2021. június 14.
Balatoni bravúrok
Az FTC triatlonosai remekül szerepeltek a hétvégi 575 Keszthely Triatlon Középtávú Országos Bajnokságon.

Az idei nyár eddigi egyik legforróbb hétvégéjén rendezték Keszthelyen a nagy népszerűségnek örvendő középtávú triatlonversenyt, ahol számos fradista mérette meg magát. A tekintélyt parancsoló távon (1,9 km úszás, 90 km kerékpározás, 21,1 km futás) kívül a verseny körülményei sem voltak elhanyagolhatóak, hiszen közel 30°C-os, tikkasztó melegben zajlott a viadal. Keszthely így méltán viselheti az idei triatlon szezon első csapadékmentes időben megrendezett versenye címét.

Fradistáink a körülmények ellenére kiválóan vették az akadályokat, parádés szereplésük után pedig több egyéni illetve csapatdobogónak is örülhettünk. A hölgyeknél a legjobb eredményt Tomaschof Kata vívta ki, akinek abszolút 5. helye mellett egy korosztályos ezüstérmet is nyakába akasztottak. Eipl Tamara épphogy lecsúszott a dobogóról korosztályában, ő egy 4. helyet tudhat magáénak. A harmadik női versenyzőnk, Hajnal Adrienn korosztályában a 6. helyen zárt. Női csapatunk (Tomaschof, Eipl, Hajnal) így aranyérmes lett a csapatversenyben!

A Ferencváros férfi legjobbja az idei évben Tarnai László lett, aki fantasztikus versenyzéssel, okos erőbeosztással az abszolút második helyen végzett, korosztályában pedig közel 14 perces előnnyel iskolázta le a mezőnyt. Őt Berekméri Levente követte, akire szintén büszkék lehetünk, hiszen az élmezőny egyik legfiatalabbjaként az abszolút negyedik helyen zárt, ami korosztályában egy ezüstérmet jelentett neki. Megemlítendő, hogy Laci és Levente is kevesebb mint 4 óra alatt végezte ki ezt az embert próbáló távot! Mikonya Nándor az előkelő 6. helyet szerezte meg a korosztályában, a Fradi szenzációs férfi csapata (Tarnai, Berekméri, Mikonya) pedig ezzel a csapatversenyben a dobogó második fokára állhatott, a győzelem pedig csupán 32 másodpercen múlott.

Fantasztikus versenyt láthattunk Keszthelyen, versenyzőinknek most már nem maradt más hátra, mint a napégések kezelése illetve egy hatékony regeneráció. Minden induló és célbaérkező előtt egyaránt megemelhetjük a kalapunkat, a helyezetteknek pedig külön gratulálunk!

(Fotó: Tuba Zoltán)

Cikkajánló

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

Legyél te is a Fradi triatlonosa!

Az FTC triatlon szakosztálya várja a sportolni és versenyezni vágyó kezdőket és haladókat. Jelentkezz most!

Szép eredmény fiatal triatlonosunktól

Gyalog Ákos Lengyelországban képviselte az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin