2022. szeptember 20.
Éremeső az Aquatlon Országos Bajnokságon
Szombaton Veresegyháza adott otthont az Aquatlon Országos Bajnokságnak.

A kedvezőtlen időjárási körülmények, illetve a víz egyre alacsonyabb hőmérséklete többször módosította a lebonyolítási forgatókönyvet.

A szervezők végül csak az idősebbek számára engedélyezték a nyíltvizi úszást, míg a gyermek és serdülő korosztály medencében teljesítette az első tusát. Az újoncok ezúttal terepfutásban mérték össze tudásukat.

Délelőtt a sprinttávon résztvevőknek egy kilométert kellett teljesíteniük a Pamut-tóban, majd egy „gyors” depózást követően több mint öt kilométer futás várt rájuk az emelkedőkkel és homokos buckákkal tarkított erdei ösvényeken. Sportolóink dacolva a természeti elemekkel egyéniben két bajnoki aranyat (Bathó Márta, Pécsi Annamária), két ezüstöt (Pálca Réka, Győr Noémi), egy bronzot nyertek (Demeter Debóra), míg csapatban egy első (Bathó, Pálca, Pécsi) és az ifi lányok révén (Benkő Dóra, Győr Noémi, Szemerédy Csillag) egy második helyet szereztek.

A nap második felében nem éppen ideális körülmények között versenyeztek fiataljaink sem, de a pozitív csapatszellem átsegítette őket a nehézségeken. A serdülőkre ötszáz méter úszás és három kilométer futás várt. Egyéniben Kendeh Sebestyén az előkelő harmadik helyet szerezte meg, míg Holba Zsombor negyedik lett. A fiú csapat (Bognár Alex, Kendeh Sebestyén, Holba Zsombor) bajnoki címet szerzett, míg a lányok (Csőgör Brigitta, Plézer Petra, Szombathelyi Szonja) nyakába ezüstérmet akasztottak.

A gyermekeknél Deli András ezúttal is hozta remek formáját, és a háromszáz méter úszást követő két kilométer futás során bebiztosította abszolút elsőségét, ezzel országos bajnoki címet szerzett. Gyalog Ákossal és Plézer Patrikkal kiegészülve csapatban is a dobogó legfelső fokára állhattak.

Az újonc futamokban impozáns látvány volt a sok lelkes, zöld-fehér színben pompázó fradis gyerekcsapat, akik a zord idő ellenére is végig kitartottak. Az ezerötszáz méteres távon Kukucska Benett nyert, míg Martis Ádám a harmadik helyet szerezte meg. Gyalog Adél és Mi Feiyu hatodik helyezésével oklevelet érdemelt.

A csapatversenyben két aranyt szerzett Kukucska Benett, Martis Ádám, Mi Feiyu, valamint a lányoknál Gyalog Adél, Rátóti Lilla és Stock Petra, illetve és egy ezüstérem (Gevicser Nóra, Németh Alíz, Makai Kinga) született.  A legkisebbeknél egyéniben Rátóti Emma a harmadik helyre futotta fel magát, míg Bangha Kata és Zlatnik-Erdők Andor hatodik helyet szerzett. Csapatban a fiúk (Mester Bálint, Zlatnik-Erdők Andor, Zlatnik-Erdők Máté) és a lányok (Bangha Kata, Rátóti Emma, Vörös Nóra) egyaránt első helyezést értek el.

A nap végén ismét jó volt látni a nyeremény tortákat majszoló sok boldog arcot.

Cikkajánló

Aranyérmek sora fiatal triatlonosainktól

Versenyzőink a duatlon szakág iszkaszentgyörgyi szezonnyitó versenyén szerepeltek.

Értékes hatodik hely a Világkupán

Az FTC parasportolója, Lévay Petra remekül helyt állt a törökországi nemzetközi versenyen.

16 arany az FTC triatlonozóitól egyéniben és csapatban

A Regionális Aquatlon Döntőben remekeltek a ferencvárosi fiatalok.

Sikerrel zajlott az Albert Flórián Emlékverseny

Négy egyesület közel 120 sportolója vett részt az eseményen.

FTC-uralom a 2023-as klubrangsorokban

2023-ban is remek évet produkáltak triatlon szakosztályunk sportolói.

Albert-emlékversennyel zárult az év

Közel 160 résztvevője volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékversenynek.

Lévay Petra negyedik a tarantói Világkupán

Paratriatlonistánk a nehézségek ellenére érte el ezt a kiváló eredményt.

A Fradi fiatalja abszolút győztes lett

Három éremmel zártak a ferencvárosi triatlonozók a Földrengető Terepduatlon ob-n.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin