási Éva, Horváth Éva, Vadász Virág összeállítású csapatnak köszönhetően egy bronzéremmel gazdagodott az éremgyűjtemény. Felnőtt versenyzőnk mellett az utánpótlás is kitett magáért.

A szünidő beköszöntével sportolóink pihenőre vonulhattak – a kisebbeknek több, a nagyobbak kevesebb szünet következett. A nyár végéhez közeledvén azonban mindenki számára újrakezdődik a munka, amely megalapozhatja a következő évad sikereit.

Cikkajánló

Hivatalosan is véget ért a tornaidény

A szezon az utánpótlás-korosztályok felmérésével zárult.

Remek eredmények az év utolsó versenyén

Zámbori Zala újabb két aranyérmet szerzett a tornászok Mesterfokú Bajnokságán.

Zámbori Zala győzelmével indult a szezonzáró

Az FTC-Telekom tornásza izgatottan várja a vasárnapi folytatást.

Csapatban harmadik lett az FTC két fiatalja

Péli Dominik és Szontagh Álmos képviselte az FTC-Telekom tornaszakosztályát a csehországi emlékversenyen.

Szépen csillogó országos bajnoki érmek

Női torna szakosztályunk versenyzői régen látott remek eredményeket értek el a hétvégi versenyen.

Eredményes csehországi torna

Zámbori Zala és Nagy Márk képviselte az FTC-Telekom fiú tornaszakosztályát az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Az első randi, sebességmámor és egy különös póló

Sorozatunk legújabb részében sikeres tornászunk, Balázs Kriszitán és edzője, Nagy Zoltán következik.

Fiatal tornászaink aktív hétvégéje

Budapesten több versenyt is rendeztek szombaton és vasárnap.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin