2022. szeptember 20.
Éremeső az Aquatlon Országos Bajnokságon
Szombaton Veresegyháza adott otthont az Aquatlon Országos Bajnokságnak.

A kedvezőtlen időjárási körülmények, illetve a víz egyre alacsonyabb hőmérséklete többször módosította a lebonyolítási forgatókönyvet.

A szervezők végül csak az idősebbek számára engedélyezték a nyíltvizi úszást, míg a gyermek és serdülő korosztály medencében teljesítette az első tusát. Az újoncok ezúttal terepfutásban mérték össze tudásukat.

Délelőtt a sprinttávon résztvevőknek egy kilométert kellett teljesíteniük a Pamut-tóban, majd egy „gyors” depózást követően több mint öt kilométer futás várt rájuk az emelkedőkkel és homokos buckákkal tarkított erdei ösvényeken. Sportolóink dacolva a természeti elemekkel egyéniben két bajnoki aranyat (Bathó Márta, Pécsi Annamária), két ezüstöt (Pálca Réka, Győr Noémi), egy bronzot nyertek (Demeter Debóra), míg csapatban egy első (Bathó, Pálca, Pécsi) és az ifi lányok révén (Benkő Dóra, Győr Noémi, Szemerédy Csillag) egy második helyet szereztek.

A nap második felében nem éppen ideális körülmények között versenyeztek fiataljaink sem, de a pozitív csapatszellem átsegítette őket a nehézségeken. A serdülőkre ötszáz méter úszás és három kilométer futás várt. Egyéniben Kendeh Sebestyén az előkelő harmadik helyet szerezte meg, míg Holba Zsombor negyedik lett. A fiú csapat (Bognár Alex, Kendeh Sebestyén, Holba Zsombor) bajnoki címet szerzett, míg a lányok (Csőgör Brigitta, Plézer Petra, Szombathelyi Szonja) nyakába ezüstérmet akasztottak.

A gyermekeknél Deli András ezúttal is hozta remek formáját, és a háromszáz méter úszást követő két kilométer futás során bebiztosította abszolút elsőségét, ezzel országos bajnoki címet szerzett. Gyalog Ákossal és Plézer Patrikkal kiegészülve csapatban is a dobogó legfelső fokára állhattak.

Az újonc futamokban impozáns látvány volt a sok lelkes, zöld-fehér színben pompázó fradis gyerekcsapat, akik a zord idő ellenére is végig kitartottak. Az ezerötszáz méteres távon Kukucska Benett nyert, míg Martis Ádám a harmadik helyet szerezte meg. Gyalog Adél és Mi Feiyu hatodik helyezésével oklevelet érdemelt.

A csapatversenyben két aranyt szerzett Kukucska Benett, Martis Ádám, Mi Feiyu, valamint a lányoknál Gyalog Adél, Rátóti Lilla és Stock Petra, illetve és egy ezüstérem (Gevicser Nóra, Németh Alíz, Makai Kinga) született.  A legkisebbeknél egyéniben Rátóti Emma a harmadik helyre futotta fel magát, míg Bangha Kata és Zlatnik-Erdők Andor hatodik helyet szerzett. Csapatban a fiúk (Mester Bálint, Zlatnik-Erdők Andor, Zlatnik-Erdők Máté) és a lányok (Bangha Kata, Rátóti Emma, Vörös Nóra) egyaránt első helyezést értek el.

A nap végén ismét jó volt látni a nyeremény tortákat majszoló sok boldog arcot.

Cikkajánló

Sportolóink előadásai a Magyar Parasport Napján

Paraerőemelőnk, Sas Sándor és paratriatlonistánk, Lévay Petra iskolásoknak beszélt életéről, pályafutásáról.

Népszerű volt az aquatlon emlékversenyünk

A februárban zárult három fordulós viadalon a legügyesebbeket az Albert Alapítvány díjazta is.

Triatlonosaink az országos ranglista harmadik helyén

Az FTC triatlon szakosztálya történelmi eredményt ért el, harmadikként zárt a 2022-es egyesületi ranglistán.

Utánpótlás-csapatunk az Országos Klubranglista élén

Triatlon szakosztályunk kiemelkedő évet zárt 2022-ben.

Sikeres volt az Albert Flórián Aquatlon Emlékverseny

A megmérettetésen 4 klub 150 sportolója mérte össze tudását az úszásból és futásból álló szakaszos versenyen.

Sikeres szezonzárás a duatlon országos bajnokságokon

Szeptember utolsó hétvégéjén két országos bajnokságon is részt vettek sportolóink.

Gyalog Adél bronzérmes a duatlon ranglistaversenyen

Impozáns környezetben, a szolnoki helikopter bázison rendeztek duatlon versenyt a hétvégén.

Déri Dávid Európa-bajnok!

Déri Dávid aranyérmes lett a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán Oxfordban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin