2022. augusztus 8.
Az FTC csapata két bajnoki címet ünnepelhetett
Triatlonozóink valóságos éremesőt rendeztek a pécsi Utánpótlás Országos Bajnokságon.

Augusztus első hétvégéjén ismét a pécsi Tüskésréti-tó környékén rendezték meg Utánpótlás Triatlon Országos Bajnokságot és a Váltó Országos Bajnokságot.

Az újonc 1-es korosztályban a fiúk (Mester Bálint, Pólik Kornél, Zlatnik-Erdők Andor,  illetve a lányok csapata (Bangha Kata, Rátóti Emma,Vörös Nóra) egyaránt ezüstérmet nyert. Az újonc 2-es kategóriában 24 klub, közel 80 versenyzője állt rajthoz, így már az úszás is kemény kihívást okozott a jó pozíciókért. A 200 méteres úszás, 4 kilométeres kerékpározás és 1 kilométeres futás, és persze a számok közötti gyors depózás nem okozott problémát ifjú harcosainknak. A fiúk (Jantosik Barnabás, Kukucska Benett, Martis Ádám) a negyedik, míg a lányok (Makai Kinga, Stock Petra, Vörös Adél) a második helyen végeztek. A gyermekeknél Deli András folytatta eddigi remek szereplését. Mindhárom számban kiválóan teljesített, így egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg csapatban Gyalog Ákossal és Plézer Patrikkal kiegészülve ezüstérmet nyert. A Fradi „B” csapata (Barna Péter, Barnaki Dániel, Gyurica Botond) az értékes hatodik helyet szerezte meg.

A serdülő fiúk már komoly távon (500 m úszás, 12 km kerékpár, 3 km futás) vetélkedtek. Hatalmas sikernek számít, hogy Holba Zsombor második, míg Kendeh Sebestyén a harmadik helyen végzett. Csapatunk Bognár Alex társaságában országos bajnoki címet szerzett. A serdülő lány csapat (Csőgör Brigitta, Plézer Petra, Szombathelyi Szonja) a harmadik helyen végzett.

Vasárnap a váltók küzdelmeivel folytatódott a program. A három fős felnőtt és ifjúsági csapatoknak emberenként 400 méter úszást, 8 kilométer kerékpározást és 2 kilométer futást kellett teljesíteni. A szenior hölgyeknél (Majosházi-Magyar Andrea, Pécsi Annamária, Vadai Mónika) összeállításban ezüstérmet szereztek a fradisták. A serdülő fiú csapat (Bognár, Kendeh, Holba) hatalmas fölénnyel ismét a mezőny legjobbjának bizonyult. A gyermek fiú váltó (Deli,Gyalog, Plézer) a második, míg az újonc csapat (Jantosik, Kukucska, Martis) a harmadik helyen végzett.

Szakosztályunk összesen 12 éremmel és számos értékes helyezéssel zárta az országos bajnokságokat, ráadásul az eredményeknek köszönhetően az FTC az egyesületi ponttáblázatban az élmezőnyben végzett.

Cikkajánló

Sportolóink előadásai a Magyar Parasport Napján

Paraerőemelőnk, Sas Sándor és paratriatlonistánk, Lévay Petra iskolásoknak beszélt életéről, pályafutásáról.

Népszerű volt az aquatlon emlékversenyünk

A februárban zárult három fordulós viadalon a legügyesebbeket az Albert Alapítvány díjazta is.

Triatlonosaink az országos ranglista harmadik helyén

Az FTC triatlon szakosztálya történelmi eredményt ért el, harmadikként zárt a 2022-es egyesületi ranglistán.

Utánpótlás-csapatunk az Országos Klubranglista élén

Triatlon szakosztályunk kiemelkedő évet zárt 2022-ben.

Sikeres volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékverseny

A megmérettetésen 4 klub 150 sportolója mérte össze tudását az úszásból és futásból álló szakaszos versenyen.

Sikeres szezonzárás a duatlon országos bajnokságokon

Szeptember utolsó hétvégéjén két országos bajnokságon is részt vettek sportolóink.

Éremeső az Aquatlon Országos Bajnokságon

Szombaton Veresegyháza adott otthont az Aquatlon Országos Bajnokságnak.

Gyalog Adél bronzérmes a duatlon ranglistaversenyen

Impozáns környezetben, a szolnoki helikopter bázison rendeztek duatlon versenyt a hétvégén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin