2022. augusztus 8.
Az FTC csapata két bajnoki címet ünnepelhetett
Triatlonozóink valóságos éremesőt rendeztek a pécsi Utánpótlás Országos Bajnokságon.

Augusztus első hétvégéjén ismét a pécsi Tüskésréti-tó környékén rendezték meg Utánpótlás Triatlon Országos Bajnokságot és a Váltó Országos Bajnokságot.

Az újonc 1-es korosztályban a fiúk (Mester Bálint, Pólik Kornél, Zlatnik-Erdők Andor,  illetve a lányok csapata (Bangha Kata, Rátóti Emma,Vörös Nóra) egyaránt ezüstérmet nyert. Az újonc 2-es kategóriában 24 klub, közel 80 versenyzője állt rajthoz, így már az úszás is kemény kihívást okozott a jó pozíciókért. A 200 méteres úszás, 4 kilométeres kerékpározás és 1 kilométeres futás, és persze a számok közötti gyors depózás nem okozott problémát ifjú harcosainknak. A fiúk (Jantosik Barnabás, Kukucska Benett, Martis Ádám) a negyedik, míg a lányok (Makai Kinga, Stock Petra, Vörös Adél) a második helyen végeztek. A gyermekeknél Deli András folytatta eddigi remek szereplését. Mindhárom számban kiválóan teljesített, így egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg csapatban Gyalog Ákossal és Plézer Patrikkal kiegészülve ezüstérmet nyert. A Fradi „B” csapata (Barna Péter, Barnaki Dániel, Gyurica Botond) az értékes hatodik helyet szerezte meg.

A serdülő fiúk már komoly távon (500 m úszás, 12 km kerékpár, 3 km futás) vetélkedtek. Hatalmas sikernek számít, hogy Holba Zsombor második, míg Kendeh Sebestyén a harmadik helyen végzett. Csapatunk Bognár Alex társaságában országos bajnoki címet szerzett. A serdülő lány csapat (Csőgör Brigitta, Plézer Petra, Szombathelyi Szonja) a harmadik helyen végzett.

Vasárnap a váltók küzdelmeivel folytatódott a program. A három fős felnőtt és ifjúsági csapatoknak emberenként 400 méter úszást, 8 kilométer kerékpározást és 2 kilométer futást kellett teljesíteni. A szenior hölgyeknél (Majosházi-Magyar Andrea, Pécsi Annamária, Vadai Mónika) összeállításban ezüstérmet szereztek a fradisták. A serdülő fiú csapat (Bognár, Kendeh, Holba) hatalmas fölénnyel ismét a mezőny legjobbjának bizonyult. A gyermek fiú váltó (Deli,Gyalog, Plézer) a második, míg az újonc csapat (Jantosik, Kukucska, Martis) a harmadik helyen végzett.

Szakosztályunk összesen 12 éremmel és számos értékes helyezéssel zárta az országos bajnokságokat, ráadásul az eredményeknek köszönhetően az FTC az egyesületi ponttáblázatban az élmezőnyben végzett.

Cikkajánló

Aranyérmek sora fiatal triatlonosainktól

Versenyzőink a duatlon szakág iszkaszentgyörgyi szezonnyitó versenyén szerepeltek.

Értékes hatodik hely a Világkupán

Az FTC parasportolója, Lévay Petra remekül helyt állt a törökországi nemzetközi versenyen.

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin