2023. június 6.
Bronzérem a Mix-Váltó Országos Bajnokságon
A Fradi triatlonosai egy érmet és számos értékes helyezést gyűjtöttek a lengyeltóti versenyen.

Az előző évekhez hasonlóan idén is Lengyeltótiban mérettették meg magukat hazánk legjobb triatlon mix váltó csapatai. Az országos bajnokságnak a Kék-tó és környéke adott otthont, ahol a nyári melegen kívül a kerékpár- és futópályákat tarkító meredek emelkedőkkel is meg kellett küzdeniük versenyzőinknek. Csapataink derekasan helytálltak a hétvégi megmérettetésen, hiszen minden fradis együttesnek sikerült az adott korcsoporton belül a legjobb 10 között végezni.

A vasárnapi napot a fiatalabb utánpótlás-versenyzőink kezdték meg, akik fejenként 200 méter úszást, 4 km kerékpározást és 1 km futást teljesítettek. Újonc A csapatunk (Kovács Miron, Vörös Adél, Zlatnik-Erdők Andor, Gyalog Adél Sára) egy negyedik hellyel járult hozzá a ferencvárosi sikerekhez, az újonc B együttesünk (Makai Ármin Zsombor, Rátóti Emma, Gyalog Vince, Szombathelyi Lilla) pedig a 7. helyen zárt.

Gyermek korcsoportban három csapat mérkőzött meg a Kék-tónál zöld-fehér színekben. A verseny végén egy bronzérmet ünnepelhetett a Fradi-tábor Gyalog Ákos, Stock Petra, Szilasy Zalán és Móró Flóra Rozina jóvoltából. Gyermek C csapatunk (Martis Ádám, Bánvölgyi Blanka, Wagner Jakab, Mészáros Boglárka) kisebb meglepetésre az előkelő 8. helyen zárt, míg Gyermek B csapatunk (Gyuricza Botond, Rátóti Lilla, Plézer Patrik, Makai Kinga Manka) a 10. helyen futott célba.

Serdülő korcsoportban népes és sűrű mezőny várta a Fradi triatlonosait. A Deli András, Móró Rikarda, Vadász Erik és Szombathelyi Szonja összeállítású együttes végül a tizedik helyen haladt át a célkapun. 

UP 2 korcsoporttól már hosszabb távon mérkőzhettek triatlonistáink (400 méter úszás, 8 km kerékpár, 2 km futás), ami több esetben izgalmasabb versenyt eredményezett a nézők és a csapattagok számára. UP 2 csapataink egymás mögött, a 6. és a 7. helyen érkeztek célba. A csapatok tagjai: Kendeh-Kirchknopf Sebestyén, Plézer Petra, Holba Zsombor, Csőgör Brigitta, valamint Boros Alex, Szanyi Szonja, Bangha Ottó és Geri Alíz.

Az elitek között a sportág legjobbjai vonultak fel, derekas küzdelemre késztetve a fradis különítményt. Külön kiemelendő, hogy a triatlon 2022-es hosszútávú magyar bajnokai, Berekméri Levente és Tomaschof Kata egyaránt helytállt ezen a jóval rövidebb távon is. A Benkő Ádám, Holánszky Laura, Berekméri Levente és Tomaschof Kata összeállítású csapatunk végül negyedik helyen zárt Lengyeltótiban.

A triatlonos Fradi-család szülői különítménye is kivette a részét a versenyzésből: gyermekeik támogatása és biztatása mellett a Fradi szeniorjai triatlonban is megmérettették magukat a váltó bajnokságon. Móró István, Gyöngy Evelyn, Mészáros Károly és Szanyiné Nyári Hajnalka egy értékes hatodik hellyel bővítették az eredmények sorát.

Cikkajánló

Triatlon: bajnok lett a gyermekcsapatunk

Szuper sprint triatlon-ranglistát, illetve mix váltó csapat országos bajnokságot rendeztek.

Frissítő aranyeső a balatoni hőségben

Az elmúlt hétvégén Keszthelyen lezajlott a középtávú triatlonosok első igazi próbatétele az idei szezonban.

Remek szereplés a rangos szerbiai versenyen

Ifi korosztályú triatlonos kiválóságunk, Kendeh Sebestyén a Silver Lake junior Európa-kupán állt rajthoz.

Triatlon: világszerte kiváló eredmények versenyzőinktől

Üzbegisztánban, Ausztriában, Szlovákiában és Magyarországon is remekül szerepeltünk.

Fiatal sportolóink ismét az ország legjobbjai lettek

Ismét országos bajnokságon vettek részt triatlon szakosztályunk fiatal versenyzői.

Remek eredményekkel nyitottuk az országos bajnokságokat

Kitettek magukért a Ferencváros triatlonosai a szezon első nagy versenyén a Balaton partján.

Aranyérmek sora fiatal triatlonosainktól

Versenyzőink a duatlon szakág iszkaszentgyörgyi szezonnyitó versenyén szerepeltek.

Értékes hatodik hely a Világkupán

Az FTC parasportolója, Lévay Petra remekül helyt állt a törökországi nemzetközi versenyen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin