2021. augusztus 10.
Az FTC tehetsége az év összes bajnoki címét elhódította
Triatlonozónk, Kukucska Benett a pécsi Utánpótlás és Váltócsapat Országos Bajnokságon sem talált legyőzőre.

Augusztus első hétvégéjén az FTC fiatal triatlonozói Pécsen bizonyították, hogy a hosszú versenyszezon ellenére hatalmas küzdőszellem, kitartás és persze a nagy Fradi-szív jellemzi őket. A Tüskésréti-tónál megrendezett Utánpótlás és Váltócsapat Országos Bajnokságon elsősorban az extrém meleg okozott nehézséget. Szombaton az egyéni és csapat, vasárnap pedig a váltóversenyekre került sor.

A legfiatalabbak ugrottak elsőként a hűsítő vízbe,  a gyors depót követően a kerékpározás, majd a tó körül teljesítendő futás következett. Kukucska Benett (a képen a dobogó tetején) kiváló versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt, így ebben az évben az összes bajnoki címet elhódította.

A lányok újonc 1-es korosztályában a Gyalog Adél, Szombathelyi Lilla, Vörös Adél összeállítású FTC ezüst-, míg a fiú újonc 2-ben induló Gyalog Ákos, Martis Ádám, Plézer Partik alkotta trió bronzérmet nyert.

A gyermek és serdülő korosztályban két remek egyéni teljesítményt láthattunk. Szombathelyi Szonja és Plézer Petra egész éves, szorgalmas munkája egyaránt harmadik helyet jelentett a népes mezőnyben. Az András Míra, Mándli Fanni, Plézer Petra, illetve a Benkő Ádám, Holba Zsombor, Toma Tamás összeállítású serdülő csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A gyermek fiúk (Deli András, Nádudvari Noé, Vadász Erik) a negyedik, míg a lányok (Bangha Natália, Béke Szófia, Szombathelyi Szonja) az ötödik helyen végeztek.

A vasárnapi váltók ismét nagyon izgalmas versenyt hoztak. Délelőtt a felnőtt csapatok mérték össze tudásukat, mind a három tagra 400 méter úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás várt. A Berekméri Levente, Holba Dániel, Molnár Gergő trió az abszolút második helyet megszerezve az eddigi legjobb csapateredményt érte el. A lányok a Demeter Debóra, Holánszky Laura, Tomaschof Kata összeállításban a negyedik helyen végeztek. A felnőtt nők küzdelmében (Csada Ágnes, Nagy Gabriella, Vadai Mónika) a dobogó legfelső, míg a szeniorok (Pálca Réka, Pécsi Annamária, Sőr Mariann) a második fokára állhattak fel.

A felnőttekéhez képest az utánpótlás korú versenyzőknek a táv felét kellett teljesíteni. Az újonc fiúk (Gyalog Ákos, Jantosik Barnabás, Martis Ádám) végig harcban volt a bajnoki címért, végül néhány másodperccel lemaradva az értékes második helyet szerezték meg. A serdülő fiúk (Benkő Ádám, Holba Zsombor, Toma Tamás) szintén a dobogó második fokára állhattak fel, míg a gyermek korosztályban a Deli András, Nádudvari Noé, Vadász Erik összeállítású FTC a negyedik, a Csőgör Brigitta, Mándli Fanni, Plézer Petra összetételű serdülő lánycsapat pedig az ötödik helyen végzett.

Az érmeket egy élménybeszámoló keretében a tokiói olimpián hetedikként, így pontszerzőként végző Bicsák Bence adta át.

Cikkajánló

Rangos elismerésben részesült klasszis sportolónk

Paratriatlonozónk, Lévay Petra az év Heves megyei sportolója díját vehette át.

Sikeres szezonkezdet triatlonozóinktól

A balatonboglári Duatlon Országos Bajnokságon egyéniben és csapatban is számos érmet nyertek a fradisták.

Hét érmet nyertek triatlonozóink Újszilváson

Négy aranyérem mellett egy ezüst és két bronzérem volt a hétvégi ferencvárosi termés.

Fiatal triatlonozónk első helyen jutott ki az Eb-re

Holánszky Laura május végén a lengyelországi Olsztynban méretteti meg magát.

Triatlon nyílt hét a Fradiban

Próbálja ki magát, később csatlakozási lehetőséget biztosítunk csoportjainkhoz!

Remek szezonkezdés a Sport XXI Regionális Döntőn

Az úszásból és futásból álló megmérettetésen a 7 és 15 év közötti sportolók állhattak rajthoz.

MTSZ-gála: rengeteg fradistát díjaztak!

A tavalyi és a 2020-as teljesítményekért jártak elismerések.

Fennállásunk legsikeresebb éve volt 2021

Szakosztályunk soha nem végzett ilyen előkelő helyen az összesített, éves triatlon ranglistán!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most