2020. december 3.
Torna EB: két fradista a juniorok utazó keretében
Kihirdették a mersini torna Eb-re utazó férfi junior csapat névsorát és programját.

Megvan a mersini torna Európa-bajnokságra utazó junior csapat névsora és programja, az Eb-csapatot az ifjúsági olimpiai bajnok, junior világbajnoki bronzérmes ferencvárosi Balázs Krisztián, a szintén fradista Kovács Márton, a KSI-s Dobrovitz Ádám és Závory Szilárd, valamint a győri Molnár Botond alkotja. A harmadik fradista tornász, Hajdu Tas lesz az itthon maradó tartalék.

Puskás Jenő, az FTC-Telekom szakosztályvezetője, egyben utánpótlás szövetségi kapitány a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának úgy nyilatkozott, az együttes felkészülésében akadtak nehézségek, például hogy Bátori Szabolcs majd a felnőttekkel versenyez, illetve hogy két junior tornász szülei nem írták alá a hozzájáruló nyilatkozatot a kontinensviadalra történő kiutazás kapcsán. A magyar delegációból mindenki önkéntes nyilatkozatot töltött ki részvételi szándékával kapcsolatban, és a 18 év alattiaknál természetesen szülői hozzájárulást is szükségeltetett.

A junior csapat kiutazása teljes mértékben megegyezik a felnőttekével, tehát december 5-én 9:20-kor indulnak repülővel Budapestről, Isztambulon át Adana városáig. Ott a szervezők által biztosított buszra szállnak a mieink, és egyórás utat tesznek meg a kontinensviadalnak otthont adó Mersinig.

A junioroknál a selejtező szintén az 5-4-3 szisztéma alapján zajlik (5 versenyzőből 4 mehet a szerekre, amelyekből 3 legjobb számít), ennek végén hirdetnek csapateredményt, és az itt elért eredmények alapján lehet bekerülni a 8 fős szerenkénti finálékba és az egyéni összetett döntőbe egyaránt. Ez utóbbi 24 fős, mindkét esetben országonként 2 fő kvalifikálhat a legjobbak közé.

A szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a mieink a 2. csoportban lépnek a szerekhez, és lólengéssel kezdenek, ezeket a körülményeket próbálják reprodukálni itthon is: abban az időben és olyan szersorrenddel készülnek, ahogy majd Mersinben mutatkoznak be. A szerekkel kapcsolatban a helyszínen, a pódiumedzés után dől el, ki, hol indul.

A törökországi Eb-n a ritmikus gimnasztika kontinensviadalhoz hasonlóan a junioroknál és a felnőtteknél is nagyon szigorú szabályok vannak érvényben a pandémia miatt, így a résztvevő tornászoknak és a delegáció valamennyi tagjának egy legkésőbb 72 órán belül produkált negatív PCR-teszteredménnyel kell megérkeznie a verseny helyszínére, ahol újabb teszt vár rájuk. Ha bárki pozitív eredményt produkál, egy - a szervezők által biztosított- kiürített kollégiumban kerül elkülönítésre.

- Előzetes elvárásaink nincsenek, nem tudjuk még, milyen mezőny verődik össze a kontinensviadalon. Szeretnénk, ha fiúk a tudásukhoz mérten versenyeznének, azt gondolom, ez a legfontosabb. A csapatnál bízunk abban, hogy a 8. hely környékén végzünk. Egyéniben Balázs Krisztián korlát- és nyújtógyakorlata mindenképpen bizakodásra adhat okot, de említhetném Závory Szilárd talaját vagy Kovács Márton lólengését. Tőlük fináléközeli eredményben reménykedünk – nyilatkozta Puskás Jenő szövetségi kapitány a MATSZ sajtócsapatának.

Részletes program, helyi idő szerint:
December 5. – Indulás 9.20, Liszt Ferenc repülőtér
December 7. - Pódium edzés (junior) 10:30-19:00 (magyarok 13.30-16.00, 2. csoport)
December 9. -  Selejtezők (junior) 10:00-20:45 (magyarok 14.00-16.45, 2. csoport)
December 11. - Egyéni összetett döntő (junior) 12:00-14:50
December 13. - Szerenkénti döntő (junior) 10:00-12:30
December 14. – Érkezés: 19.25, Liszt Ferenc repülőtér

Cikkajánló

Remek eredmények az év utolsó versenyén

Zámbori Zala újabb két aranyérmet szerzett a tornászok Mesterfokú Bajnokságán.

Zámbori Zala győzelmével indult a szezonzáró

Az FTC-Telekom tornásza izgatottan várja a vasárnapi folytatást.

Csapatban harmadik lett az FTC két fiatalja

Péli Dominik és Szontagh Álmos képviselte az FTC-Telekom tornaszakosztályát a csehországi emlékversenyen.

Szépen csillogó országos bajnoki érmek

Női torna szakosztályunk versenyzői régen látott remek eredményeket értek el a hétvégi versenyen.

Eredményes csehországi torna

Zámbori Zala és Nagy Márk képviselte az FTC-Telekom fiú tornaszakosztályát az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Az első randi, sebességmámor és egy különös póló

Sorozatunk legújabb részében sikeres tornászunk, Balázs Kriszitán és edzője, Nagy Zoltán következik.

Fiatal tornászaink aktív hétvégéje

Budapesten több versenyt is rendeztek szombaton és vasárnap.

Tornászunk remekül szerepelt első felnőtt vb-döntőjében

Balázs Krisztián az összetett döntőben a 15. helyet szerezte meg.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin