2023. június 6.
Bronzérem a Mix-Váltó Országos Bajnokságon
A Fradi triatlonosai egy érmet és számos értékes helyezést gyűjtöttek a lengyeltóti versenyen.

Az előző évekhez hasonlóan idén is Lengyeltótiban mérettették meg magukat hazánk legjobb triatlon mix váltó csapatai. Az országos bajnokságnak a Kék-tó és környéke adott otthont, ahol a nyári melegen kívül a kerékpár- és futópályákat tarkító meredek emelkedőkkel is meg kellett küzdeniük versenyzőinknek. Csapataink derekasan helytálltak a hétvégi megmérettetésen, hiszen minden fradis együttesnek sikerült az adott korcsoporton belül a legjobb 10 között végezni.

A vasárnapi napot a fiatalabb utánpótlás-versenyzőink kezdték meg, akik fejenként 200 méter úszást, 4 km kerékpározást és 1 km futást teljesítettek. Újonc A csapatunk (Kovács Miron, Vörös Adél, Zlatnik-Erdők Andor, Gyalog Adél Sára) egy negyedik hellyel járult hozzá a ferencvárosi sikerekhez, az újonc B együttesünk (Makai Ármin Zsombor, Rátóti Emma, Gyalog Vince, Szombathelyi Lilla) pedig a 7. helyen zárt.

Gyermek korcsoportban három csapat mérkőzött meg a Kék-tónál zöld-fehér színekben. A verseny végén egy bronzérmet ünnepelhetett a Fradi-tábor Gyalog Ákos, Stock Petra, Szilasy Zalán és Móró Flóra Rozina jóvoltából. Gyermek C csapatunk (Martis Ádám, Bánvölgyi Blanka, Wagner Jakab, Mészáros Boglárka) kisebb meglepetésre az előkelő 8. helyen zárt, míg Gyermek B csapatunk (Gyuricza Botond, Rátóti Lilla, Plézer Patrik, Makai Kinga Manka) a 10. helyen futott célba.

Serdülő korcsoportban népes és sűrű mezőny várta a Fradi triatlonosait. A Deli András, Móró Rikarda, Vadász Erik és Szombathelyi Szonja összeállítású együttes végül a tizedik helyen haladt át a célkapun. 

UP 2 korcsoporttól már hosszabb távon mérkőzhettek triatlonistáink (400 méter úszás, 8 km kerékpár, 2 km futás), ami több esetben izgalmasabb versenyt eredményezett a nézők és a csapattagok számára. UP 2 csapataink egymás mögött, a 6. és a 7. helyen érkeztek célba. A csapatok tagjai: Kendeh-Kirchknopf Sebestyén, Plézer Petra, Holba Zsombor, Csőgör Brigitta, valamint Boros Alex, Szanyi Szonja, Bangha Ottó és Geri Alíz.

Az elitek között a sportág legjobbjai vonultak fel, derekas küzdelemre késztetve a fradis különítményt. Külön kiemelendő, hogy a triatlon 2022-es hosszútávú magyar bajnokai, Berekméri Levente és Tomaschof Kata egyaránt helytállt ezen a jóval rövidebb távon is. A Benkő Ádám, Holánszky Laura, Berekméri Levente és Tomaschof Kata összeállítású csapatunk végül negyedik helyen zárt Lengyeltótiban.

A triatlonos Fradi-család szülői különítménye is kivette a részét a versenyzésből: gyermekeik támogatása és biztatása mellett a Fradi szeniorjai triatlonban is megmérettették magukat a váltó bajnokságon. Móró István, Gyöngy Evelyn, Mészáros Károly és Szanyiné Nyári Hajnalka egy értékes hatodik hellyel bővítették az eredmények sorát.

Cikkajánló

69 évesen is nemzetközi versenyt nyert az FTC vívója

A tőröző Fellegi Ildikó mellett a kardozó Nagy László ezüstérmesként zárt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

Legyél te is a Fradi triatlonosa!

Az FTC triatlon szakosztálya várja a sportolni és versenyezni vágyó kezdőket és haladókat. Jelentkezz most!

Szép eredmény fiatal triatlonosunktól

Gyalog Ákos Lengyelországban képviselte az FTC-t.

Remek szereplés a Sprint Triatlon Országos Bajnokságon

Az érmek mellett értékes ranglista pontokat szereztek az FTC versenyzői.

Remek hétvégét zártak fiatal sportolóink

Triatlonozóink értékes pontokat szereztek a veresegyházi viadalon.

Klasszisunk csodás VK-éremmel tért vissza két év után

Paratriatlonozónk, Lévay Petra az Egyesült Államokban remekelt.

Rangos triatlon-seregszemle Tiszaújvárosban

Több FTC-sportoló is elindult a hétvégi viadalon.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin