archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2018. július 10.
Az áldozatos munka
Az FTC triatlonosa, Berekméri Levente öt éve kezdett foglalkozni a sportággal, a hétvégén pedig már fantasztikus teljesítménnyel országos bajnok lett – INTERJÚ!

Mint arról ITT beszámoltunk, az FTC triatlonosa, Berekméri Levente nyerte a férfiak abszolút kategóriáját a 34. Vasi Vasember rövidtávú versenyén. A Fradi elitversenyzője az 1500 méteres úszást 18:54 perc, a mintegy 40 kilométeres kerékpározást 57:29 perc, míg a 10 kilométeres futást 37:20 perc alatt teljesítette, így a 1:55:30-as idejével 558 (!) induló közül lett aranyérmes.

- 558 induló közül elsőnek lenni. Még kimondva is libabőrös lesz tőle az ember.
- Hatalmas élmény volt, hiszen a verseny egyben országos bajnokság is volt és életemben először lettem abszolút magyar bajnok. Hozzáteszem, hogy öt éve márciusban kezdtem saját magamat edzeni. Először csak futottam, elindultam egy félmaratonon, most pedig itt vagyok, közel a legjobbakhoz magyar szinten.

- Végre kijött neked a lépés.
- Egyetértek! A korosztályomban gyakran voltam helyezett ezen a távon. A sprinttávokon nem szoktam annyira eredményes lenni, inkább ezek a hosszabb, nem bolyozós távok az erősségeim. Most Szombathelyen is minden összejött. Elég szeles pálya volt. A meleg szerencsére elkerült minket, cserébe nagyjából 27 km/h-s szelünk volt, ráadásul erősen szemből érkezett, így a kerékpározásnál az átlagos 45 km/h-s sebességünk 30-32-re csökkent. Az elég küzdelmesre sikerült, de a futásnál pedig jól jött, hogy nem volt meleg.

- Melyik volt a verseny legkeményebb szakasza?
- Az úszás. A rajt előtt néztem az indulók neveit, sokat közülük jól ismertem, de arra számítottam, hogy maximum csak egy-két ember lesz előttem, végül az ötödik helyen szálltam ki a vízből. A kerékpározás viszont nagyon erősre sikerült. A táv nem volt egészen 40 kilométer és bő két és fél perces előnyre tettem szert, ezt pedig a futás során könnyedén megtartottam.

- Milyen céljaid vannak a közeljövőben?
- Idén Magyarországon már csak egy sprinttávú versenyen indulok majd, de alapvetően inkább egy jó edzés céljából. Terveim szerint utána Ausztriában állok rajthoz egy rövid-, illetve középtávú viadalon. A következő triatlonos szezonban pedig folyamatosan rövid- és középtávú versenyeken indulok majd. Két éve vagyok a Fradi-család tagja és azt látom, érzem, hogy a klubban nagyon fejlődik a sportág és remélem, hogy még idén csatlakozik hozzánk több tehetséges triatlonos, akikkel megerősödve a következő évben a csapat országos bajnokságon is szép eredményeket érhetünk el.


Cikkajánló

Értékes pontok a világelitben Tokióért

Európa-bajnok paratriatlonistánk, Lévay Petra értékes ötödik hellyel gazdagodott Yokohamában – KÉPEK!

Csapatbajnoki arany és öt további érem

Az FTC triatlon szakosztálya három-három egyéni és csapatéremmel zárta az Aquatlon Országos Döntőt.

Lévay Petra újabb nagy sikere!

Paratriatlonos Európa-bajnokunk ezúttal Milánóból térhetett haza értékes bronzéremmel.

Lévay Petra győzött Újszilváson

Remek eredményekkel tértek haza triatlonosaink a Tavaszi Fergeteg Duatlon Versenyről.

Remekül sikerült verseny

Szépen teljesítettek az FTC fiatal triatlonosai a Sport XXI. Aquatlon hétvégi regionális döntőjében.

Fradistáért rajong, de erre még ő sem számított

Ferencvárosi sportoló a példaképe, ezért életre szóló élménnyel leptük meg az abaligeti kislányt – VIDEÓ!

Bronzérem Dunaújvárosból

Triatlon szakosztályunk versenyzője, Somogy Miklós harmadik lett a III. Dunaújvárosi Duatlon Versenyen.

Világkupa-ezüst Ausztráliából!

Paratriatlonozónk, Lévay Petra második helyen végzett az ausztráliai Világkupán.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most