2021. szeptember 1.
Egyéni ezüst és válogatott arany az FTC tehetségétől
Triatlonozóink, Plézer Petra és Holánszky Laura nemzetközi és hazai versenyeken remekelt.

Paratriatlonozónk, Lévay Petra pompás tokiói szereplése mellett itthon is szoríthattunk az FTC triatlonozóinak.

A serdülő korosztályú Plézer Petra (a képen balról az első) a lengyelországi Bialystokban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén második helyezést ért el. A 17 fokos víz okozta kihívást Petra neophrén nélkül teljesítette, ami már önmagában is dicséretes. A keréképár során az FTC versenyzőj két másik versenyzővel együtt elszakadt a mezőnytől. A futáson lengyel ellenfelét lehajrázva fiatal versenyzőnk első nemzetközi versenyén végül a dobogó második fokára állhatott fel. Ráadásul Petra a magyar vállogatott tagjaként csapatban aranyéremnek örülhetett.

Holánszky Laura eközben Szerbiában a Silver Lake Junior Európa Kupán versenyzett. Laura az úszás során nagy előnyre tett szert, de sajnos az üldözők a kerékpár során felérték a szökevényeket. Laura végül a 11. helyen végzett.

„Az úszás után elsőnek léptem a kék szőnyegre, azonban a mezőny többi része egyben maradt, így ezt az előnyömet a kerékpáron nem tudtam kihasználni. Egy nagy bollyá álltunk össze, ami depózásnál okozott egy kisebb bonyodalmat. Futáson azzal vigasztalódtam, hogy sorra bedaráltam az előttem futó embereket. Már el is felejtettem, hogy ez milyen jó érzés. Végül a 11. helyre futottam fel, amire nem sok pénzt tettem volna fel a kerékpár közben, ellenben nagyon boldog vagyok hogy így alakult” – mondta a verseny után a Fradi tehetsége.

Laura augusztus utolsó napján, a Balatonfenyvesen megrendezett Triatlon Elit Gálán is rajthoz állt, ahol az ország legjobb felnőtt és utánpótlás sportolói versenyeztek szupersprint távon.

A 16 fős női mezőnybe meghívást kapott Laura is, ami már önmagában is dicséretes. Az elődöntő lebonyolítása nem a szokványos mederben zajlott. A 300 méter úszásból, hat kilométer kerékpározásból és egy kilométer futásból álló távot kétszer kellett teljesíteni a versenyzőknek. Az első blokk, illetve minden szám után az utolsó két versenyző már nem folytathatta a versenyt. Az elődöntőben Laura magabiztos versenyzéssel a második helyen ért célba, így az olimpikon Bragmayer Zsanett után közvetlenül őt szólították ki a döntőben a pondomra. Sajnos a jó kezdés után egy technikai probléma miatt nem sikerült a szökés, így az összes versenyző együtt ért a kerékpározás után a depóba. A hídon való átfutás során versenyzőnk bukott, így ebben a futamban ezúttal a kilencedik helyen ért a célkapuhoz. A két futam alapján Laura végül az előkelő ötödik helyet érte el.

A férfiaknál Tarnai László az ausztriai Zell am Seeben megrendezett 70.3 Challenge Versenyen, az elit férfi mezőnyben a 14. helyen végzett.

Cikkajánló

Holánszky Laura nyerte a rangos osztrák versenyt

Az FTC triatlonozója először indult olimpiai távon és rögtön aranyéremmel térhetett haza.

Az FTC tehetsége az év összes bajnoki címét elhódította

Triatlonozónk, Kukucska Benett a pécsi Utánpótlás és Váltócsapat Országos Bajnokságon sem talált legyőzőre.

Holánszky Laura 6. lett a Triatlon Junior Európa Kupán

A Tiszaújvárosban rendezett versenyen sportolónk megmutatta, hogy nemzetközi szinten is számolni kell vele.

Remek szereplés az Aquatlon Országos Bajnokságon

Az FTC triatlonosai ezúttal Veresegyházán tették le névjegyüket.

Hétvége a Zalai-dombságban

Triatlonosaink remekül szerepeltek a 2021-es Zalatriatlon Sprint versenyen.

Sikeres bajai triatlonparti

Hagyományaikhoz híven ezúttal is az utánpótlástól a veteránokig versenyeztek az FTC triatlonosai.

Hét érem a rangos Tisza-parti versenyről

Ezúttal Tiszaújvárosban remekelt az FTC, két arany-, három ezüst- és két bronzéremmel zártak.

Holánszky Laura remekelt élete első nemzetközi viadalán

Fiatal triatlonistánk a 2021-es Európai Triatlon Aquathlon Bajnokságon a hetedik helyen zárt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most