2021. augusztus 10.
Az FTC tehetsége az év összes bajnoki címét elhódította
Triatlonozónk, Kukucska Benett a pécsi Utánpótlás és Váltócsapat Országos Bajnokságon sem talált legyőzőre.

Augusztus első hétvégéjén az FTC fiatal triatlonozói Pécsen bizonyították, hogy a hosszú versenyszezon ellenére hatalmas küzdőszellem, kitartás és persze a nagy Fradi-szív jellemzi őket. A Tüskésréti-tónál megrendezett Utánpótlás és Váltócsapat Országos Bajnokságon elsősorban az extrém meleg okozott nehézséget. Szombaton az egyéni és csapat, vasárnap pedig a váltóversenyekre került sor.

A legfiatalabbak ugrottak elsőként a hűsítő vízbe,  a gyors depót követően a kerékpározás, majd a tó körül teljesítendő futás következett. Kukucska Benett (a képen a dobogó tetején) kiváló versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt, így ebben az évben az összes bajnoki címet elhódította.

A lányok újonc 1-es korosztályában a Gyalog Adél, Szombathelyi Lilla, Vörös Adél összeállítású FTC ezüst-, míg a fiú újonc 2-ben induló Gyalog Ákos, Martis Ádám, Plézer Partik alkotta trió bronzérmet nyert.

A gyermek és serdülő korosztályban két remek egyéni teljesítményt láthattunk. Szombathelyi Szonja és Plézer Petra egész éves, szorgalmas munkája egyaránt harmadik helyet jelentett a népes mezőnyben. Az András Míra, Mándli Fanni, Plézer Petra, illetve a Benkő Ádám, Holba Zsombor, Toma Tamás összeállítású serdülő csapat egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A gyermek fiúk (Deli András, Nádudvari Noé, Vadász Erik) a negyedik, míg a lányok (Bangha Natália, Béke Szófia, Szombathelyi Szonja) az ötödik helyen végeztek.

A vasárnapi váltók ismét nagyon izgalmas versenyt hoztak. Délelőtt a felnőtt csapatok mérték össze tudásukat, mind a három tagra 400 méter úszás, 8 km kerékpározás és 2 km futás várt. A Berekméri Levente, Holba Dániel, Molnár Gergő trió az abszolút második helyet megszerezve az eddigi legjobb csapateredményt érte el. A lányok a Demeter Debóra, Holánszky Laura, Tomaschof Kata összeállításban a negyedik helyen végeztek. A felnőtt nők küzdelmében (Csada Ágnes, Nagy Gabriella, Vadai Mónika) a dobogó legfelső, míg a szeniorok (Pálca Réka, Pécsi Annamária, Sőr Mariann) a második fokára állhattak fel.

A felnőttekéhez képest az utánpótlás korú versenyzőknek a táv felét kellett teljesíteni. Az újonc fiúk (Gyalog Ákos, Jantosik Barnabás, Martis Ádám) végig harcban volt a bajnoki címért, végül néhány másodperccel lemaradva az értékes második helyet szerezték meg. A serdülő fiúk (Benkő Ádám, Holba Zsombor, Toma Tamás) szintén a dobogó második fokára állhattak fel, míg a gyermek korosztályban a Deli András, Nádudvari Noé, Vadász Erik összeállítású FTC a negyedik, a Csőgör Brigitta, Mándli Fanni, Plézer Petra összetételű serdülő lánycsapat pedig az ötödik helyen végzett.

Az érmeket egy élménybeszámoló keretében a tokiói olimpián hetedikként, így pontszerzőként végző Bicsák Bence adta át.

Cikkajánló

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

Legyél te is a Fradi triatlonosa!

Az FTC triatlon szakosztálya várja a sportolni és versenyezni vágyó kezdőket és haladókat. Jelentkezz most!

Szép eredmény fiatal triatlonosunktól

Gyalog Ákos Lengyelországban képviselte az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin