2020. október 26.
Újra verseny a lányoknál is: fényes Fradi-sikerek!
Az FTC női tornászai tavalyi bajnoki címüket követően hosszú idő után versenyezhettek ismét.

Több szempontból is különleges volt az FTC versenyzői számára a hétvégi Leány Utánpótlás Csapatbajnokság első fordulója, amely Gyermek Haladó Előírt Országos Bajnokság, Gyermek Kezdő Budapest-Vidék Bajnokság, valamint Serdülő I.o. Előírt Országos Bajnokság is volt egyben. Egyrészt a koronavírus-járvány miatt jelentősen átalakult naptárban hosszú idő után először mutathatták meg magukat a női tornászok versenykörülmények között, másrészt csapatunk négy tagja is tavaly még egy korosztállyal fiatalabbak között versenyzett. Ennek ellenére az új helyzetben is szépen sikerült az új gyakorlatok bemutatása, a mieink ezúttal is kiválóan tornáztak!

Bár a versenyt a tornászok és edzőik nagy örömére meg lehetett rendezni, nem vehettek részt rajta nézők, és a gyakorlatot bemutató versenyzőkön kívül kötelező volt a maszkviselés. Ezek a körülmények még emlékezetesebbé és különlegesebbé tették a hétvégét a fiatal tornászok számára.

Az elit Kezdő Gyermek Budapest Csapatbajnokságot fölényesen, több mint tíz ponttal nyerte meg a Ferencváros a második helyezett UTE előtt! A csapat tagjai: Nagy Petra Loretta, Bagdány Lilien, Zimoványi Luca, Fekete Adél (edzőik: Bathó Márta és Ördög Szabolcs), Simon Boglárka (edzői Botár Katalin és Kiss Gergely).

Az egyéni versenyben ezúttal csak összetett eredményt hirdettek, amelyben taroltak a fradisták: az első öt helyen a mi öt lányunk végzett! Nagy Petra Loretta lett az összetett bajnok, mellette Bagdány Lilien és Zimoványi Luca állhatott dobogóra, mögöttük következett az élete első versenyét teljesítő Fekete Adél, valamint Simon Boglárka. A mezőny legmagasabb pontszámát Nagy Petra Loretta érdemelte ki talajgyakorlatával, amelyre 9,6 kiviteli pontot kapott!

Külön öröm, hogy az országos bajnokságban indult tizenegy csapat közül is a Ferencváros lett a legjobb, amely így megelőzte a budapestieken túl a vidéki csapatokat is! Az országos csapatbajnoki cím sorsa a következő forduló után dől el, de jó esélyekkel várhatják a mieink azt a versenyt.

Az elit haladó kategóriában előírt országos csapatbajnokságot és egyéni összetett versenyt rendeztek. Sajnos ezúttal nem tudtunk csapattal indulni, két lányunk hiányzása miatt. Harmadik versenyzőnk, Sándor Natália azonban kitett magáért: az előírt OB egyéni összetett versenyében bronzérmet szerzett.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

Cikkajánló

Lélegzetelállító gyakorlatok a tornacsarnokból!

Ifi olimpiai bajnok, junior EB-győztes tornászunk megmutatta, mivel készül első felnőtt idényére – VIDEÓ!

A szurkolók döntöttek! EZ lett 2020 Fradi-pillanata!

Elképesztő izgalmak után hirdethetjük ki, hogy melyik Fradi-siker nyert a 10+1 jelölt közül.

Tornászaink az év locsolkodását mutatták be – VIDEÓ!

Ez történt szakosztályainkkal idén áprilisban, májusban és júniusban - VIDEÓK!

Eb-győztesünk hazatért, de erre még ő sem számított!

Az FTC-Telekom tornásza, Balázs Krisztián megható fogadtatásban részesült Eb-aranya után - VIDEÓ!

Hat bajnoki címet nyertek a ferencvárosi tornászok

Női tornászaink összesen 12 érmet, köztük, hat aranyat, illetve három-három ezüstöt és bronzot nyertek.

Szenzáció: Balázs Krisztián junior Európa-bajnok!

Az FTC-Telekom kiválósága nyújtón győzött a mersini Európa-bajnokság szerenkénti döntőiben.

Balázs Krisztián történelmi sikere: bronzérem az Eb-n!

Az FTC-Telekom tornásza fantasztikus teljesítménnyel bronzérmes lett az egyéni összetett döntőjében.

Sporttörténelmi siker az Eb-n két fradistával!

Férfi junior tornász-válogatottunk Balázs Krisztiánnal és Kovács Mártonnal Eb-ezüstérmes lett.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most