2021. augusztus 10.
Az FTC tehetsége az év összes bajnoki címét elhódította
Triatlonozónk, Kukucska Benett a pécsi Utánpótlás és Váltócsapat Országos Bajnokságon sem talált legyőzőre.

Augusztus első hétvégéjén az FTC fiatal triatlonozói Pécsen bizonyították, hogy a hosszú versenyszezon ellenére hatalmas küzdőszellem, kitartás és persze a nagy Fradi-szív jellemzi őket. A Tüskésréti-tónál megrendezett Utánpótlás és Váltócsapat Országos Bajnokságon elsősorban az extrém meleg okozott nehézséget. Szombaton az egyéni és csapat, vasárnap pedig a váltóversenyekre került sor.

A legfiatalabbak ugrottak elsőként a hűsítő vízbe,  a gyors depót követően a kerékpározás, majd a tó körül teljesítendő futás következett. Kukucska Benett (a képen a dobogó tetején) kiváló versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt, így ebben az évben az összes bajnoki címet elhódította.

A lányok újonc 1-es korosztályában a Gyalog Adél, Szombathelyi Lilla, Vörös Adél összeállítású FTC ezüst-, míg a fiú újonc 2-ben induló Gyalog Ákos, Martis Ádám, Plézer Partik alkotta trió bronzérmet nyert.

A gyermek és serdülő korosztályban két remek egyéni teljesítményt láthattunk. Szombathelyi Szonja és Plézer Petra egész éves, szorgalmas munkája egyaránt harmadik helyet jelentett a népes mezőnyben. Az András Míra, Mándli Fanni, Plézer Petra, illetve a Benkő Ádám, Holba Zsombor, Toma Tamás összeállítású serdülő csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A gyermek fiúk (Deli András, Nádudvari Noé, Vadász Erik) a negyedik, míg a lányok (Bangha Natália, Béke Szófia, Szombathelyi Szonja) az ötödik helyen végeztek.

A vasárnapi váltók ismét nagyon izgalmas versenyt hoztak. Délelőtt a felnőtt csapatok mérték össze tudásukat, mind a három tagra 400 méter úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás várt. A Berekméri Levente, Holba Dániel, Molnár Gergő trió az abszolút második helyet megszerezve az eddigi legjobb csapateredményt érte el. A lányok a Demeter Debóra, Holánszky Laura, Tomaschof Kata összeállításban a negyedik helyen végeztek. A felnőtt nők küzdelmében (Csada Ágnes, Nagy Gabriella, Vadai Mónika) a dobogó legfelső, míg a szeniorok (Pálca Réka, Pécsi Annamária, Sőr Mariann) a második fokára állhattak fel.

A felnőttekéhez képest az utánpótlás korú versenyzőknek a táv felét kellett teljesíteni. Az újonc fiúk (Gyalog Ákos, Jantosik Barnabás, Martis Ádám) végig harcban volt a bajnoki címért, végül néhány másodperccel lemaradva az értékes második helyet szerezték meg. A serdülő fiúk (Benkő Ádám, Holba Zsombor, Toma Tamás) szintén a dobogó második fokára állhattak fel, míg a gyermek korosztályban a Deli András, Nádudvari Noé, Vadász Erik összeállítású FTC a negyedik, a Csőgör Brigitta, Mándli Fanni, Plézer Petra összetételű serdülő lánycsapat pedig az ötödik helyen végzett.

Az érmeket egy élménybeszámoló keretében a tokiói olimpián hetedikként, így pontszerzőként végző Bicsák Bence adta át.

Cikkajánló

Holánszky Laura nyerte a rangos osztrák versenyt

Az FTC triatlonozója először indult olimpiai távon és rögtön aranyéremmel térhetett haza.

Egyéni ezüst és válogatott arany az FTC tehetségétől

Triatlonozóink, Plézer Petra és Holánszky Laura nemzetközi és hazai versenyeken remekelt.

Holánszky Laura 6. lett a Triatlon Junior Európa Kupán

A Tiszaújvárosban rendezett versenyen sportolónk megmutatta, hogy nemzetközi szinten is számolni kell vele.

Remek szereplés az Aquatlon Országos Bajnokságon

Az FTC triatlonosai ezúttal Veresegyházán tették le névjegyüket.

Hétvége a Zalai-dombságban

Triatlonosaink remekül szerepeltek a 2021-es Zalatriatlon Sprint versenyen.

Sikeres bajai triatlonparti

Hagyományaikhoz híven ezúttal is az utánpótlástól a veteránokig versenyeztek az FTC triatlonosai.

Hét érem a rangos Tisza-parti versenyről

Ezúttal Tiszaújvárosban remekelt az FTC, két arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zártak.

Holánszky Laura remekelt élete első nemzetközi viadalán

Fiatal triatlonistánk a 2021-es Európai Triatlon Aquathlon Bajnokságon a hetedik helyen zárt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most