2023. június 6.
Bronzérem a Mix-Váltó Országos Bajnokságon
A Fradi triatlonosai egy érmet és számos értékes helyezést gyűjtöttek a lengyeltóti versenyen.

Az előző évekhez hasonlóan idén is Lengyeltótiban mérettették meg magukat hazánk legjobb triatlon mix váltó csapatai. Az országos bajnokságnak a Kék-tó és környéke adott otthont, ahol a nyári melegen kívül a kerékpár- és futópályákat tarkító meredek emelkedőkkel is meg kellett küzdeniük versenyzőinknek. Csapataink derekasan helytálltak a hétvégi megmérettetésen, hiszen minden fradis együttesnek sikerült az adott korcsoporton belül a legjobb 10 között végezni.

A vasárnapi napot a fiatalabb utánpótlás-versenyzőink kezdték meg, akik fejenként 200 méter úszást, 4 km kerékpározást és 1 km futást teljesítettek. Újonc A csapatunk (Kovács Miron, Vörös Adél, Zlatnik-Erdők Andor, Gyalog Adél Sára) egy negyedik hellyel járult hozzá a ferencvárosi sikerekhez, az újonc B együttesünk (Makai Ármin Zsombor, Rátóti Emma, Gyalog Vince, Szombathelyi Lilla) pedig a 7. helyen zárt.

Gyermek korcsoportban három csapat mérkőzött meg a Kék-tónál zöld-fehér színekben. A verseny végén egy bronzérmet ünnepelhetett a Fradi-tábor Gyalog Ákos, Stock Petra, Szilasy Zalán és Móró Flóra Rozina jóvoltából. Gyermek C csapatunk (Martis Ádám, Bánvölgyi Blanka, Wagner Jakab, Mészáros Boglárka) kisebb meglepetésre az előkelő 8. helyen zárt, míg Gyermek B csapatunk (Gyuricza Botond, Rátóti Lilla, Plézer Patrik, Makai Kinga Manka) a 10. helyen futott célba.

Serdülő korcsoportban népes és sűrű mezőny várta a Fradi triatlonosait. A Deli András, Móró Rikarda, Vadász Erik és Szombathelyi Szonja összeállítású együttes végül a tizedik helyen haladt át a célkapun. 

UP 2 korcsoporttól már hosszabb távon mérkőzhettek triatlonistáink (400 méter úszás, 8 km kerékpár, 2 km futás), ami több esetben izgalmasabb versenyt eredményezett a nézők és a csapattagok számára. UP 2 csapataink egymás mögött, a 6. és a 7. helyen érkeztek célba. A csapatok tagjai: Kendeh-Kirchknopf Sebestyén, Plézer Petra, Holba Zsombor, Csőgör Brigitta, valamint Boros Alex, Szanyi Szonja, Bangha Ottó és Geri Alíz.

Az elitek között a sportág legjobbjai vonultak fel, derekas küzdelemre késztetve a fradis különítményt. Külön kiemelendő, hogy a triatlon 2022-es hosszútávú magyar bajnokai, Berekméri Levente és Tomaschof Kata egyaránt helytállt ezen a jóval rövidebb távon is. A Benkő Ádám, Holánszky Laura, Berekméri Levente és Tomaschof Kata összeállítású csapatunk végül negyedik helyen zárt Lengyeltótiban.

A triatlonos Fradi-család szülői különítménye is kivette a részét a versenyzésből: gyermekeik támogatása és biztatása mellett a Fradi szeniorjai triatlonban is megmérettették magukat a váltó bajnokságon. Móró István, Gyöngy Evelyn, Mészáros Károly és Szanyiné Nyári Hajnalka egy értékes hatodik hellyel bővítették az eredmények sorát.

Cikkajánló

Aranyérmek sora fiatal triatlonosainktól

Versenyzőink a duatlon szakág iszkaszentgyörgyi szezonnyitó versenyén szerepeltek.

Értékes hatodik hely a Világkupán

Az FTC parasportolója, Lévay Petra remekül helyt állt a törökországi nemzetközi versenyen.

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin