2020. december 3.
Torna EB: két fradista a juniorok utazó keretében
Kihirdették a mersini torna Eb-re utazó férfi junior csapat névsorát és programját.

Megvan a mersini torna Európa-bajnokságra utazó junior csapat névsora és programja, az Eb-csapatot az ifjúsági olimpiai bajnok, junior világbajnoki bronzérmes ferencvárosi Balázs Krisztián, a szintén fradista Kovács Márton, a KSI-s Dobrovitz Ádám és Závory Szilárd, valamint a győri Molnár Botond alkotja. A harmadik fradista tornász, Hajdu Tas lesz az itthon maradó tartalék.

Puskás Jenő, az FTC-Telekom szakosztályvezetője, egyben utánpótlás szövetségi kapitány a Magyar Torna Szövetség sajtócsapatának úgy nyilatkozott, az együttes felkészülésében akadtak nehézségek, például hogy Bátori Szabolcs majd a felnőttekkel versenyez, illetve hogy két junior tornász szülei nem írták alá a hozzájáruló nyilatkozatot a kontinensviadalra történő kiutazás kapcsán. A magyar delegációból mindenki önkéntes nyilatkozatot töltött ki részvételi szándékával kapcsolatban, és a 18 év alattiaknál természetesen szülői hozzájárulást is szükségeltetett.

A junior csapat kiutazása teljes mértékben megegyezik a felnőttekével, tehát december 5-én 9:20-kor indulnak repülővel Budapestről, Isztambulon át Adana városáig. Ott a szervezők által biztosított buszra szállnak a mieink, és egyórás utat tesznek meg a kontinensviadalnak otthont adó Mersinig.

A junioroknál a selejtező szintén az 5-4-3 szisztéma alapján zajlik (5 versenyzőből 4 mehet a szerekre, amelyekből 3 legjobb számít), ennek végén hirdetnek csapateredményt, és az itt elért eredmények alapján lehet bekerülni a 8 fős szerenkénti finálékba és az egyéni összetett döntőbe egyaránt. Ez utóbbi 24 fős, mindkét esetben országonként 2 fő kvalifikálhat a legjobbak közé.

A szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a mieink a 2. csoportban lépnek a szerekhez, és lólengéssel kezdenek, ezeket a körülményeket próbálják reprodukálni itthon is: abban az időben és olyan szersorrenddel készülnek, ahogy majd Mersinben mutatkoznak be. A szerekkel kapcsolatban a helyszínen, a pódiumedzés után dől el, ki, hol indul.

A törökországi Eb-n a ritmikus gimnasztika kontinensviadalhoz hasonlóan a junioroknál és a felnőtteknél is nagyon szigorú szabályok vannak érvényben a pandémia miatt, így a résztvevő tornászoknak és a delegáció valamennyi tagjának egy legkésőbb 72 órán belül produkált negatív PCR-teszteredménnyel kell megérkeznie a verseny helyszínére, ahol újabb teszt vár rájuk. Ha bárki pozitív eredményt produkál, egy - a szervezők által biztosított- kiürített kollégiumban kerül elkülönítésre.

- Előzetes elvárásaink nincsenek, nem tudjuk még, milyen mezőny verődik össze a kontinensviadalon. Szeretnénk, ha fiúk a tudásukhoz mérten versenyeznének, azt gondolom, ez a legfontosabb. A csapatnál bízunk abban, hogy a 8. hely környékén végzünk. Egyéniben Balázs Krisztián korlát- és nyújtógyakorlata mindenképpen bizakodásra adhat okot, de említhetném Závory Szilárd talaját vagy Kovács Márton lólengését. Tőlük fináléközeli eredményben reménykedünk – nyilatkozta Puskás Jenő szövetségi kapitány a MATSZ sajtócsapatának.

Részletes program, helyi idő szerint:
December 5. – Indulás 9.20, Liszt Ferenc repülőtér
December 7. - Pódium edzés (junior) 10:30-19:00 (magyarok 13.30-16.00, 2. csoport)
December 9. -  Selejtezők (junior) 10:00-20:45 (magyarok 14.00-16.45, 2. csoport)
December 11. - Egyéni összetett döntő (junior) 12:00-14:50
December 13. - Szerenkénti döntő (junior) 10:00-12:30
December 14. – Érkezés: 19.25, Liszt Ferenc repülőtér

Cikkajánló

Elképesztő eredmény: Balázs Krisztián Eb-döntős!

Ifjúsági olimpiai bajnok tornászunk élete első felnőtt Európa-bajnokságán nyújtón remekelt.

Balázs Krisztián örömteli híre az Eb főpróbája után

Az FTC-Telekom magyar bajnok tornásza, Balázs Krisztián az eddigi Eb-élményeiről is mesélt.

Kisebb mezőny, de remek eredmények a Szerbajnokságon

Férfi torna szakosztályunk több érmes helyezésnek is örülhetett a hétvégi ifi és kadet Szerbajnokságon.

Az olimpiai kvalifikáció a tét a torna Eb-n

Balázs Krisztián is versenyben lesz az ötkarikás kvótáért a jövő heti bázeli kontinensviadalon.

Sikeres szereplés az utánpótlás elit bajnokságokon

Nagy sikerrel szerepeltek tornászlányaink az utánpótlás elit csapatbajnokságok első fordulójában.

Végre hivatalos! Balázs Krisztián is indul az Eb-n!

Ifjúsági olimpiai bajnok tornászunk élete első felnőtt Európa-bajnokságára készülhet.

Fradista tarolás: négy korosztály, négy aranyérem

Az FTC-Telekom férfi torna szakosztályának fiataljai verhetetlenek voltak a hétvégi Csapatbajnokságon.

Balázs Krisztián: Örülök, hogy elsőre meglett az arany”

Junior Európa-bajnok tornászunkban ugyanakkor az apróbb hibái miatt maradt hiányérzet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most