2020. december 9.
Sporttörténelmi siker az Eb-n két fradistával!
Férfi junior tornász-válogatottunk Balázs Krisztiánnal és Kovács Mártonnal Eb-ezüstérmes lett.

December 9. és 12. között a törökországi Mersinben rendezik meg a felnőtt és junior tornászok Európa-bajnokságát. Az utánpótlás korosztályban két ferencvárosi versenyzőért, Balázs Krisztiánért (a képen balról a harmadik) és Kovács Mártonért (a képen balról az ötödik) szurkolhatunk.

A szerdai selejtezőben megszerzett összesített pontszámokból hirdettek csapateredményt, amely során a Balázs Krisztián, Kovács Márton, Dobrovitz Ádám, Závory Szilárd és Molnár Botond összeállítású magyar válogatott 232.494 pont szerezve második helyen végzett Ukrajna mögött, ezzel pedig sporttörténelmi sikert ért el, hiszen korábban még soha sem szerepelt ilyen jól a magyar csapat.

A selejtezők eredményei alapján ifjúsági olimpiai bajnokunk, Balázs Krisztián az egyéni összetett fináléja mellett szintén döntős lett gyűrűn, lólengésben, korláton és nyújtón. Bizakodásra ad okot, hogy junior világbajnoki bronzérmesünk utóbbi két szeren a második, illetve az első helyen jutott be a fináléba.

A juniorok számára az egyéni összetett döntővel folytatódik a kontinensviadal, amelyet december 11-én, pénteken tartanak, helyi idő szerint 12:00-14:50 között. A szerenkénti finálékat pedig december 13-án 10:00-12:30 között rendezik meg.

(Fotó: UEG)

„Szóhoz sem jutok, sok mindenre készültem, de erre nem” – kezdte Balázs Krisztián a Magyar Torna Szövetségnek adott értékelésében. „Nagyon örülök az ezüstéremnek. Nagyon sokat számított, hogy az elmúlt másfél hónapban együtt edzőtáboroztunk Tatán, rengeteget dolgoztunk, ma pedig mindenki összeszedetten tudta bemutatni azt, amit tud. Nagy az összhang közöttünk, szerintem ez az eddigi legjobb junior csapat. Boldog vagyok az egyéni teljesítményem és a finálék miatt is. Ünneplés most este biztos nem lesz, hiszen a neheze most jön igazán, az egyéni összetett és a szerenkénti finálékkal” – tette hozzá ifjúsági olimpiai bajnokunk.

„Egyáltalán nem számítottam ekkora sikerre, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Sajnálom, hogy nem tudtam százszázalékos gyakorlatokat bemutatni, főleg azt, hogy leestem a lóról, de így is nagyon örülök ennek az éremnek” – mondta Kovács Márton.

Cikkajánló

Nem jött össze Riminiben az olimpiai kvalifikáció

Balázs Krisztián nyújton érte el a legjobb eredményét az Eb-n, ezen a szeren 14. lett.

Sikeres szereplés a torna Világkupán

Závory Szilárd a VK döntőjében szerepelhetett.

Antalyában remekelt tornászunk

Závory Szilárd a Challenge Világkupa törökországi versenyén, gyűrűn szerzett ötödik helyet.

Két bronzérem férfi tornászaink hétvégi mérlege

Ifi-kadet összeállításunk csapatban, Péli Dominik egyéniben végzett a harmadik helyen.

Balázs Krisztiánnal negyedik a tornacsapat Antalyában

A magyar válogatott öt csapatból zárt negyedikként a törökországi nemzetközi férfi csapatversenyen.

Székely Zója magyar bajnok!

Klubunk tornásza felemáskorláton diadalmaskodott, de gerendán és ugrásban is remekül szerepelt.

Két FTC-ezüstérem a női torna Szuper CSB-n

Versenyzőink csapatban és egyéniben is a második helyen végeztek.

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin