archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. július 10.
Az áldozatos munka
Az FTC triatlonosa, Berekméri Levente öt éve kezdett foglalkozni a sportággal, a hétvégén pedig már fantasztikus teljesítménnyel országos bajnok lett – INTERJÚ!

Mint arról ITT beszámoltunk, az FTC triatlonosa, Berekméri Levente nyerte a férfiak abszolút kategóriáját a 34. Vasi Vasember rövidtávú versenyén. A Fradi elitversenyzője az 1500 méteres úszást 18:54 perc, a mintegy 40 kilométeres kerékpározást 57:29 perc, míg a 10 kilométeres futást 37:20 perc alatt teljesítette, így a 1:55:30-as idejével 558 (!) induló közül lett aranyérmes.

- 558 induló közül elsőnek lenni. Még kimondva is libabőrös lesz tőle az ember.
- Hatalmas élmény volt, hiszen a verseny egyben országos bajnokság is volt és életemben először lettem abszolút magyar bajnok. Hozzáteszem, hogy öt éve márciusban kezdtem saját magamat edzeni. Először csak futottam, elindultam egy félmaratonon, most pedig itt vagyok, közel a legjobbakhoz magyar szinten.

- Végre kijött neked a lépés.
- Egyetértek! A korosztályomban gyakran voltam helyezett ezen a távon. A sprinttávokon nem szoktam annyira eredményes lenni, inkább ezek a hosszabb, nem bolyozós távok az erősségeim. Most Szombathelyen is minden összejött. Elég szeles pálya volt. A meleg szerencsére elkerült minket, cserébe nagyjából 27 km/h-s szelünk volt, ráadásul erősen szemből érkezett, így a kerékpározásnál az átlagos 45 km/h-s sebességünk 30-32-re csökkent. Az elég küzdelmesre sikerült, de a futásnál pedig jól jött, hogy nem volt meleg.

- Melyik volt a verseny legkeményebb szakasza?
- Az úszás. A rajt előtt néztem az indulók neveit, sokat közülük jól ismertem, de arra számítottam, hogy maximum csak egy-két ember lesz előttem, végül az ötödik helyen szálltam ki a vízből. A kerékpározás viszont nagyon erősre sikerült. A táv nem volt egészen 40 kilométer és bő két és fél perces előnyre tettem szert, ezt pedig a futás során könnyedén megtartottam.

- Milyen céljaid vannak a közeljövőben?
- Idén Magyarországon már csak egy sprinttávú versenyen indulok majd, de alapvetően inkább egy jó edzés céljából. Terveim szerint utána Ausztriában állok rajthoz egy rövid-, illetve középtávú viadalon. A következő triatlonos szezonban pedig folyamatosan rövid- és középtávú versenyeken indulok majd. Két éve vagyok a Fradi-család tagja és azt látom, érzem, hogy a klubban nagyon fejlődik a sportág és remélem, hogy még idén csatlakozik hozzánk több tehetséges triatlonos, akikkel megerősödve a következő évben a csapat országos bajnokságon is szép eredményeket érhetünk el.


Cikkajánló

Egy-egy ezüst és bronz a 30. eXtremeMan-ről

Az FTC triatlonosai két éremmel zárták a nagyatádi Hosszútávú Országos Bajnokságot.

Kiváló idényzárás éremesővel

Triatlonosaink 11 éremmel zárták a pécsi Utánpótlás és Váltó Országos Bajnokságot, illetve ranglistaversenyt.

Abszolút negyedik hely, korosztályos arany Kaposvárról

Somogyi Miklós érte el a legjobb fradista helyezést a triatlonosok kaposvári eXtremeMan versenyén.

Az FTC 78 éves bajnoka a harmadik földkerülésre készül

Megható és tanulságos történet Gyuri bácsiról, aki hamarosan újra megkerüli a Földet – VIDEÓ!

Mándli Fanni ezüstérmes lett az utánpótlás gálán

Tehetséges versenyzőnk a második helyen végzett a tiszaújvárosi megmérettetésen.

Berekméri Levente a Vasi Vasemberen is parádézott

Friss magyar bajnokunk abszolút második hellyel zárta a nagy múltú Vasi Vasember olimpiai távú versenyt.

Nagyon értékes ezüstérem Kanadából

Paratriatlonosunk, Lévay Petra értékes második helyet szerzett az első kvalifikációs világkupa-versenyen.

Nyolc érmet szereztünk a Palóc Triatlonon

Az FTC triatlon szakosztálya eredményesen szerepelt az XXXIII. Palóc Triatlon Aquatlon Országos Bajnokságon.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most