2020. október 26.
Újra verseny a lányoknál is: fényes Fradi-sikerek!
Az FTC női tornászai tavalyi bajnoki címüket követően hosszú idő után versenyezhettek ismét.

Több szempontból is különleges volt az FTC versenyzői számára a hétvégi Leány Utánpótlás Csapatbajnokság első fordulója, amely Gyermek Haladó Előírt Országos Bajnokság, Gyermek Kezdő Budapest-Vidék Bajnokság, valamint Serdülő I.o. Előírt Országos Bajnokság is volt egyben. Egyrészt a koronavírus-járvány miatt jelentősen átalakult naptárban hosszú idő után először mutathatták meg magukat a női tornászok versenykörülmények között, másrészt csapatunk négy tagja is tavaly még egy korosztállyal fiatalabbak között versenyzett. Ennek ellenére az új helyzetben is szépen sikerült az új gyakorlatok bemutatása, a mieink ezúttal is kiválóan tornáztak!

Bár a versenyt a tornászok és edzőik nagy örömére meg lehetett rendezni, nem vehettek részt rajta nézők, és a gyakorlatot bemutató versenyzőkön kívül kötelező volt a maszkviselés. Ezek a körülmények még emlékezetesebbé és különlegesebbé tették a hétvégét a fiatal tornászok számára.

Az elit Kezdő Gyermek Budapest Csapatbajnokságot fölényesen, több mint tíz ponttal nyerte meg a Ferencváros a második helyezett UTE előtt! A csapat tagjai: Nagy Petra Loretta, Bagdány Lilien, Zimoványi Luca, Fekete Adél (edzőik: Bathó Márta és Ördög Szabolcs), Simon Boglárka (edzői Botár Katalin és Kiss Gergely).

Az egyéni versenyben ezúttal csak összetett eredményt hirdettek, amelyben taroltak a fradisták: az első öt helyen a mi öt lányunk végzett! Nagy Petra Loretta lett az összetett bajnok, mellette Bagdány Lilien és Zimoványi Luca állhatott dobogóra, mögöttük következett az élete első versenyét teljesítő Fekete Adél, valamint Simon Boglárka. A mezőny legmagasabb pontszámát Nagy Petra Loretta érdemelte ki talajgyakorlatával, amelyre 9,6 kiviteli pontot kapott!

Külön öröm, hogy az országos bajnokságban indult tizenegy csapat közül is a Ferencváros lett a legjobb, amely így megelőzte a budapestieken túl a vidéki csapatokat is! Az országos csapatbajnoki cím sorsa a következő forduló után dől el, de jó esélyekkel várhatják a mieink azt a versenyt.

Az elit haladó kategóriában előírt országos csapatbajnokságot és egyéni összetett versenyt rendeztek. Sajnos ezúttal nem tudtunk csapattal indulni, két lányunk hiányzása miatt. Harmadik versenyzőnk, Sándor Natália azonban kitett magáért: az előírt OB egyéni összetett versenyében bronzérmet szerzett.

Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek!

Cikkajánló

Sikeres szereplés a torna Világkupán

Závory Szilárd a VK döntőjében szerepelhetett.

Antalyában remekelt tornászunk

Závory Szilárd a Challenge Világkupa törökországi versenyén, gyűrűn szerzett ötödik helyet.

Két bronzérem férfi tornászaink hétvégi mérlege

Ifi-kadet összeállításunk csapatban, Péli Dominik egyéniben végzett a harmadik helyen.

Balázs Krisztiánnal negyedik a tornacsapat Antalyában

A magyar válogatott öt csapatból zárt negyedikként a törökországi nemzetközi férfi csapatversenyen.

Székely Zója magyar bajnok!

Klubunk tornásza felemáskorláton diadalmaskodott, de gerendán és ugrásban is remekül szerepelt.

Két FTC-ezüstérem a női torna Szuper CSB-n

Versenyzőink csapatban és egyéniben is a második helyen végeztek.

Balázs Krisztián dupla az országos bajnokság döntőjében

Versenyzőnk korláton és nyújtón végzett az élen.

Torna: harmadik lett az FTC a szuper csapatbajnokságon

A szuper csb első fordulója mellett a férfi felnőtt ob egyéni összetett versenyét is megrendezték.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin