2021. szeptember 1.
Egyéni ezüst és válogatott arany az FTC tehetségétől
Triatlonozóink, Plézer Petra és Holánszky Laura nemzetközi és hazai versenyeken remekelt.

Paratriatlonozónk, Lévay Petra pompás tokiói szereplése mellett itthon is szoríthattunk az FTC triatlonozóinak.

A serdülő korosztályú Plézer Petra (a képen balról az első) a lengyelországi Bialystokban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén második helyezést ért el. A 17 fokos víz okozta kihívást Petra neophrén nélkül teljesítette, ami már önmagában is dicséretes. A keréképár során az FTC versenyzőj két másik versenyzővel együtt elszakadt a mezőnytől. A futáson lengyel ellenfelét lehajrázva fiatal versenyzőnk első nemzetközi versenyén végül a dobogó második fokára állhatott fel. Ráadásul Petra a magyar vállogatott tagjaként csapatban aranyéremnek örülhetett.

Holánszky Laura eközben Szerbiában a Silver Lake Junior Európa Kupán versenyzett. Laura az úszás során nagy előnyre tett szert, de sajnos az üldözők a kerékpár során felérték a szökevényeket. Laura végül a 11. helyen végzett.

„Az úszás után elsőnek léptem a kék szőnyegre, azonban a mezőny többi része egyben maradt, így ezt az előnyömet a kerékpáron nem tudtam kihasználni. Egy nagy bollyá álltunk össze, ami depózásnál okozott egy kisebb bonyodalmat. Futáson azzal vigasztalódtam, hogy sorra bedaráltam az előttem futó embereket. Már el is felejtettem, hogy ez milyen jó érzés. Végül a 11. helyre futottam fel, amire nem sok pénzt tettem volna fel a kerékpár közben, ellenben nagyon boldog vagyok hogy így alakult” – mondta a verseny után a Fradi tehetsége.

Laura augusztus utolsó napján, a Balatonfenyvesen megrendezett Triatlon Elit Gálán is rajthoz állt, ahol az ország legjobb felnőtt és utánpótlás sportolói versenyeztek szupersprint távon.

A 16 fős női mezőnybe meghívást kapott Laura is, ami már önmagában is dicséretes. Az elődöntő lebonyolítása nem a szokványos mederben zajlott. A 300 méter úszásból, hat kilométer kerékpározásból és egy kilométer futásból álló távot kétszer kellett teljesíteni a versenyzőknek. Az első blokk, illetve minden szám után az utolsó két versenyző már nem folytathatta a versenyt. Az elődöntőben Laura magabiztos versenyzéssel a második helyen ért célba, így az olimpikon Bragmayer Zsanett után közvetlenül őt szólították ki a döntőben a pondomra. Sajnos a jó kezdés után egy technikai probléma miatt nem sikerült a szökés, így az összes versenyző együtt ért a kerékpározás után a depóba. A hídon való átfutás során versenyzőnk bukott, így ebben a futamban ezúttal a kilencedik helyen ért a célkapuhoz. A két futam alapján Laura végül az előkelő ötödik helyet érte el.

A férfiaknál Tarnai László az ausztriai Zell am Seeben megrendezett 70.3 Challenge Versenyen, az elit férfi mezőnyben a 14. helyen végzett.

Cikkajánló

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

Legyél te is a Fradi triatlonosa!

Az FTC triatlon szakosztálya várja a sportolni és versenyezni vágyó kezdőket és haladókat. Jelentkezz most!

Szép eredmény fiatal triatlonosunktól

Gyalog Ákos Lengyelországban képviselte az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin